Gordana Kalan Živčec kandidira za generalno direktorico UKC Ljubljana

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
zdravstvo   dodaj
bolnišnice   dodaj
Gordana Kalan... dodaj
Domus Medica dodaj
 
Čas branja: 3 min
28.06.2019  09:09  Dopolnjeno: 28.06.2019 09:09
Javno pismo – 10 razlogov, zakaj se je prijavila na razpis
Gordana Kalan Živčec kandidira za generalno direktorico UKC Ljubljana
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Vprašanje je preprosto! Mar ni čas, da nastopi na mestu generalnega direktorja UKC Ljubljana oseba, ki zna in zmore izvesti temeljito kadrovsko, finančno in moralno sanacijo največje slovenske zdravstvene ustanove? To ni vprašanje, to je obveza, ki jo zahtevajo od nas trenutne razmere, v katerih bo moral nov generalni direktor poiskati izjemne sodelavce, delati kakovostne, a hkrati strokovno brezkompromisne poteze in bolnišnico popeljati iz rdečih številk!

1) K prijavi na razpis za generalno direktorico UKC Ljubljana so me spodbudili številni kolegi iz različnih zdravstvenih ustanov, ki tako kot jaz ne ostajajo ravnodušni ob razmerah, ki vladajo v slovenskem zdravstvenem sistemu.

2) Odhod zdravnikov in ostalih medicinskih delavcev in sodelavcev je alarmanten. Finančna poročila so v rdečih številkah. Ustavil se je razvoj mnogih specialnosti, zdravniška delovna mesta ostajajo nezasedena in to celo v UKC Ljubljana! Kljub temu, da se zaposleni v zdravstvu trudimo po najboljših močeh, si skupaj s pacienti zaslužimo jasno vizijo prihodnjega razvoja slovenskega zdravstvenega sistema. Tako, kot je bilo, ne gre več!

3) UKC Ljubljana je največja slovenska zdravstvena inštitucija. Že z velikostjo predstavlja jeziček na tehtnici slovenske zdravstvene oskrbe – naj bo s finančnega ali še bolj organizacijskega vidika. V njem se zdravijo najbolj kritično bolni, se izvajajo najzahtevnejši posegi in se izobražujejo ter usposabljajo zdravniki in medicinske sestre vseh stopenj. V UKC Ljubljana prihajajo mnogi z zadnjim upanjem na ozdravitev in odhajajo iz njega ozdravljeni zaradi izjemne strokovnosti celotnega kolektiva. To je ustanova znanja, razvoja in mednarodne izmenjave znanj, v kateri redno gostujejo predavatelji z vsega sveta.

4) Ta zapleten sistem procesov, odnosov, kliničnih poti, pretoka informacij, financ, razvoja, izobraževanja, varne oskrbe, zaposlenih in bolnikov potrebuje jasno smer, cilj in vizijo! Čas je za vodstvo, ki bo znalo, zmoglo in upalo postaviti novo pot in novo vizijo. Takšno ekipo zmorem in znam sestaviti ter jo znam uspešno voditi!

5) Po več kot 30 letih kliničnih izkušenj poznam slovenski zdravstveni sistem in posledično potrebe bolnikov izjemno dobro. Enako velja za organizacijski in finančni sistem delovanja, kjer sem bila dolgoletna pogajalka pri kolektivnih pogodbah s področja zdravstva, vodila sem pogajanja za dosego Splošnega dogovora, aktivno sodelovala pri pripravi zdravstvene zakonodaje, itd.

6) Z ekipo, ki si je upala in znala, smo v času najhujše gospodarske krize zgradili Domus Medica, milijonsko investicijo, ki je že poplačana, izključno iz članskega denarja. Izkušenj s kriznega vodenja poslovnih in organizacijskih procesov imam izjemno veliko!

7) Z doktorsko dizertacijo s področja obremenitev zdravnikov primarnega nivoja sem postavila temelje za njihovo ne samo lažje, temveč tudi bolj kakovostno delo.

8) Uspešno sem vodila zdravstveno reševanje, ko se je 30. januarja 2016 na primorski avtocesti med Senožečami in Razdrtim, v hudi megli, zgodila glede na število udeležencev najhujša prometna nesreča v moderni zgodovini Slovenije.

9) Vse razpisne pogoje za imenovanje na mesto generalne direktorice UKC Ljubljana izpolnjujem - naj gre v smislu izobrazbe, strokovnosti, potrebnih izkušenj, nekaznovanosti ali jasne predstave o viziji bodočega delovanja in razvoja UKC Ljubljana.

10) Z izbiro na mesto generalne direktorice UKC Ljubljana bom dobila priložnost, da se slovenski družbi po najboljših močeh in znanjem oddolžim za vse tisto, kar sem v času izobraževanja od nje dobila.

Primarij dr. Gordana Kalan Živčec je specialistka družinske in specialistka urgentne medicine ter lastnica agencije za posredovanje zdravstvenih storitev Medico Veritas.FINANCE
Prenesite si posebno prilogo Davki, dolgovi in terjatve

V njej pišemo o tem, kaj bodo preverjali davčni inšpektorji, kako dobi država podatke iz tujine in seveda tudi o tem, kako ukrepati ob...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci