Oglasno sporočilo

Pomembni dokumenti podjetja za poslovanje: kako se zavarovati pred škodo?

Čas branja: 1 min
12.11.2019  04:13
Pojasnjujemo, katere dokumente je smiselno, da imate v podjetju in kdaj jih sprejeti – med njimi tudi dogovor o nerazkrivanju podatkov.
Pomembni dokumenti podjetja za poslovanje: kako se zavarovati pred škodo?

Dogovor o nerazkrivanju podatkov ureja obveznost nerazkritja podatkov tretjim osebam, z dogovorom pa se podpisana stranka zavezuje, da ne bo razkrivala podatkov, ki se jih s takim dogovorom določi. Namen dogovora je namreč varovanje upravičenca pred škodo, ki bi lahko nastala, če bi prišlo do razkritja teh podatkov tretjim osebam. Poudarjamo, da je tak dogovor smiseln tudi, saj v njem lahko določite posledice, če do takega razkritja vseeno pride.

Kako se zavarovati pred škodo?

Podobno, je za marsikatero podjetje bistveno tudi varovanje poslovne skrivnosti, ki jo je treba določiti v pisni obliki (poleg drugih zakonsko določenih pogojev). Tako je pri poslovanju smiseln podpis sporazuma o varovanju poslovne skrivnosti, v primeru sodelovanja v javnih naročilih sklep o varovanju poslovne skrivnosti v javnem naročilu, prav tako pa sprejetje internega pravilnika o poslovni skrivnosti ni odveč.

Drugi dokumenti

Ker je podobnih aktov in interne dokumentacije, ki je za poslovanje podjetij priporočljiva, bistveno več, smo pravno preverjene vzorce zbrali v spletnem priročniku Pravilniki, sklepi in akti v podjetju.

V priročniku dostopate denimo do vzorca o dogovoru o nerazkrivanju podatkov – tako v slovenskem kot angleškem jeziku – , do naštetih vzorcev s področja poslovne skrivnosti, in drugih s področij organizacije in poslovanja podjetja, financ in računovodstva, delovnih razmerij, varstva osebnih podatkov, gospodarskega prava…

12-mesečno naročnino si lahko zagotovite za 198 EUR.

Kot naročnik boste dostopali do aktualnih vzorcev, ki jih redno posodabljamo in mesečno dodajamo nove.

Vzorce pripravljajo slovenski pravni strokovnjaki, ki sodelujejo z založbo Verlag Dashöfer. Odpirajo se v programu Word, zato jih boste zlahka prilagodili lastnim potrebam.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci