Vse o IKT: katera podjetja so največja in najuspešnejša, kje so najvišje plače in kdo gre po sledeh Outfita7

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ikt   dodaj
Sinergise dodaj
Cosylab dodaj
T-2 dodaj
Marko Grgurović dodaj
 
Čas branja: 2 min
26.09.2019  11:00
Vse o IKT: katera podjetja so največja in najuspešnejša, kje so najvišje plače in kdo gre po sledeh Outfita7

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ikt   dodaj
Sinergise dodaj
Cosylab dodaj
T-2 dodaj
Marko Grgurović dodaj

V posebni izdaji Managerja sta izšla lestvica največjih in najuspešnejših IKT-podjetij in cel nabor zanimivih zgodb. Vabljeni k branju!

Lestvica: To so največja in najuspešnejša slovenska IT-podjetja. Najboljši med njimi je ljubljanski Sinergise, ki je bil lani imenovan za najboljše evropsko podjetje za uporabo satelitskih podatkov. Družba, ki je leta 2008 nastala kot spin-off oddelka za razvoj geografskih informacijskih sistemov še enega uspešnega ljubljanskega podjetja Cosylab, je lani kar podvojila svoje prihodke. Več kot 90 odstotkov prodajo na tujem, vsak tretji evro prihodka pa pretopijo v čisti dobiček.

Telekomunikacijski operaterji na prevzemnem pohodu. Tudi v tem članku boste našli lestvico – največjih komunikacijskih operaterjev v Sloveniji. Medtem ko telekomunikacijska podjetja s poslovnimi rezultati zaostajajo za povprečjem, se panoga pospešeno konsolidira. V naletu so v T-2, kjer so letos prevzeli štiri podjetja.

Katera IKT-podjetja imajo najvišje plače. Še ena lestvica, ta bo zelo zanimala zaposlene v informacijsko-komunikacijski panogi. Najvišje povprečne (!) bruto plače so blizu 10 tisoč evrov na mesec.

NAJBOLJŠE ZGODBE

Smo Slovenci med razvijalci iger dobili še enega multimilijonarja? Koprčan Marko Grgurović je v petih mesecih prodal 1,4 milijona kopij računalniške igre Mordhau, kar nanese okoli 25 milijonov evrov prihodkov. Preverili smo, kdo vse še razvija igre za digitalno zabavo.

iSystem se že četrt stoletja ukvarja z elektroniko, da se lahko varno vozimo in letimo. ABS v avtomobilu se mora odzvati v natančno določenem časovnem okviru po tem, ko se zazna potreba po ukrepanju. Če začne zavirati le delček sekunde prepozno, lahko voznik umre. Z iskanjem takšnih napak se ukvarjajo v Trzinu.

NiceHash tudi po vdoru in upadu bitcoina z velikim dobičkom. Decembra 2017, ko je kriptomrzlica dosegla vrhunec, je odjeknila novica o vdoru in kraji 4.736 bitcoinov s spletne strani NiceHash. Vendar kraja bitcoinov v vrednosti skoraj 50 milijonov evrov podjetju ni prišla zares do živega. Prav tako ne upadanje vrednosti bitcoina, ki je od konca leta 2017 do decembra 2018, ko je bil na najnižji točki, izgubil približno 80 odstotkov vrednosti.

Kaj je v ozadju nenavadno velikega dobička pri Salviolu. Lani so pri informacijski družbi Salviol dosegli zgolj 0,92 milijona evrov čistih prodajnih prihodkov, skupnih poslovnih prihodkov pa je bilo kar 16,8 milijona evrov. Ob tem so ustvarili 10,6 milijona evrov čistega dobička. S tako velikim čistim dobičkom so za dvakrat prehiteli drugega največjega v panogi, podjetje Dewesoft. Kako to, da so imeli kljub razmeroma majhnim prodajnim prihodkom tako velike izredne prihodke?


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci