Oglasno sporočilo

Koronavirus stresel finančne trge + brezplačni vodnik: Kako trgovati

Čas branja: 2 min
06.05.2020  07:00

Koronavirus je bil prejšnji teden spet v središču dogajanja na trgu, vlagatelji so se poskušali osredotočiti na gospodarstva, ki se počasi znova odpirajo in podpirajo državne spodbujevalne programe. Proti koncu tedna so slabi gospodarski podatki iz Nemčije, Združenega kraljestva, Francije in ZDA (vključno s slabšimi pričakovanji glede brezposelnosti) pokazali, kako močno je gospodarstva prizadel koronavirus. ZDA imajo v zadnjih šestih tednih več kot 30 milijonov brezposelnih.

Fortrade je za vse, ki jih zanima trgovanje na svetovnem borznem trgu (finančne pogodbe na razliko – CFD) in ki želijo vedeti več, pripravil brezplačen priročnik »Korak za korakom: kako trgovati«. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik »Korak za korakom: kako trgovati« si prenesite tukaj.

V petek so bili trgi na robu, potem ko je predsednik Trump zagrozil, da bo začel trgovinsko vojno s Kitajsko.

A delnice so zrasle bolj od pričakovanj, s svojimi rezultati sta prijetno presenetila velikana Apple in Microsoft, medtem ko so podjetja, kot so Amazon, Tesla in Facebook, predstavila mešane rezultate, ki pa so bili vendarle boljši, kot so predvidevali vlagatelji.

Brezplačni vodnik »Korak za korakom: kako trgovati« si prenesite tukaj.

Cene surove nafte so poskočile in si povrnile večino nedavnih izgub, potem ko se je končno zmanjšala proizvodnja Opeca+, prav tako so našle podporo, potem ko so ameriške energetske družbe že sedmi teden zapored reševale nafto. Trgovci upajo, da bo ob vnovičnem odprtju kitajskega gospodarstva hitro zraslo povpraševanje po surovi nafti.

Brezplačni vodnik »Korak za korakom: kako trgovati« si prenesite tukaj.

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority), regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, ki so zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Mali vlagatelji pri trgovanju s temi instrumenti večinoma izgubijo denar, kar kaže 81 odstotkov njihovih računov, na katerih je bila ustvarjena izguba. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, kolikor ga imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja. Priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci