Oglasno sporočilo

Katero slovensko mobilno omrežje se lahko pohvali z najboljšo uporabniško izkušnjo?

Čas branja: 2 min
24.02.2020  00:04
Zmagovalec polletnega testiranja slovenskih omrežij je Telemach
Katero slovensko mobilno omrežje se lahko pohvali z najboljšo uporabniško izkušnjo?
Certifikat za najboljše omrežje po uporabniški izkušnji je Adrianu Ježini, predsedniku poslovodstva Telemacha, predal Hakan Ekmen, CEO družbe Umlaut, ki je testirala vsa omrežja v Sloveniji.

Telekomunikacijski trg v Sloveniji prinaša veliko izbire, pri samem delovanju tako mobilnih storitev kot tudi interneta in televizije pa je osnova omrežje. Neodvisna mednarodna družba Umlaut, do leta 2019 bolj znana kot P3, je šest mesecev na slovenskem trgu izvajala teste vseh omrežij in razglasila zmagovalca.

Kot ključno postavko svojih meritev so izbrali uporabniško izkušnjo. Umlaut pri analiziranju trga dostopa do podatkov o hitrosti in delovanju omrežja v primeru realnih uporabnikov mobilnih storitev.

Tako imenovana metodologija »crowdsourcing« kaže realno izkušnjo, pri čemer se ocenjuje delovanje naprav v določenem omrežju. S pomočjo množičnega zunanjega izvajanja tako prejmejo podatke, ki govorijo o tem, kakšno izkušnjo uporabniku prinaša določeno omrežje. Pri tem se ocenjuje kakovost glasovnih klicev, prenosa podatkov in uporaba aplikacij.

In kdo po testu ponudi najboljšo uporabniško izkušnjo?

Testi družbe Umlaut kažejo, da najboljše omrežje po uporabniški izkušnji tako na področju mobilnih kot tudi fiksnih storitev ponuja Telemach. Rezultat ne čudi, glede na to, da Telemach, ki smo ga dolgo najbolj poznali kot ponudnika fiksnih storitev interneta in televizije, vse od predstavitve mobilnih paketov družine VEČ leta 2015 velja za najhitreje rastočega operaterja v Sloveniji. Uporabnike prepričajo s storitvami, pregledno in enostavno ponudbo, zagotovo pa tudi s ceno, ki ne vpliva na kakovost storitev. V razvoj svojega mobilnega omrežja so vložili več kot 100 milijonov evrov, za 50 odstotkov so povečali število baznih postaj ter z omrežjem LTE-Advanced oziroma 4G+ pokrili 97 odstotkov prebivalstva v Sloveniji.

Napredna tehnologija, pripravljenost na izzive prihodnosti in skrb za vedno delujoče, stabilno in kakovostno omrežje, so se izkazali za najboljše na trgu. »Certifikat je potrditev našega večletnega dela in prizadevanj, da postanemo najboljši. Imamo odlično tehnologijo, pripravljeno na izzive prihodnosti in nadaljnji razvoj. Naše omrežje je zanesljivo in zmogljivo ter zagotavlja najboljšo pokritost z omrežjem LTE,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.

»Telemach kot inovativno, prilagodljivo ter v prihodnost in tehnološko dovršenost usmerjeno podjetje pomaga pri preoblikovanju digitalne družbe in rasti gospodarstva v Sloveniji. S svojim dovršenim in dokazano najboljšim omrežjem pa je zavezano uporabnikom še naprej zagotavljati napredne storitve in najboljšo uporabniško izkušnjo,« je še dodal Adrian Ježina.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci