Oglasno sporočilo

Menjava starega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko Stiebel Eltron

Čas branja: 3 min
02.09.2019  03:44
Če želite prenoviti ogrevalni sistem s sodobno toplotno črpalko, preverite možnosti, ki jih ponuja priznani nemški proizvajalec Stiebel Eltron. Slednji že od leta 1924 razvija visoko učinkovite električne naprave. Danes z več kot 2.000 izdelki na področjih obnovljivih energij, priprave tople vode ter ogrevanja in hlajenja prostorov omogoča več kot 30.000 sistemskih rešitev, ki domovom po svetu izpolnijo zahteve prihodnosti.
Menjava starega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko Stiebel Eltron

V nadaljevanju so predstavljene tehnologije naprav za posodobitev ogrevanja, ki so zasnovane z najnovejšo tehniko in so primerne tako za notranjo kot zunanjo postavitev.

Toplotna črpalka zrak/voda za notranjo postavitev

Toplotna črpalka zrak/voda WPL 19/24 I(K) je v celoti postavljena v notranjosti objekta in predstavlja idealno rešitev za posodobitev ogrevanja eno in dvo družinskih hiš.

Moderna inverterska naprava dosega visoke temperature predtoka (do 65˚C) in vrhunske izkoristke tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Visoka energijska učinkovitost (A++/A++), zagotavlja učinkovito ogrevanje sanitarne vode in prostorov skozi vse leto, tudi v obdobju, ko zunanje temperature dosežejo dvomestne negativne številke.

Toplotna črpalka WPL 19/24 I(K) je edinstvena tudi zaradi postavitve. Vgradi se namreč v izbrani prostor v hiši. Zunaj hiše torej ni naprave, vrt ostaja nedotaknjen, toplotna črpalka ne moti ne vas ne vaših sosedov. Zrak, vir energije, zajema in izpihuje preko dovodnih oz. odvodnih cevi napeljanih do rešetk nameščenih na fasadi.

Ogrevalna toplotna črpalka deluje zelo tiho, obenem pa omogoča tudi zmanjšanje glasnosti delovanja na skoraj neslišno raven (funkcija »silentmode«), ki se uporabi npr. ponoči.

Dodatni prihranek prostora v kotlovnici je mogoč z izvedbo WPL IK, ki vsebuje kompaktni modul z regulatorjem, hidravličnimi komponentami ter predinštaliranimi zračnimi cevmi za dovod in odvod zraka. S tem je omogočena preprosta in čista montaža povsem v kotu prostora.

Toplotna črpalka zrak/voda za zunanjo postavitev s funkcijo hlajenja

Toplotna črpalka zrak/voda WPL 15/20/25 AC(S) je primerna tako za prenove manjših in večjih objektov, kot tudi za novogradnje, saj naprava poleg ogrevanja učinkovito tudi hladi prostore in s tem poskrbi za prijetno temperaturo preko vsega leta.

Najsodobnejša tehnologija omogoča toplotni črpalki doseči visoke temperature dvižnega voda (do 65˚C), kar predstavlja idealno rešitev za vgradnjo v starejše objekte z radiatorskim sistemom. Kakovostni sestavni elementi ter posebna inverter 3.0 tehnologija tudi pri temperaturah, ki se spustijo precej pod točko ledišča, omogočajo prvorazredno učinkovitost (A++/A++) naprave.

Pri študiji zveznega švicarskega urada za energijo FAWA je bila ocenjena kot najboljša toplotna črpalka za posodobitev ogrevalnega sistema.

Moderen in lep dizajn naprave omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Nameščena je zunaj in zavzame malo prostora. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev ter priklop toplotne črpalke zelo preprosta. Njene vrhunske komponente zagotavljajo tiho delovanje.

Vgradnja toplotnih črpalk Stiebel Eltron v večje objekte

V podjetju Veto, ki je uvoznik in zastopnik ogrevalnih sistemov Stiebel Eltron, opažajo rast povpraševanj in vgradenj toplotnih črpalk v objekte z večjo potrebo po toploti. Pozitivne trende in odzive s trga pripisujejo dobremu gospodarskemu stanju v Sloveniji, vse večjemu pomenu energetske učinkovitosti, ekološki ozaveščenosti investitorjev ter kvaliteti vgrajenih sistemov Stiebel Eltron, ki omogočajo dolgoročni prihranek pri ogrevanju objektov.

Izkoristite subvencije Eko sklada

Še en razlog več za zamenjavo starejših ogrevalnih naprav s toplotno črpalko Stiebel Eltron je prav gotovo razpis Eko sklada, ki za ta namen na nekaterih območjih Slovenije dodeluje nepovratna sredstva.

Višina nepovratne finančne spodbude lahko znaša do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 3.200 evrov na vgrajeno napravo.

FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci