Oglasno sporočilo

WeWork gre septembra na borzo! Brezplačni vodnik korak-po-korak: kako trgovati s cenami delnic

Čas branja: 3 min
11.09.2019  05:00
WeWork bo letos septembra začel kotirati na borzi, takoj po tem boste lahko pri Fortradu trgovali s cenami delnic tega podjetja.
WeWork gre septembra na borzo! Brezplačni vodnik korak-po-korak: kako trgovati s cenami delnic

Da se boste lažje pripravili na dolgo pričakovani IPO in ga v celoti izkoristili, je Fortrade za vse bralce pripravil podroben vodnik Kako trgovati s cenami delnic.

Kaj je WeWork?

Sedež podjetja WeWork je v New Yorku in deluje kot lastnik nepremičnin. Ponuja skupni pisarniški prostor, ki vključuje dostop do interneta, telefonske linije in poštne storitve. Vrednost podjetja naj bi znašala približno 47 milijard dolarjev, kolikor so navadno vredna podjetja v tehnološkem sektorju.

V zadnjih petih letih je sektor skupnih pisarniških prostorov hitro zrasel. Podjetja poskušajo znižati stroške najema pisarniških prostorov, da bi ohranila več kapitala za poslovne naložbe. WeWork je vodilno podjetje na tem področju, ki se je pojavilo ob pravem času in je spodbudilo veliko povpraševanja.

Podjetje je lani ustvarilo ogromnih 1,7 milijarde dolarjev prihodkov. Njihove stranke so podjetja in posamezniki, ki oddajajo v najem pisarniške prostore. Podjetje je v primerjavi z letom 2017 podvojilo prihodke, analitiki pa napovedujejo, da se bo podobna rast nadaljevala tudi letos. Japonska banka Softbank je julija 2017 v WeWork vložila 500 milijonov dolarjev, nato pa se je podjetje tudi predstavilo na velikem kitajskem trgu. WeWork je še sporočil, da je letos od Sotftbank prejel še dve milijardi dolarjev.

Po drugi strani nekateri analitiki menijo, da je preveč izvršilne moči skoncentrirane v rokah ustanovitelja podjetja Adama Newmana in da so stroški podjetja previsoki.

Drugi trdijo, da bi dostop do finančnega trga z začetno javno ponudbo (IPO) povečal njegovo preglednost in izvršno odgovornost, kar bi ga prisililo tudi k zniževanju stroškov. Podjetje je avgusta je objavilo, da bo sprožilo prvo javno ponudbo.

Kaj je IPO?

Ko se podjetje odloči ponuditi delnice za javno trgovanje na borzah, objavi prvo javno ponudbo, kjer proda vnaprej dogovorjeno število delnic. IPO WeWorka bo septembra, vendar še ni določen točen datum. Po letu Uberja bo to drugi največji IPO v letu 2019. Ta dogodek bo pritegnil veliko pozornosti vlagateljev, ki se veselijo možnosti trgovanja z delnicami tega podjetja.

Izvor: Bloomberg, Financial Times, Fortune

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority), regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Kar 76 odstotkov drobnoprodajnih računov vlagateljev pri trgovanju s temi instrumenti izgubi denar. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, no, ne več, kot imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja. Priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, ki se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Članki
Članki Nova dilema ECB: kako močno naj popusti pri denarni politiki 1

Spomnimo, da gre za preobrat - še lani avgusta je ECB tehtala, kako naj previdno zaostri svojo politiko

FINANCE
Članki
Članki Bundesbank svari: Nemčija bi v tretjem četrtletju lahko zdrsnila v recesijo

Pri nemški centralni banki svarijo pred recesijo v Nemčiji, Bloomberg pa s sklicevanjem na neimenovane vire poroča, da v nemški vladi...

AGROBIZ
Novice
Novice Lažja pot za ameriško govedino na trg EU 2

ZDA in EU so v petek podpisale sporazum, ki zadeva ameriški izvoz govedine v EU - vprašanje ostaja, ali je to korak k pomiritvi v...

FINANCE
Članki
Članki Uradno: Nemčija je zdrsnila v tehnično recesijo. Kako bi to lahko čutili v Sloveniji 5

Kot sporočajo z Destatisa, so v drugem četrtletju zaznali negativne posledice trgovinske vojne, zaradi česar je bil prispevek neto...

FINANCE
Članki
Članki V Bruslju snujejo načrt za stomilijardni sklad za spodbudo evropskih šampionov 2

Pri Politicu so pridobili vpogled v obsežen nabor možnih pobud, za katere bruseljski uradniki menijo, da bi jih evropska komisija lahko...

FINANCE
Članki
Članki Bo EU denarno nagrajevala evrske članice za izvedbo strukturnih reform? 5

Ločenega evrskega proračuna ne bo, že dlje časa pa je v pripravi poseben instrument, ki naj bi – tak je cilj – pripomogel k večji...

OGLAS
FINANCE
Upravljanje tveganj: Naslednji vir strateške prednosti podjetij in organizacij

S tem, ko se tveganjem posvetite celostno in na strateški ravni, lahko v ključnih trenutkih za vašo organizacijo sprejemate informirane...