Oglasno sporočilo

Ruska dača – vila tisočerih zgodb

Čas branja: 3 min
09.10.2019  03:09
Ruska dača – vila tisočerih zgodb

Čudovito obnovljena primestna vila Ruska dača v Zgornjih Gameljnah sodi med arhitekturno najbolj posebne kulturne spomenike pri nas. Njena notranjost in oprema pa sta verjetno najbolj pristen prikaz slovenskega meščanskega življenja z začetka 20. stoletja. Z obnovo je vila pridobila tako funkcionalno vrednost kot tudi bogastvo zgodb, ki so se pletle in dogajale lastnikom pred prvo svetovno vojno in jih je moč doživeti skozi vodene oglede vile.

Raznolikost, edinstvenost, butičnost

Blagovna znamka Ruska dača je zasnovana za butične storitve in izdelke, ki so edinstveni na našem trgu. Vilo je moč najeti za manjša poslovna in zasebna srečanja, kmalu pa tudi za nočitve. Dva salona in knjižnica sprejmejo okoli 20 oseb hkrati. Primerni so za slavnostne obede, sestanke, kjer potrebujete mir in osredotočenost ali druge priložnosti, ki jih oblikujejo po vaši želji. Vila ponuja še posebej svečano okolje, ko gre za podpise pomembnih pogodb ali za srečanja s poslovnimi partnerji, ki jim želite izkazati posebno pozornost.

V poletnem času je na vrtni terasi vile pravi užitek popiti kavo in si privoščiti torto Napoleon. Ob vili bo v kratkem gostom na voljo večji objekt, v katerem bo za konferenčne prireditve prostora za 60 oseb, za banketne 30 in za stoječe dogodke okoli 80.

Organizirajo tudi svoje dogodke, ki jih ponujajo kot posebna doživetja. Lep primer je Cesarska večerja, za katero je že obnovljen jedilnik svečanega banketa, ki so ga priredili 2. decembra 1908 v Ljubljani v čast 60-letnici vladanja cesarja Franca Jožefa.

Kraljevska limuzina

Del ponudbe Ruske dače je tudi možnost najema limuzine Rolls Royce. Je edino tovrstno vozilo v Sloveniji, na svetu pa je bilo narejenih le 376. Gre za model Phanthom VI, ki ga je leta 1971 za svoje službene in protokolarne potrebe naročila princesa Aleksandra, sestrična britanske kraljice Elizabete II. Ob najemu sta uporabniku na voljo tako voznik kot tudi sovoznik.

Potovanja

Butična so tudi njihova potovanja. Potovali boste v manjši skupini, kjer je premišljen vsak detajl. V programu »Izbrana potovanja« boste doživeli dežele, ki so jo sami prepotovali, vzljubili in vam jih bodo prikazali v vsej raznolikosti. Program »Uživajte …« vas popelje na ogled vrhunskega muzikala, koncerta, razstave, kulinaričnega doživetja … »Za podjetja« so pripravljeni timbildingi, ki vas bodo še bolj povezali. Za žensko dušo je tu »Pikova dama«, pravi potovalni odklop. In če bi raje nekaj le zase, vam pripravijo potovanje »Po vaši meri«.

Kaviar in šampanjec

Posebno pozornost pritegneta vrhunska gurmanska izdelka Ruske dače kaviar in šampanjec. Prva tovrstna, ki nosita ime slovenske blagovne znamke. Izbrali so kaviar ruskega jesetra, ki velja za najbolj tradicionalnega med vrhunskimi kaviarji in med poznavalci za enega najbolj cenjenih. Zanje ga pripravlja priznani italijanski proizvajalec Caviar Giaveri. Šampanjec Ruska dača Grand Cellier prihaja iz odličnih vinogradov hiše Vilmart & Cie, s pobočij vasi Rilly la Montagne v Šampanji. Opisujejo ga kot drzno eleganco, saj navduši s polnim telesom in izjemno barvo.

»Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci