Oglasno sporočilo

Ko si pisarno delimo s šolarji

Čas branja: 3 min
15.04.2020  17:11
Ko si pisarno delimo s šolarji

Ko ostanete doma, morate svojo dnevno sobo kar naenkrat spremeniti v pisarno. Tehnološke rešitve in storitve ponudnikov mobilne tehnologije lahko ta velik izziv spremenijo v zanimivo izkušnjo, ki se je boste spominjali vse življenje.

Predstava o tem, kako lahkotno je delo doma, ko v pižami sem ter tja kaj opravite na računalniku, medtem ko uživate v prostih trenutkih, sploh ni tako romantična. V resnici je delo doma zelo zahtevno. Od posameznika zahteva dodatne napore in sposobnost večopravilnosti ter osredotočanja na nalogo, predvsem pa izjemno veliko prilagodljivosti. Po drugi strani, pa doma ni toliko odvečnih motenj, tako da je delo doma lahko tudi bolj učinkovito.

Urnik, rutina, ritem tudi doma

Ključno za zagotavljanje uspešnega dela od doma je, da si ustvarite rutino. Poskušajte slediti vsakodnevnemu delovnemu urniku in poskrbeti, da imate popoldan tudi čas zase. Sicer se bo meja med zasebnim in delovnim časom povsem zabrisala.

Pri učinkoviti organizaciji dela so vam lahko v pomoč storitve Telekoma Slovenije, ki je na enem mestu zbral vse informacije za zagotovitev varnega in enostavnega dela od doma. Poleg tega se trudijo zagotavljati tudi čim bolj nemoteno delovanje storitev, saj domača pisarna zahteva dobro internetno povezavo, ki vam omogoča opravljanje vseh službenih nalog in stalen stik s sodelavci.

Vaši otroci so postali vaši novi sodelavci in svetovalci

V primerih, kjer je doma celotna družina, je dobro, da so gospodinjska opravila primerno razdeljena, da vsak po svoje prispeva k nemotenemu poteku dneva. Otroci lahko pomagajo pripraviti kosilo, starši pa si popoldne vzemite čas za pomoč pri šolskih obveznostih. Pomembno je, da vsak dan sproti postavite prioritete.

Mali podjetniki: kako ohraniti poslovno učinkovitost?

Lastniki malih podjetij so v času izrednih razmer pred posebej odgovorno nalogo, saj morajo svojim zaposlenim, ki morajo delati doma, zagotoviti varno in stabilno poslovno okolje ter hiter in varen paketni podatkovni dostop do lokalnega omrežja v podjetju.

Nikar ne pozabite na redne telefonske pogovore s svojimi zaposlenimi. Redno se obveščajte o napredku pri določenih projektih, ohranjajte svoje rituale in si občasno privoščite tudi kakšno skupno šalo. S tem krepite zaupanje v teh napornih trenutkih, ko je treba premagati tudi kakšne strahove in negotovosti.

Celovite integrirane rešitve za mala podjetja

Telekom Slovenije je za male podjetnike zasnoval celovite integrirane rešitve, tako da bo vaše poslovanje lahko potekalo učinkovito kljub nepredvidenim situacijam.

- OFFICE 365 je vaša pisarna v oblaku. Združuje orodja pisarniške zbirke Microsoft Office, e-pošto, omogoča skupno delo na dokumentih, konference in druge napredne storitve za povečanje storilnosti zaposlenih. Varen dostop in uporaba sta mogoča kjerkoli, tako na namiznih kot mobilnih napravah. V vseh poslovnih paketih si lahko namestite brezplačno licenco Business Essentials.

- UPRAVLJANJE STORITEV Office 365 zagotavlja nemoteno delovanje storitev Office 365. Preko oddaljenega dostopa vam pomagajo pri namestitvi programske opreme Office 365, dodelijo in spremenijo Microsoftove licence, prilagodijo nastavitev poštnih nabiralnikov in drugih storitev ter uredijo sinhronizacijo datotek iz računalnika, tablice in mobitela.

- MICROSOFT TEAMS omogoča nemoteno oddaljeno poslovanje, delo in klepet s sodelavci na daljavo, poleg tega pa tudi skupno rabo datotek ter videoklice.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci