Oglasno sporočilo

V tem objektu ne bo težav z oddajanjem prek Airbnbja in Bookinga

Čas branja: 3 min
18.11.2019  04:19
Rezidenca Pipanova je opredeljen kot namestitveni objekt, v njej zato ne prodajajo stanovanj, ampak namestitvene enote
V tem objektu ne bo težav z oddajanjem prek Airbnbja in Bookinga

Investitorji, ki vidijo poslovno priložnost v nakupu stanovanj za oddajanje prek platform Booking in Airbnb, se zadnje čase soočajo z dvema tegobama. Na eni strani v Ljubljani praktično ni več stanovanj po primernih cenah, ki bi omogočale primeren donos, na drugi strani pa država išče načine, kako bi tovrstno oddajanje stanovanj v večstanovanjskih stavbah omejila.

Ministrstvo za okolje in prostor oddajanje prek Bookinga in Airbnbja opredeljuje kot gostinsko dejavnost. To pomeni, da morajo lastniki doseči spremembo namembnosti svojih stanovanjskih nepremičnin v poslovni ali turistični prostor. Največja težava pri tem je, da morajo za to pridobiti stoodstotno soglasje etažnih lastnikov, kar zna biti v marsikaterem primeru misija nemogoče.

V Rezidenci Pipanova tovrstnih skrbi ne bo

Namesto, da v središču Ljubljane iščete drago rabljeno stanovanje, za katerega ni jasno, ali boste uspeli doseči spremembo namembnosti, predlagamo nakup novega stanovanja v Rezidenci Pipanova v Vižmarjah pri Ljubljani. Investitor je imel pri njenem snovanju v mislih prav segment kupcev stanovanj za oddajo prek Bookinga in Airbnbja.

Na voljo tudi storitev vodenega dnevnega oddajanja

Uredili so tudi vso ostalo logistiko, ki jo terja dejavnost dnevnega oddajanja. Kupci bodo na primer lahko vgradili sistem dostopa do enote s pametnim telefonom, v pritličju pa bo obratovala tudi kavarna, ki bo gostom dajala občutek, da se nahajajo v hotelu.

Tudi s parkiranjem ne bo težav. Obiskovalcem bo na voljo 15 brezplačnih parkirnih mest (dve za invalide) in ena polnilnica za električne avtomobile, ostala pa bodo lahko novi lastniki kupili in jih uporabljali sami ali pa jih kot bonus ponudili svojim gostom. Vsa parkirišča bodo za zapornico.

Kupci bodo lahko namestitvene enote oddajali samostojno, investitor pa jim bo ponudil tudi možnost vodenega dnevnega oddajanja v turistični namen, ki ga bo izvajalo posebej za to specializirano podjetje.

Varna in likvidna naložba z visokim donosom

Oblikovali so zelo atraktivno cenovno politiko. Cene za enote, ki so še na voljo, se namreč začnejo pri 100 tisoč evrih plus DDV, ki je sicer 22-odstoten, ker gre za nastanitveni objekt. V smeri proti središču mesta je enote enakih velikosti za takšno ceno praktično nemogoče kupiti tudi v starejših blokih.

Za Airbnb, Booking še zdaleč ni primeren samo center

Na koncu pa še nekaj o lokaciji. Vsi, ki bodo bivali v Rezidenci Pipanova, bodo lahko zelo hitro prišlo do središča mesta, do letališča na Brniku, do Bleda ali Krvavca, pa tudi pot do obale in morja zaradi neposredne bližine avtoceste ne bo trajala dolgo.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci