Oglasno sporočilo

Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Čas branja: 2 min
17.07.2019  04:10
Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Skupna tržna vrednost bitcoina zdaj znaša 202,8 milijarde dolarjev, kar je za 67,1 milijona dolarjev več od skupne tržne vrednosti vseh drugih kriptovalut skupaj.

Fortrade je za vse, ki se želijo naučiti, kako trgovati s ceno bitcoina na spletni borzi (tako imenovani CFD), ali tiste, ki vlagajo vase in preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina. Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Zanimanje za bitcoin in druge kriptovalute med nekaterimi največjimi tehnološkimi podjetji na svetu, kot sta Facebook in Apple, kažejo na čedalje večje zaupanje v tehnologijo bitcoin, kripto in blockchain.

Drugi razlog za letošnje nenadno okrevanje za kar 200 odstotkov je tako imenovana halvenacija, ki zmanjšuje nagrado za rudarstvo za polovico. Trenutna nagrada za zaključen blok je 12,5 bitcoina. Za polovico se zmanjša vsakih nekaj let, da bi inflacijo obdržala pod nadzorom. Maja 2020 bo nagrada upadla na 6,25 bitcoina. Manjša nagrada bo zmanjšala proizvodnjo bitcoinov, kar zviša njeno vrednost.

Prejšnjo hitro rast bitcoina je povzročila prevelika priljubljenost med ljubiteljskimi vlagatelji, ki je vodila v nevzdržno rast, tokrat pa zvišanje cen spodbujajo resnejši vlagatelji, ne pa navdušeni posamezniki, ki se odzivajo na novice.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Voditelji G-20 so na vrhu v Osaki na Japonskem konec junija (28. in 29. junij) dali skupno izjavo o kriptovalutah. Potrdili so, da kriptovalute ne pomenijo grožnje globalni finančni stabilnosti, in dodali, da morajo še vedno delati za svojo standardizacijo.

Izvori: Bitcoin.com, Coindesk.com, Inside bitcoins, Yahoo finance, Wall Street Journal

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji od FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 81 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe, ne povpraševanja, ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Vrnitev bitcoina 14

Najbolj priljubljeni kriptovaluti je nov zagon dal Facebook

FINANCE
Koliko bo ministrstvo za finance popustilo pri davčnih spremembah 1

Pogajanja s socialnimi partnerji se nadaljujejo v ponedeljek, dokončnega predloga ne bo do konca avgusta

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Luigi Di Maio: Čas je, da Italija uvede minimalno plačo

Kako se italijanski načrt za uvedbo obvezne minimalne plače, za kar si močno prizadeva zlasti podpredsednik italijanske vlade Luigi Di...

FINANCE
Članki
Članki Evropske volitve: Koliko zaslužijo poslanci, koliko davkov plačajo in kakšne pokojnine dobijo 6

Do kakšnih prejemkov so upravičeni poslanci evropskega parlamenta

FINANCE
Članki
Članki Več demokracije, ne kakistokracije

Evropske volitve štejejo, ker izbiramo ljudi, ki bodo soodločali o zakonodaji, ki je temelj za večinski del nacionalnih predpisov.

FINANCE
Članki
Članki 3 stvari, ki jih morate vedeti o najnovejših napovedih Banke Slovenije 1

V svežih napovedih za Slovenijo pri Banki Slovenije predvidevajo, da bo tako letos kot prihodnje leto rast BDP poganjala domača poraba

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...