Pozdravljeni,

Pošiljam vam nekaj člankov s področja nepremičnin:

Cene nepremičnin: koliko trenutno stane stanovanje na ljubljanskih Fužinah? Seciramo nepremičninsko dogajanje v ljubljanskih soseskah: kako se gibljejo cene, koliko je sklenjenih poslov, koliko stane kvadratni meter. Tokrat smo pod drobnogled vzeli Fužine, največjo ljubljansko sosesko.

Oddajate prek Airbnb? Vaši računi morajo biti davčno potrjeni. Odgovarjamo na vprašanja: Zakaj morajo biti računi davčno potrjeni? Kako lahko oddajate nepremičnine turistom? Kako se registrirate kot najemodajalec? Kaj pa DDV?

Jugoslovanski dupleks na Manhattnu prodan za 10 milijonov evrov. Skupini držav z območja nekdanje Jugoslavije – Srbiji, Sloveniji, Hrvaški, Makedoniji in BiH – je uspelo prodati 13-sobno dupleks stanovanje v 20-nadstropni stolpnici na aveniji Park na Manhattnu. 

Jože Anderlič je prodal še zadnjo garažno hišo. Preverili smo, koliko je zanjo iztržil, pa tudi za koliko je prodal ostale tri garažne hiše. Za vse skupaj je dobil skoraj 50 milijonov evrov.

Izet Rastoder prodaja Stožice. Srbska nepremičninska družba CBRE je na približno 20 naslovov, za katere meni, da bi jih utegnilo zanimati, poslala reklamo za prodajo trgovskega dela Stožice. 

Nova gradbena zakonodaja velja. Kaj je novega in ali ste nanjo pripravljeni? Odgovarjamo na nekaj ključnih vprašanj, ki jih je odprla nova gradbena zakonodaja: Kaj je novega pri pridobivanju gradbenih dovoljenj? Kaj pomeni molk mnenjedajalca? Kdaj gradbeno dovoljenje preneha in kdaj ga ne rabite? Uporabno dovoljenje odslej potrebujete tudi za hiše in kako lahko gradite v lastni režiji.  

Bi oddajali apartma na Hrvaškem? Glede na pogovore ob pivu, o tem razmišlja kar precej Slovenk in Slovencev. Po korakih opisujemo pravila igre.

Lep in prijeten konec tedna vam želim,

Jurij Šimac

Nova gradbena zakonodaja velja. Kaj je novega in ali ste nanjo pripravljeni?

Jože Anderlič prodal garažno hišo Šentpeter, zdaj nima nobene več
Cene nepremičnin: koliko trenutno stane stanovanje na ljubljanskih Fužinah?
Jugoslovanski dupleks na Manhattnu prodan za 10 milijonov evrov; Sloveniji bo kapnil milijon
Oddajate prek Airbnb? Vaši računi morajo biti davčno potrjeni
Hočete oddajati apartma na Hrvaškem? Ne pozabite na slovensko davkarijo!
Švicarji prevzemajo terjatve do investitorja Eko srebrne hiše

Sporočilo ste prejeli, ker ste prijavljeni v e-poštni seznam Finance Nepremičnine.

. | Nastavitve prejemanja.

Potrebujete dodatna pojasnila in pomoč? Pišite nam na e-naslov zasebnost@finance.si.