Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
nasvet   dodaj
Svetovna... dodaj
ECB dodaj
Jan Bec dodaj
Aquafil dodaj
 
Čas branja: 3 min
20.02.2020  20:20  Dopolnjeno: 27.02.2020 15:16
Letno poročilo naročnikom Financ

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
nasvet   dodaj
Svetovna meteorološka... dodaj
ECB dodaj
Jan Bec dodaj
Aquafil dodaj

Na Financah vsem – podjetnikom, menedžerjem, strokovnjakom, malim delničarjem, davkoplačevalcem – pomagamo pri sprejemanju najboljših poslovnih odločitev. Brez naročnikov Financ naše delo ni mogoče, zato smo se odločili podpornike spomniti na svoje uspehe in dosežke. Če še niste med njimi, lahko že za 1 EUR prvi mesec preverite, zakaj nam naročniki zaupajo.

V letu 2019 smo napisali več kot 7.000 člankov, vsak dan blizu 20 zapisov na Finance Live, 100 nasvetov, objavili več kot 600 javnih dražb, 700 razpisov za subvencije in 800 skrbno izbranih, dobro plačanih prostih delovnih mest doma in v tujini. V mislih smo imeli vaš žep, vašo blagajno in blaginjo, povedali smo mnenje, razkrivali škandale in tudi zaploskali pozitivnim zgodbam v Sloveniji. Naj spomnimo na nekaj primerov.

DELALI SMO ZA VAŠ ŽEP IN VAŠO BLAGAJNO

Ob sprejemanju davčne reforme smo računali, kaj vse spremembe pomenijo za vašo plačo, naložbe in posel, vašemu podjetju pa tudi svetovali, kako se lahko legalno izognete plačilu več davkov, kot bi bilo treba.

Pri tem smo se izrazito postavili na stran davkoplačevalca. Kritizirali smo vlado zaradi dviga davkov podjetjem, a jo tudi pohvalili za znižanje davkov zaposlenim. Pritiskali smo, da bi bila razbremenitev regresa sprejeta po hitrem postopku – in je tudi bila, tako so podjetja lahko že lani izplačala neobdavčen regres.

Podrobno smo secirali dogajanje na trgu nepremičnin in začeli pripravljati četrtletne analize dogajanja na trgu.

Z Milošem smo gradili hišo in nastala je ena najbolj poučnih zgodb o samogradnji pri nas, kolega Miloš Milač pa je s svojimi, tudi bolečimi, izkušnjami prek člankov ali pa prek neposrednih dopisovanj pomagal mnogim samograditeljem reševati podobne težave.

Opozarjamo vas na to, kje lahko pričakujete ovire pri svojem poslu, denimo na kaj so najbolj pozorne posamezne inšpekcijske službe. Opominjamo vas na zakonske roke, ki jih v svojem podjetju ne smete zamuditi, in vam pomagamo, da po nepotrebnem ne dobite glob.

Vsako leto objavimo nasvet, kam z denarjem v tem letu, ki vam pomaga v boju proti monetarni politiki Evropske centralne banke, ki je svet financ postavila na glavo.

O dogajanju v vse bolj zapletenem svetu trgovinskih vojn, disrupcijah panog, novih nerazumljivih tehnologijah smo vas informirali in ga poglobljeno razlagali v prenovljenem Managerju.

BILI SMO OBJEKTIVNI, NE PA TUDI NEVTRALNI

Izrazito smo se postavili po robu vladi, ki je želela podaljšati mandat Družbe za upravljanje terjatve bank. To ustanovo, ki bi lahko postala še en bankomat posvečenih na račun davkoplačevalcev, smo pošiljali na smetišče zgodovine. Če je naše pisanje pripomoglo k propadu te ideje, smo vam prihranili denar – kar je navsezadnje naše poslanstvo.

RAZKRIVALI SMO ŠKANDALE

Razkrili smo za davkoplačevalce škodljiv razpis za zdravila v vrednosti 1,1 milijarde evrov, na katerem so hotele lekarne preprečiti ponudbe z nižjimi cenami in višjimi popusti. Nato se je v javnem interesu odzvala agencija za varstvo konkurence in prepoznala omejevanje konkurence, državna revizijska komisija pa je razpis razveljavila.

Razkrivali smo, kako Jan Bec rešuje premoženje družine Janković, nato pa razkrili še, kako je z njo povezan. »Zgodb s srečnim koncem, povezanih z družino Janković, je enostavno preveč, da bi vse skupaj lahko označili za 'srečo',« je tedaj komentiral Jurij Šimac.

Razkrili smo slabo plačilno disciplino gradbincev celo v času, ko se cedita med in mleko, in se vprašali, ali bi bilo treba neplačnikom prepovedati posle z državo.

ZAPLOSKALI SMO DOBREMU DELU

Sami veste, da je v Sloveniji tudi veliko pozitivnih zgodb, da obstajajo dobra podjetja in pošteni poslovni partnerji. Nagrado Financ za posebne dosežke smo podelili Ediju Krausu, prvemu človeku ljubljanske kemične ikone Aquafil, kot zmagovalca slovenskega izvoza smo nagradili družinsko podjetje Incom, ki proizvaja in prodaja sladoled na 40 trgih, najpodjetniško idejo smo podelili družbi Event Registry, ki z uporabo umetne inteligence v realnem času zbira in analizira novice, v čemer so uporabno vrednost našli pri Bloombergu, IBM in Airbusu.

VELIKO SMO RAČUNALI IN RAZVRŠČALI

Izdelali smo več kot 30 lestvic, tu spominjamo zgolj na pet.

NAJBOLJŠE ŠELE PRIDE

Hvala vsem, ki nam zaupanje – bodimo pošteni – kažete tako, da plačujete naročnino na Finance. Tudi v tem letu vam bomo pomagali, da boste pripravljeni za sprejemanje najboljših odločitev v življenju in poslu. Če še niste naročnik, lahko že za 1 EUR prvi mesec postanete del največje skupine poslovne javnosti pri nas.

S spoštovanjem,

Ekipa Financ


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci