Peter Frankl: Pismo naročnikom Časnika Finance

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
koronavirus   dodaj
mediji   dodaj
 

 

Čas branja: 2 min
14.04.2020  12:00
Peter Frankl: Pismo naročnikom Časnika Finance
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
koronavirus   dodaj
mediji   dodaj

Spoštovani bralke in bralci, dragi poslovni partnerji,

živimo v zelo posebnem času. Vsi smo se prilagodili, vsak dan in vsak nov dogodek od nas terjata nove odgovore. To velja za ves poslovni svet, vso družbo, in tako tudi za novinarstvo. To se je v zadnjih letih precej spremenilo, nova koronarealnost te spremembe še pospešuje.

Mediji Časnika Finance, tako elektronski kot tiskani, dandanes živijo precej drugačno poslanstvo kot v času pred epidemijo, da ne govorimo o času, preden so elektronske oziroma internetne komunikacije postale glavno stičišče ponudbe informacij in povpraševanja po njih. Pred veliko finančno krizo, ki je spodbodla uporabo interneta pri konzumaciji medijskih vsebin, smo stavili na raziskovalno novinarstvo, hkrati pa smo poslovnemu svetu po najboljših močeh stregli s koristnimi informacijami. Preiskovalno novinarstvo še naprej ostaja pomemben steber našega poslanstva, a v minulih letih smo napeli vse sile, da bi bili čim bolj koristni – za vsakega poslovneža, podjetnika, vlagatelja, davkoplačevalca. Pot ni bila lahka in se še nadaljuje, tako bo vselej.

Prav v časih krize so hitre, učinkovite in predvsem uporabne informacije najpomembnejše. To se še kako pozna danes, ko je virus korona postavil življenje vseh nas na glavo. Da bi čim bolj ustregli vam, našim poslovnim partnerjem oziroma bralkam in bralcem, vas iz dneva v dan poskušamo čim bolje spoznati. Nekoč je bilo tako, da smo novinarji manj poslušali, bili smo prepričani, da sami najbolje vemo, kaj potrebujejo naši bralci. Danes pa vas raje vprašamo. Poskušamo se vživeti v vas, naše kupce, živimo vaše potrebe, ki so tudi naše, ne nazadnje tudi zato, ker je tudi medijska dejavnost povsem normalen posel. In zato vam želimo tudi poročati o tem, o čem smo pisali, na katera poslovna vprašanja smo (po)iskali odgovore.

Finance Wiki, nova baza znanja

Želim vam predstaviti tudi našo novo storitev, ki presega meje klasičnega novinarskega članka, to je Finance Wiki, baza znanja, prek katere bomo naročnikom pomagali reševati poslovne izzive. Prvi naši »wikiji« so seveda namenjeni ukrepom za premagovanje poslovnih posledic koronavirusa. Ravno zato, ker je izjemno zahtevno slediti vsem spremembam, morajo biti ti ukrepi vedno dostopni na enem mestu in posodobljeni. To potrebujete in to bomo za vas počeli! Na spodnjih povezavah boste našli aktualne odgovore o posameznem izzivu:

Ponosni smo na to, da sodelujete z nami, da segate po naših storitvah, in vsakega novega kupca oziroma bralca se zelo razveselimo. Zato, ker smo radi koristni, in seveda tudi zato, ker vemo, da denar ne raste v bankomatih in da si moramo plače prislužiti na trgu.

Vabim vas, da mi pišete na forumu pod tem pismom, vesel bom vsakega sporočila in prav na vsakega bom odgovoril. Vprašajte tudi moje kolegice in kolege, ne zamerite, če smo s svojimi vprašanji, kaj lahko storimo za vas oziroma kako vam lahko bolje ustrežemo, kdaj morda tudi nadležni.

Prepričan sem, da je pot, na kateri se poskušamo čim bolj vživeti v vaše potrebe, pravilna. Občutki, a ne samo ti, tudi številke to potrjujejo. Na to smo seveda ponosni, kar pa ne pomeni, da bi nam karkoli stopilo v glavo. To bi oteževalo ali celo onemogočilo uresničevanje naše osnovne naloge, da v komunikaciji z vami skupaj poiščemo pametne, hitre, učinkovite in koristne odgovore na vprašanja, ki so povezana predvsem s poslom, ki ga želimo olajšati in zanj sooblikovati čim bolj prijazno okolje.

Peter Frankl, direktor in glavni urednik, Časnik Finance


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

 

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci