Oglasno sporočilo

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke

Čas branja: 2 min
06.09.2019  05:29
V termodinamičnem procesu toplotnih črpalk se uporabljajo fluorirani ogljikovodiki. Ti plini vplivajo na globalno segrevanje planeta. Okoljska zavest in zakonodaja vodita proizvajalce k razvoju in uporabi plinov z vse manjšim potencialom globalnega segrevanja (GWP). V zadnjem obdobju se plin R410A z vrednostjo GWP 2088, zamenjuje z bolj ekološkim plinom R32, ki na globalno segrevanje vpliva 3 x manj (GWP 675).
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke

Mitsubishi Electric je v lanskem in letošnjem letu prenovil celoten nabor klimatskih naprav z novejšimi modeli, ki uporabljajo R32. To jesen prihajajo še novi modeli toplotnih črpalk zrak – voda, ki spremljajo sodobne trende uporabe hladiva in rabe energije.

Nove zunanje enote toplotnih črpalk zrak – voda bodo na voljo z nazivno grelno močjo 4,6 ali 8 kW. Vse tri moči zunanjih enot bodo v ohišju kompaktnih dimenzij in sicer širina 840 mm, globina 330 mm ter višina 880 mm.

Tovarniška polnitev hladilnega medija R32 v novih zunanjih enotah toplotnih črpalk zrak – voda bo 1,2 kg oziroma 0,81 ton ekvivalenta CO2. Odhajajoči model PUHZ-SW75VHA je dosegel 6,68 ton ekvivalenta CO2.

Največja polnitev hladiva za največjo možno razdaljo 30 m med zunanjo in notranjo enoto bo 1,6 kg, kar je manj kot predpisuje standard EN378 za uvedbo posebnih ukrepov nadzora puščanja hladiva v zaprtih prostorih ali zahteve za mehansko prezračevanje prostora z notranjo enoto.

S široko paleto naprav zadovoljimo potrebe uporabnikov na področju učinkovitega in varčnega ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije objektov.

Dean Mavrič, produktni vodja v družbi Vitanest d.o.o.

FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci