Oglasno sporočilo

Termalne počitnice, v katerih ni prostora za dolgčas

Čas branja: 2 min
08.10.2019  13:22
Termalne počitnice, v katerih ni prostora za dolgčas

Krompirjeve počitnice lahko opišemo s številnimi besedami, a besede dolgčas zagotovo ni med njimi. Če potrebujete dobro idejo, kje jih preživeti, vam svetujemo, da se odpravite na odkrivanje skritih kotičkov Prekmurja, pocrkljajte svoje brbončice z tamkajšnjo edinstveno lokalno kulinariko, vmes pa si privoščite še namakanje v blagodejni termalni vodi.

Prekmurje je zagotovo eno od območij Slovenije, ki je še vedno premalo raziskano, v resnici pa v svoji prostranosti skriva nekaj čisto za vsakega. Krompirjeve počitnice so kot nalašč, da si z otroki privoščite avanturo v pokrajini, ki jo na eni strani objema reka Mura, na drugi z vinogradi prekriti hribčki Goričkega in na tretji, vse do koder seže pogled, prostrana panonska ravnica.

Predlagamo, da začnete s kolesarskim izletom do Krajinskega parka Goričko in se zapeljete med zidove največjega gradu na Slovenskem, nadaljujete z ogledom nasada orhidej, ki so zrasle s pomočjo termalne vode, obiščete Otok ljubezni na reki Muri in tradicionalno panonsko vas z bogato ponudbo lončarskih izdelkov. Najmlajši bodo navdušeni nad obiskom doživljajskega parka Vulkanija, kjer bodo lahko videli, kako bruhajo vulkani, nikakor pa ne smete izpustiti tudi paviljona Expano – Vrata v Pomurje, kjer lahko spoznate celotno regijo v malem.

Termalno razvajanje

Ko bodo otroci ravno primerno utrujeni od vseh prijetnih izkušenj, si vsi skupaj privoščite še malce razvajanja v termalnem parku Terme 3000. Spodnji del termalnega parka je kot nalašč za živahne in aktivne, za plavanje in čofotanje. Otroški bazen s toboganom pa ponuja ogromno prostora za otroško igro in razposajenost. Najmlajše bodo zaposlile norčije štrka Vikija in njegove animacijske ekipe, vi pa se medtem prepustite dobrodejni črni termo-mineralni vodi.

Čudovit kraj za razvajanje je tudi Medico-wellness center Terme 3000-Moravske Toplice, kjer lahko obiskovalci izbirate med sprostitvenimi, negovalnimi in lepotnimi tretmaji ali pa zdravstvenimi terapijami, medtem ko Thai center v Hotelu Livada Prestige ponuja bogat izbor tajskih masaž.

Terme 3000 – odlično izhodišče za odkrivanje Prekmurja

Bivanje v Termah 3000, v družinam prijaznemu Hotelu Ajda in edinstvenih hiškah v Prekmurski vasi Ajda, omogoča tesen stik z naravo, je idealno izhodišče za aktivno preživljanje počitnic in odkrivanje lokalnih posebnosti.

Narava preseneča na vsakem koraku – na pohodniških poteh sredi panonske ravnice, na bližnjem golf igrišču ali na kolesarskih turah po sosednjih gričih. Mnogi, ki so že odkrili nordijsko hojo med prekmurskimi livadami in kolesarsko odkrivanje bogate kulturne dediščine teh krajev, pravijo, da je Prekmurje raj za kolesarje in pohodnike. Gostoljubnost domačinov, bližnji vinorodni griči z odličnimi vini in odlična prekmurska kulinarika pa bodo razvajali še brbončice in vam ponudili tudi gastronomske užitke. Na take razvade se človek zlahka navadi, kajne?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci