Oglasno sporočilo

Pošta Slovenije obvešča svoje uporabnike

 

Čas branja: 3 min
19.03.2020  11:41
Pošta Slovenije je z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih sprejela dodatne ukrepe. Uporabnike storitev pozivamo, da gredo na pošto samo v primeru, če je to zares nujno potrebno. Večina poštnih poslovalnic bo od 19. 3. dalje odprta od 9. do 15. ure, oziroma od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte ne bodo poslovale, hkrati pa ne bosta poslovali dežurni pošti.
Pošta Slovenije obvešča svoje uporabnike

Na Pošti Slovenije pozivamo vse prebivalce, da v skrbi za zdravje zaposlenih in vseh uporabnikov poštnih storitev upoštevate spodnje nasvete:

1. NE HODITE V POSLOVALNICE, ČE NI NUJNO

Prosimo, v poštne poslovalnice se odpravite le, če je to nujno potrebno. Vstopajte eden po eden. V poštnih poslovalnicah je lahko sočasno zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Upoštevajte priporočeno varnostno medsebojno razdaljo. Če so vsa okenca zasedena, počakajte pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridete na vrsto.

2. PAKETE NAROČAJTE IN PREVZEMITE NA ALTERNATIVNIH MESTIH, ki ne vključujejo fizičnega kontakta

Koristite našo mrežo PAKETOMATOV ali dogovorite dostavo na dogovorjeno mestu npr. pri vhodu, pred garažo ipd. Storitve, kot so vnos/odvoz blaga v/iz stanovanje naslovnika, dostava ob določenih urah ipd. pa se do nadaljnjega ne bodo izvajale.

3. NE PLAČUJTE PO POVZETJU

Prejemniki paketov za plačilo koristite načine direktnega plačila spletnim trgovcem (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami). Izogibajte se plačevanju po povzetju in minimalizirajmo stike z dostavljavci, gotovino.

4. PAKETE PREVZEMAJTE PRED VRATI

Ne čakajte na pismonošo. Tudi za redno pošto ne. Vse, kar se da vložiti, bo pismonoša vložil direktno v hišni predalčnik, paket pa pustil kot dogovorjeno.

Primopredaja paketov poteka izključno na prostem. Dostava na želen časovni okvir se trenutno ukinja, torej dostava do 10. ure, po 16. uri in dostava med 18. in 20. uro več niso možne.

V ČASU PORASTA SPLETNIH NAROČIL prosimo za RAZUMEVANJE IN POTRPLJENJE pri morebitnih zamikih pri dostavi.

5. VROČANJE POŠILJK BREZ FIZIČNEGA KONTAKTA

V postopkih vročanja poštnih pošiljk v dostavi SPREJEMAMO ukrepe, s katerimi se želimo izogniti osebnemu stiku med pismonošo in naslovnikom, vse z namenom, da se čim več vročitev opravi brez fizičnega kontakta oz. brez podpisa o prevzemu pošiljke.

ZAKLJUČEK

V danih razmerah želimo za vse zaposlene vzpostaviti takšen način dela, ki bo v največji možni meri v prvi vrsti zaščitil zaposlene v Pošti Slovenije in vse uporabnike poštnih storitev.

Aktualne informacije spremljajte na www.posta.si.

 

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci