Oglasno sporočilo

Bi živeli med naravo in mestom?

Čas branja: 4 min
19.12.2019  01:36
V Vili Murgle bo junija prihodnje leto (2020) vseljivih deset stanovanj, velikih od 90 do 140 kvadratnih metrov
Bi živeli med naravo in mestom?
Nova trinadstropna Vila Murgle stoji na obrobju Ljubljanskega barja, v umirjenem okolju enodružinskih hiš ulice V Murglah, nedaleč, a dovolj odmaknjeno od vrveža mestnega jedra.

Gradbinci še končujejo dela v notranjosti stavbe, kjer sta v pritličju dve stanovanji, v prvi in drugi etaži po tri ter v terasni etaži dve stanovanji. Zemljišče, ki pripada stavbi, bodo pred vselitvijo s prepletom zelenih in tlakovanih površin uredili tako, da bodo stanovalci imeli možnost druženja na skupnih odprtih površinah, tu bodo tudi otroško igrišče z igrali, dve parkirni mesti za obiskovalce, pozabili pa niso niti na skupno zbiralnico za odpadke. Predvidena je tudi zasaditev dreves in grmovja, ki bo ustvarila ločnico med objektom in okolico.

V okolici Vile Murgle oziroma soseski Murgle so vse osnovne potrebne storitve in dejavnosti, kot so trgovina, banka, lekarna, vrtci, osnovne šole, avtobusna postaja mestnega prometa, v bližini pa je tudi neposreden dostop do ljubljanske obvoznice.

Vozila bodo varno spravljena v garaži

Za stanovalce desetih stanovanj je sicer predvidenih 20 parkirnih mest v kleti, kjer so tudi shrambe, predviden je tudi prostor za varno shrambo koles in motornih koles. Vsako stanovanje ima na voljo dve lastniški parkirni mesti ter možnost vgradnje instalacije za električno polnjenje avtomobilov. Eno parkirno mesto ustreza zahtevam za gibalno ovirano osebo.

Investitor IMI Stil je bil v sodelovanju z arhitekti, projektanti in preverjenimi izvajalci gradbenih del ter s sodobno tehnologijo gradbeništva kos tudi izzivu barjanskih tal. Kletni prostori so tako neprepustni za vlago zaradi najsodobnejše dvojne vodoodporne zaščite z membrano preprufe, ki se kemično sprime z betonom. V kletnih prostorih je zagotovljen tudi sistem za naravno prezračevanje.

Premišljena razporeditev prostorov

Skrbno premišljeno razporeditev bivalnih prostorov Vile Murgle v stanovanjih velikosti med 90 in 140 kvadratnimi metri dopolnjujejo prostorna atrija v pritličnih stanovanjih, lože v nadstropnih stanovanjih ter loža in pripadajoči terasi stanovanjem na terasni etaži.

Stanovanji v pritlični etaži, od katerih eno ustreza zahtevam za gibalno ovirano osebo, sta orientirani na jugovzhodno in jugozahodno stran neba, v zgornjih etažah so stanovanja usmerjena v vsaj dve smeri neba, večja pa v tri smeri. Vrhnja etaža je na dveh delih zamaknjena v notranjost in tako sestavlja dve večji zunanji terasi. Z njih je na severni strani širok pogled na Kamniško-Savinjske Alpe ter Ljubljanski grad, na zahodu na Polhograjsko hribovje ter na jugu na Krim in Ljubljansko barje.

Streha objekta, nasuta z rečnim prodom, je ravna oziroma pod blagim naklonom, ki je potreben za učinkovito odvodnjavanje.

Jacuzzi s pogledom in druge prijazne malenkosti

Prezračevanje stanovanj oziroma stalno kroženje zraka in dotok svežega zraka sta zagotovljena z visokokakovostnim centralnim prezračevalnim sistemom paul z izrabo toplote in vlage odpadnega zraka – rekuperacija.

Ogrevanje in priprava tople sanitarne vode bosta za vsako stanovanje posebej urejena s plinskimi kondenzacijskimi kotli na zemeljski plin priznane evropske znamke Vaillant. Prostori v stanovanjih se bodo ogrevali prek talnega ogrevanja z elektronsko regulacijo temperature posameznega prostora. Kakovost bivanja v letnem času pa bo zagotovljena s klimatskimi napravami: v kuhinji, ki je povezana z dnevno sobo, bo vgrajena notranja stenska enota klime, v loži stanovanja pa bo vgrajena zunanja enota klimatske naprave v za to predvideni prezračevani niši oziroma omari.

Vsa stanovanja imajo predvideno možnost enostavne vgradnje pametnega wi-fi upravljanja stanovanja (regulacija ogrevanja, hlajenja, prezračevanja, krmiljenje žaluzij in svetil) prek modulov, ki se vgradijo v za ta namen vgrajene poglobljene električne doze.

Za razvajanje stanovalcev je na terasah Vile Murgle nameščena še predinstalacija, ki jim omogoča vgradnjo jacuzzija.

Varno bivanje

»Poleg nadstandardnih materialov in opremljenosti stavbe, ki zagotavljajo veliko udobnost bivanja, bo zagotovljena tudi varnost stanovalcev. Objekt bo varovan z videonadzorom, kamere bodo nameščene na glavnem vhodu v objekt ter pri vstopu v garažo in izstopu iz nje. Stanovanji v pritličju imata predviden alarmni sistem, sicer pa bo vstop v stavbo omogočal sistem kontrole pristopa in v vsakem stanovanju videodomofonija,« so nam še povedali v nepremičninski agenciji Stoja Trade, ki trži Vilo Murgle.

Več informacij o Vili Murgle je NA TEJ SPLETNI POVEZAVI>>.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci