Krka bo zaradi očitane korupcije v Romuniji naredila svoj CSI

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Krka Novo mesto   dodaj
KRKG dodaj
CSI dodaj
Krka Romunija dodaj
 
Čas branja: 2 min
17.01.2020  09:23  Dopolnjeno: 17.01.2020 09:45
Krka bo zaradi očitane korupcije v Romuniji naredila svoj CSI
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Krka Novo mesto   dodaj
KRKG dodaj
CSI dodaj
Krka Romunija dodaj

Krka je na portalu Seonet objavila, da bo oblikovala posebno skupino, ki bo preverjala delovanje Krkine družbe v Romuniji. Krka bo tako ustanovila nekakšen svoj CSI (crime scene investigation).

Spomnimo, pred dnevi je romunska Libertatea objavila zgodbo o tem, da je novomeška Krka podkupovala romunske zdravnike za predpisovanje zdravila Bilobil. To naj bi se dogajalo več let. Krka, tako Libertatea, naj bi z zdravniki podpisovala sponzorske pogodbe, jih pošiljala na kongrese, konference, tudi v Ljubljano, Benetke ... Plačevali naj bi jih kot govorce na konferencah, tudi v turističnih krajih.

Krkino sporočilo objavljamo v celoti:

"V medijih so se pojavile govorice o domnevnih nepravilnostih pri poslovanju Krkine odvisne družbe v Romuniji. Zaradi enakomernega obveščanja delničarjev objavljamo odgovor Krke na navedene govorice.

V Krki vse sume neskladnih ravnanj obravnavamo celovito in v skladu z vzpostavljenimi pravili o preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju prevar.

Zainteresirano javnost obveščamo, da je bila v Krki imenovana posebna skupina, ki podrobno preverja delovanje Krkine odvisne družbe v Romuniji. Po opravljeni notranji preiskavi, ki bo zaključena predvidoma konec januarja 2020, bo o ugotovitvah poročala Krkini upravi, uprava pa nadzornemu svetu. V primeru ugotovljenih nepravilnosti, ki bi lahko materialno vplivale na Krkino poslovanje, bomo o njih javno poročali.

Skupina Krka izvaja vse svoje dejavnosti na vseh trgih, kjer smo prisotni s svojimi farmacevtskimi izdelki, v skladu zakonodajo, mednarodnimi standardi za farmacevtsko industrijo ter v skladu s sprejetimi internimi pravili kodeksa ravnanja, kodeksa promocije in pravili o preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju prevar. Več informacij o skladnosti poslovanja je dostopnih na spletni povezavi www.krka.biz/sl/o-krki/integriteta-in-skladnost-poslovanja/. Vsi zaposleni v skupini Krka, s tem pa tudi v Krki Romunija, so dolžni spoštovati sprejeta pravila ter so o njih redno izobraževani.

Družbe in predstavništva Krke so dolžne zagotoviti, da dejavnosti v vseh državah, kjer smo prisotni, potekajo v skladu s temi načeli, vsakršne prevare ali koruptivna ravnanja pa so strogo prepovedana. Tako so Krkine družbe in predstavništva odgovorna, da zagotovijo, da se vse dejavnosti izvajajo v skladu z nacionalno zakonodajo ter Krkinimi pravili in politiko. V primeru, da bodo v zvezi z delovanjem sodelavcev v Romuniji ugotovljene nepravilnosti, bo Krka ravnala odločno in z vsemi pravnimi sredstvi ter skladno z romunsko zakonodajo ustrezno sankcionirala morebitne storilce.

Krka promovira svoja zdravila na načine, ki jih dovoljujejo nacionalne zakonodaje in so v skladu z usmeritvami etičnega kodeksa združenja generičnih proizvajalcev Medicines for Europe, katerega članica je. Krka je zanesljiv partner, ki ponuja visokokakovostne, učinkovite in varne izdelke po dostopnih cenah ter razvija sodobna zdravila tudi za romunski trg, kjer uživa podporo tako strokovne kot laične javnosti."


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci