Oglasno sporočilo

Koliko denarja odnesejo težave z informacijsko tehnologijo

Čas branja: 4 min
21.08.2019  02:33
Več kot polovica IT-proračuna gre za reševanje težav, ki jih povzroča nedelujoča strojna in programska oprema
Koliko denarja odnesejo težave z informacijsko tehnologijo

Če se podjetje samo ukvarja z reševanjem težav z informacijsko tehnologijo, za to porabi 41 odstotkov časa. Njihova učinkovitost se zmanjša za 37 odstotkov, stroški za popravilo napak se povečajo za 35 odstotkov, kakovost opravljenega dela pa se zniža za 35 odstotkov. Ocenjujejo, da se 56 odstotkov proračuna, namenjenega informacijski tehnologiji, porabi prav za reševanje IT-težav.

Najpogostejše težave z informacijsko tehnologijo so naslednje:

 • strojna oprema ne deluje (27 odstotkov),
 • administratorski IT-problemi (24 odstotkov),
 • zastarela programska oprema (24 odstotkov),
 • varnostna tveganja (23 odstotkov),
 • slaba spletna povezava (20 odstotkov),
 • odpoved strežnika (20 odstotkov).

Konica Minolta je v anketi, ki jo je izpeljala med svojimi uporabniki, ugotovila, da je kar 95 odstotkov podjetnikov zadovoljnih s trenutnimi IT-rešitvami, hkrati pa priznavajo, da so se morali sprijazniti s celo vrsto velikih izzivov.

Namesto da bi informacijska tehnologija delala za nas in nam olajšala poslovanje, se potem zaposleni ukvarjajo z reševanjem težav na tem področju. Podjetja bi vsak mesec lahko prihranila kar 15 delovnih ur, če bi imela prave IT-rešitve.

Konica Minolta s svojimi IT-storitvami podjetjem lahko pomaga, da kar najbolje izkoristijo digitalno transformacijo, ki je obvezna za povečanje oziroma ohranjanje konkurenčnosti. Če se pripravimo na vse scenarije v zvezi z našim informacijskim okoljem, se lahko brezskrbno posvetimo delovnim nalogam.

V nadaljevanju naštevamo glavne tri izzive, ki jih je treba rešiti pri vpeljevanju digitalizacije.

Prvi izziv: Preveč papirne dokumentacije in ročnega dela

Vodenje papirne dokumentacije je eno najmanj priljubljenih opravil pisarniškega dela. Optično branje neskončnih dokumentov, pretipkavanje natisnjenih datotek, ročno prevajanje in pretvarjanje datotečnih oblik so med najbolj zamudnimi procesi. Konica Minolta te izzive naslavlja z rešitvami za avtomatsko prepoznavo vsebine Abbyy, ki jih ponuja bodisi kot samostojno rešitev bodisi v povezavi z dokumentnim sistemom M-Files.

Večina organizacij uporablja štiri ali več repozitorijev za shranjevanje in upravljanje vsebine v kompleksnih hierarhijah map. Zato 46 odstotkov pisarniških delavcev pravi, da je iskanje dokumentov, ki jih potrebujejo, zahtevno in dolgotrajno. M-Files pa organizira vsebino glede na tip in ne glede na lokacijo. Lahko se celo povežete z obstoječimi mrežnimi mapami in sistemi ter jih z vgrajeno umetno inteligenco naredite pametnejši, saj M-Files samodejno kategorizira in varuje informacije.

Drugi izziv: Varnost

Tveganje za kršitev varnosti podatkov je resna težava za številna podjetja, saj lahko te kršitve negativno vplivajo na poslovni izid in finance.

V družbi Konica Minolta se zavedajo, da je zaščita podatkov ključnega pomena za podjetje. Zato njihove večfunkcijske naprave bizhub zagotavljajo najvišjo raven varnosti, s storitvijo bizhub SECURE pa zagotovijo dodatno celovito zaščito in preprečijo krajo podatkov brez motenja pretoka podatkov v pisarni.

Storitev bizhub SECURE omogoča:

 • spremembo skrbniškega gesla,
 • šifriranje celotne vsebine trdega diska naprave bizhub,
 • generiranje varnega alfanumeričnega gesla za zaklep trdega diska naprave bizhub,
 • odstranitev vseh sledi podatkov, celo po njihovem izbrisu, s prepisom začasnih podatkov,
 • časovno nastavitev večfunkcijske naprave bizhub za samodejno brisanje gradiva, shranjenega v elektronskih mapah.

Tretji izziv: Kako ročne procese digitalizirati

Ročnega procesa, ki se ga ne bi dalo digitalizirati, ni. K2 je programska platforma za izdelavo aplikacij in upravljanje poslovnih procesov, ki vključujejo obrazce, delovne tokove, podatke in poročila. K2 omogoča prenos upravljanja procesa na sistem, ki zagotovi transparentno, standardizirano in hitrejše poslovanje.

FINANCE
Članki
Članki G7 svari: libra bi lahko destabilizirala svet, če ne bo regulirana 5

Vprašanje kriptovalut je naposled doseglo raven, ko se pristojni sprašujejo o razmerju korporacij proti državam, zlasti ker prve...

FINANCE
Koliko bo ministrstvo za finance popustilo pri davčnih spremembah 1

Pogajanja s socialnimi partnerji se nadaljujejo v ponedeljek, dokončnega predloga ne bo do konca avgusta

FINANCE
Članki
Članki Ursula von der Leyen je nova predsednica evropske komisije - kaj še obljublja poleg podnebne banke 18

V današnjem tajnem glasovanju so poslanci evropskega parlamenta dosedanjo nemško obrambno ministrico potrdili za novo predsednico...

FINANCE
Članki
Članki Skupina Bilderberg: o čem je letos razpravljala svetovna elita 6

Kdo je bil letos med udeleženci srečanja, na katerem je bilo videti tudi kandidatko za predsednico evropske komisije, katere teme so bile...

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Luigi Di Maio: Čas je, da Italija uvede minimalno plačo

Kako se italijanski načrt za uvedbo obvezne minimalne plače, za kar si močno prizadeva zlasti podpredsednik italijanske vlade Luigi Di...

FINANCE
Članki
Članki Amazon si je izmislil nakupovalni praznik sredi julija in od njega pričakuje veliko

Medtem so se v njegovih skladiščih v Minnesoti in Nemčiji zaposleni odločili za stavko

FINANCE
Članki
Članki Anketa med globalnimi direktorji: Ali bomo agilni ali pa bomo zaostali in propadli

Agilnost je nova poslovna valuta, trdita dve tretjini od 1.300 direktorjev iz 11 največjih svetovnih gospodarstev v raziskavi Global CEO...

OGLAS
FINANCE
Upravljanje tveganj: Naslednji vir strateške prednosti podjetij in organizacij

S tem, ko se tveganjem posvetite celostno in na strateški ravni, lahko v ključnih trenutkih za vašo organizacijo sprejemate informirane...