Oglasno sporočilo

Na sejme po nove kontakte in posle

Čas branja: 2 min
02.09.2019  09:22  Dopolnjeno: 02.09.2019 10:28
Na sejme po nove kontakte in posle
Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport Logistic (fotografija: arhiv SPIRIT Slovenija).

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, da jim do 20. septembra 2019 posredujete interes za nastop v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2020.

Na podlagi izraženega interesa bo SPIRIT Slovenija oblikoval seznam mednarodnih sejmov v tujini, na katerih bo v prihodnjem letu organiziral skupinske sejemske predstavitve. V letošnjem letu so bile tako izvedene skupinske predstavitve na sejmih ARAB HEALTH, IDEX, TUTTFOOD, MOULDING EXPO, TRANSPORT LOGISTIC, IMM in MADE EXPO, v jesenskem času sledijo še sejmi MAISON & OBJET, IBEX, ANUGA, METSTRADE in AF - L 'ARTIGIANO IN FIERA.

Udeležba na skupinskih predstavitvah na sejmih v tujini podjetjem prinaša prednosti kot so:

  • vidnejša lokacija nacionalnega razstavnega paviljona,
  • večja prepoznavnost Slovenije in podjetij - razstavljavcev ter
  • stroškovno ugodnejši nastop na sejmu.

SPIRIT Slovenija krije stroške zakupa neopremljenega razstavnega prostora, najema tehničnih priključkov in vpisa v katalog razstavljavcev, ostale stroške krijejo podjetja.

Majhna in srednje velika podjetja si lahko stroške sejemskega nastopa dodatno znižate s prijavo na vavčer, preko katerega lahko pridobite povrnjene upravičene stroške udeležbe na skupinskih predstavitvah slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, ki jih organizira SPIRIT Slovenija.

Mednarodni sejmi so eden izmed najprimernejših načinov za uspešno predstavitev podjetij, vaših izdelkov ter storitev na tujih trgih, saj omogočajo vpogled v dogajanje, trende in konkurenco v panogi, negovanje obstoječih in vzpostavljanje novih poslovnih stikov.

Za uspešno sejemsko predstavitev je poleg finančnih sredstev pomembna tudi temeljita in pravočasna priprava na sejemski nastop. Za lažje načrtovanje in izvedbo sejemskega nastopa si lahko podjetja pomagate z usmeritvami, nasveti in orodji, ki jih najdete v spletnem priročniku Sejemski vseved.

Poleg nastopa v okviru skupinskih sejemskih predstavitev lahko podjetja izkoristite tudi možnost sofinanciranja individualnih nastopov na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022. Zaprosite lahko za sofinanciranje do višine največ 60 % upravičenih stroškov oziroma največ 8.000,00 EUR.

Rok za oddajo vlog v letošnjem letu je 5. 9. 2019.

FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci