Oglasno sporočilo

Menjava starega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko Stiebel Eltron

Čas branja: 3 min
02.09.2019  03:44
Če želite prenoviti ogrevalni sistem s sodobno toplotno črpalko, preverite možnosti, ki jih ponuja priznani nemški proizvajalec Stiebel Eltron. Slednji že od leta 1924 razvija visoko učinkovite električne naprave. Danes z več kot 2.000 izdelki na področjih obnovljivih energij, priprave tople vode ter ogrevanja in hlajenja prostorov omogoča več kot 30.000 sistemskih rešitev, ki domovom po svetu izpolnijo zahteve prihodnosti.
Menjava starega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko Stiebel Eltron

V nadaljevanju so predstavljene tehnologije naprav za posodobitev ogrevanja, ki so zasnovane z najnovejšo tehniko in so primerne tako za notranjo kot zunanjo postavitev.

Toplotna črpalka zrak/voda za notranjo postavitev

Toplotna črpalka zrak/voda WPL 19/24 I(K) je v celoti postavljena v notranjosti objekta in predstavlja idealno rešitev za posodobitev ogrevanja eno in dvo družinskih hiš.

Moderna inverterska naprava dosega visoke temperature predtoka (do 65˚C) in vrhunske izkoristke tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Visoka energijska učinkovitost (A++/A++), zagotavlja učinkovito ogrevanje sanitarne vode in prostorov skozi vse leto, tudi v obdobju, ko zunanje temperature dosežejo dvomestne negativne številke.

Toplotna črpalka WPL 19/24 I(K) je edinstvena tudi zaradi postavitve. Vgradi se namreč v izbrani prostor v hiši. Zunaj hiše torej ni naprave, vrt ostaja nedotaknjen, toplotna črpalka ne moti ne vas ne vaših sosedov. Zrak, vir energije, zajema in izpihuje preko dovodnih oz. odvodnih cevi napeljanih do rešetk nameščenih na fasadi.

Ogrevalna toplotna črpalka deluje zelo tiho, obenem pa omogoča tudi zmanjšanje glasnosti delovanja na skoraj neslišno raven (funkcija »silentmode«), ki se uporabi npr. ponoči.

Dodatni prihranek prostora v kotlovnici je mogoč z izvedbo WPL IK, ki vsebuje kompaktni modul z regulatorjem, hidravličnimi komponentami ter predinštaliranimi zračnimi cevmi za dovod in odvod zraka. S tem je omogočena preprosta in čista montaža povsem v kotu prostora.

Toplotna črpalka zrak/voda za zunanjo postavitev s funkcijo hlajenja

Toplotna črpalka zrak/voda WPL 15/20/25 AC(S) je primerna tako za prenove manjših in večjih objektov, kot tudi za novogradnje, saj naprava poleg ogrevanja učinkovito tudi hladi prostore in s tem poskrbi za prijetno temperaturo preko vsega leta.

Najsodobnejša tehnologija omogoča toplotni črpalki doseči visoke temperature dvižnega voda (do 65˚C), kar predstavlja idealno rešitev za vgradnjo v starejše objekte z radiatorskim sistemom. Kakovostni sestavni elementi ter posebna inverter 3.0 tehnologija tudi pri temperaturah, ki se spustijo precej pod točko ledišča, omogočajo prvorazredno učinkovitost (A++/A++) naprave.

Pri študiji zveznega švicarskega urada za energijo FAWA je bila ocenjena kot najboljša toplotna črpalka za posodobitev ogrevalnega sistema.

Moderen in lep dizajn naprave omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Nameščena je zunaj in zavzame malo prostora. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev ter priklop toplotne črpalke zelo preprosta. Njene vrhunske komponente zagotavljajo tiho delovanje.

Vgradnja toplotnih črpalk Stiebel Eltron v večje objekte

V podjetju Veto, ki je uvoznik in zastopnik ogrevalnih sistemov Stiebel Eltron, opažajo rast povpraševanj in vgradenj toplotnih črpalk v objekte z večjo potrebo po toploti. Pozitivne trende in odzive s trga pripisujejo dobremu gospodarskemu stanju v Sloveniji, vse večjemu pomenu energetske učinkovitosti, ekološki ozaveščenosti investitorjev ter kvaliteti vgrajenih sistemov Stiebel Eltron, ki omogočajo dolgoročni prihranek pri ogrevanju objektov.

Izkoristite subvencije Eko sklada

Še en razlog več za zamenjavo starejših ogrevalnih naprav s toplotno črpalko Stiebel Eltron je prav gotovo razpis Eko sklada, ki za ta namen na nekaterih območjih Slovenije dodeluje nepovratna sredstva.

Višina nepovratne finančne spodbude lahko znaša do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 3.200 evrov na vgrajeno napravo.

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Luigi Di Maio: Čas je, da Italija uvede minimalno plačo

Kako se italijanski načrt za uvedbo obvezne minimalne plače, za kar si močno prizadeva zlasti podpredsednik italijanske vlade Luigi Di...

FINANCE
Koliko bo ministrstvo za finance popustilo pri davčnih spremembah 1

Pogajanja s socialnimi partnerji se nadaljujejo v ponedeljek, dokončnega predloga ne bo do konca avgusta

FINANCE
Članki
Članki Skupina Bilderberg: o čem je letos razpravljala svetovna elita 6

Kdo je bil letos med udeleženci srečanja, na katerem je bilo videti tudi kandidatko za predsednico evropske komisije, katere teme so bile...

FINANCE
Članki
Članki Amazon si je izmislil nakupovalni praznik sredi julija in od njega pričakuje veliko

Medtem so se v njegovih skladiščih v Minnesoti in Nemčiji zaposleni odločili za stavko

FINANCE
Članki
Članki Pričakovanja: šef ECB Draghi bo v četrtek pripravil teren za nove pošiljke poceni denarja 1

Analitiki se večinoma strinjajo: Ne gre več za vprašanje, ali bo ECB spet uvedla spodbujevalne ukrepe, temveč je zdaj vprašanje –...

FINANCE
Članki
Članki Indeks PMI: stanje v nemški predelovalni industriji najslabše v zadnjih sedmih letih

Prvi rezultati julijske ankete med nemškimi predelovalnimi in storitvenimi podjetji kažejo poslabšanje, pri družbi IHS Markit so celo...

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...