Oglasno sporočilo

Bitcoin je od začetka leta zrasel za več kot 130 odstotkov

Čas branja: 1 min
23.10.2019  05:00
Od začetka leta do danes je bitcoin zrasel za več kot 130 odstotkov, njegova trenutna vrednost je več kot osem tisoč dolarjev.
Bitcoin je od začetka leta zrasel za več kot 130 odstotkov

Fortrade je za vse, ki bi se želeli naučiti, kako trgovati z bitcoinom, ali si preprosto razširiti znanje, pripravil brezplačno e-knjigo »Kako trgovati s ceno bitcoina« (tako imenovani CFD). Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo »Kako trgovati s ceno bitcoina« lahko prevzamete tukaj.

Kaj je bitcoin?

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta). Od tradicionalnega denarja se razlikuje po tem, da ga ne kontrolira nobena institucija, kar pomeni, da vašega denarja ne nadzoruje nobena banka. Aprila 2010 je bila cena bitcoina 0,003 dolarja, rekordno ceno pa je dosegel decembra 2017, in sicer več kot 17 tisoč dolarjev.

Medtem je veliko držav razglasilo bitcoin za legalno valuto, kar je ugodno vplivalo na njegovo ceno. Bitcoin ni pod vplivom vlad držav, spremlja se z javnim spletnim zapisom, znanim kot blockchain. Končno število bitcoinov se ustvari v procesu rudarjenja, kar pomeni reševanje zapletenih matematičnih problemov. Plačevanje z bitcoini je povsem anonimno, zaradi česar je privlačno za uporabnike.

Brezplačno e-knjigo »Kako trgovati s ceno bitcoina« lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority), regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Mali vlagatelji pri trgovanju s temi instrumenti večinoma izgubijo denar, kar kaže 76 odstotkov njihovih računov, na katerih je bila ustvarjena izguba. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, kolikor ga imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja. Priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, ki se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci