Oglasno sporočilo

Prihranki, varnost in neprekinjena dosegljivost z najemom podatkovnega centra

Čas branja: 4 min
03.09.2019  05:00
Investicija v vzpostavitev lastne IT-infrastrukture za podjetje ni zanemarljiv strošek, še posebej, če želimo imeti najsodobnejšo opremo in visoko stopnjo varnosti. Ta ne pomeni le drage strojne in programske opreme, ampak tudi primerno zaščiten prostor.
Prihranki, varnost in neprekinjena dosegljivost z najemom podatkovnega centra
PosiTa Container DC, mobilni sistemski prostor (foto:Klemen Razinger)

Varnost poslovanja je v sodobni informacijski družbi vse bolj odvisna od delovanja informacijskih sistemov. Ti pa so odvisni od varnosti in razpoložljivosti delovanja strežniških ter komunikacijskih sistemov. Tu se podjetje sooči z dilemo, ali je bolje zgraditi lasten podatkovni center ali pa ga najeti pri specializiranem ponudniku.

V primeru gradnje lastne infrastrukture predstavlja začetna investicija za podjetje velik strošek, saj mora urediti tako primeren prostor kot tudi nabaviti sistemsko infrastrukturo. Z najemom podatkovnega centra začetna investicija ni potrebna.

Čeprav so letni stroški vzdrževanja lastne infrastrukture podobni kot stroški najema, pa zaradi visoke začetne investicije ni možno dosegati prihrankov. Če upoštevate še vse varnostne, skladnostne in vzdrževalne vidike, lahko hitro ugotovite, da v večini primerov lastna investicija ni smiselna.

Najem podatkovnega centra je modra odločitev

Podatkovni center PosiTa je namenjen naprednim poslovnim uporabnikom, ki želijo nekatere sistemske zmogljivosti zaradi zagotavljanja višje stopnje varnosti izločiti iz svojega delovnega okolja in ponuja mnoge prednosti: najem sistemske omare, dela sistemske omare in sistemskih kapacitet ali najem po meri naročnika; več kot 800 kvadratnih metrov fizičnega prostora in več tisoč U-enot; izvedbo z modularnimi celicami Lampertz in opremo priznanih proizvajalcev; opcija kontejnerskega podatkovnega centra (CDC),…

Visoka varnost podatkov in fizično varovanje v režimu 24/7

Vaše podatke lahko ogrozi tudi potres, zato je pomembno, da so shranjeni v potresno varnih področjih ter da so lahko shranjeni na več lokacijah. Podatkovni centri Pošte Slovenije in njihovi ločeni sistemski prostori na treh ločenih, varnih lokacijah: Ljubljana Vič, Maribor Tezno in Maribor Center - so namensko zasnovani prostori z vso potrebno oskrbno infrastrukturo, kamor lahko namestijo vašo strežniško in drugo informacijsko strojno opremo.

Skladnost z zakonodajo in zahtevami poslovnih partnerjev

Podatkovni centri PosiTe so zasnovani v skladu s slovensko zakonodajo, visoke performančne značilnosti pa pomenijo tudi, da boste z namestitvijo IKT-opreme v podatkovne centre PosiTe v skladu tudi z zahtevami vaših poslovnih partnerjev. Eden najpomembnejših vidikov zakonske skladnosti določa, da podatki slovenskih podjetij in državljanov ostanejo v Sloveniji. Prav tako pa z razporeditvijo podatkovnih centrov izpolnjujete tudi zahteve, kot je denimo ta, da so podatki oddaljeni vsaj 60 kilometrov od sedeža podjetja.

Nič ni prepuščeno naključju

Vaši partnerji in stranke pričakujejo neprekinjeno dosegljivost in hitro delovanje storitev, ki jih ponujate, zato smo poskrbeli za vse vidike upravljanja podatkovnih centrov, ki so kritični za njihovo delovanje in vzdrževanje. Vanje smo vgradili najboljše komponente, ki zagotavljajo, da bo sistem optimalno hlajen in bo imel stabilne in hitre komunikacije ter napajanje brez prekinitev.

Kateri tip podatkovnega centra je pravi za vas? Pišite nam ali pokličite našega svetovalca g. Andreja Kranjca (02-449-28-29) in skupaj bomo poiskali pravo rešitev.

FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci