Oglasno sporočilo

Znanje – kapital podjetja in zaposlenega

Čas branja: 2 min
01.10.2019  02:29
Ali veste, da je s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada (ESS) in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) na voljo brezplačno svetovanje za zaposlene o vključevanju v izobraževanje in usposabljanje? Izkoristijo ga lahko podjetja in posamezni zaposleni! Glavni namen je dvig kompetenc in odpravljanje strukturnih neskladij na trgu dela.
Znanje – kapital podjetja in zaposlenega

Namen projekta Svetovanje za zaposlene 2016–2022 je razviti oziroma izboljšati kompetence, ki jih zaposleni potrebujejo zaradi zahtev na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. V okviru projekta se lahko v svetovanje vključijo posamezniki – zaposleni ali podjetja, za oboje so storitve brezplačne.

Izkušeni svetovalci pomagajo pri identificiranju potreb po novih znanjih, spretnostih in kompetencah, pripravijo predlog vključitve v programe izobraževanja in usposabljanja ter poiščejo najustreznejše možnosti za izvedbo. Svetovalci poznajo kompetence prihodnosti in vedo, kako priti do njih!

Podjetjem in posameznikom je na voljo brezplačna pomoč pri načrtovanju osebne in karierne poti za pridobitev izobrazbe na višji ravni od že dosežene, nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) ali temeljnih poklicnih kvalifikacij (TPK), pridobitev ali dvig splošnih in poklicnih kompetenc ter pridobitev različnih certifikatov (denimo slovenski jezik, tuji jeziki …).

S sofinanciranjem ESS je v letih 2016–2022 na voljo veliko brezplačnih možnosti izobraževanja za dvig temeljnih poklicnih kompetenc zaposlenih. Kako pomembno je vlaganje v razvoj in dvig kompetenc zaposlenih, potrjujejo tudi mednarodne raziskave.

Ali veste, da je mednarodna raziskava PIAAC o stanju spretnosti odraslih v Sloveniji pokazala, da so učinki neformalnega izobraževanja na spretnosti odraslih vedno pozitivni? Boljše rezultate pri merjenju spretnosti dosegajo tisti, ki so bili vključeni v neformalno izobraževanje, tudi kadar to ni bilo povezano samo s potrebami dela.

Na spletni strani www.zaznanje.si preverite brezplačne možnosti za razvoj kompetenc zaposlenih.

Izkoristite brezplačno svetovanje za pomoč pri načrtovanju izobraževanja ali karierne poti, ki je dostopno v vseh slovenskih regijah. Obiščite spletno stran, kontaktirajte najbližjega svetovalca in izkoristite »zastonj svetovanje za novo znanje«.

Svetovanje je izkoristilo že prek 12 tisoč zaposlenih, od katerih se jih je 85 odstotkov že vključilo v izobraževanje in so zadovoljni s svojo odločitvijo.

Projekt Strokovna podpora informativni svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja 2016–2022 financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Andragoški center Slovenije pa strokovno podpira izvajalce teh aktivnosti.

Operacijo delno financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci