(Intervju) Ditka Maučec, Telemach: »Odnosi so najpomembnejša osnova za uspeh«

Čas branja: 4 min
18.06.2019  13:37
Ditka Maučec je članica poslovodstva družbe Telemach, odgovorna za področji razvoja produktov in marketinga; z njo smo se pogovarjali o uspehu in poti do njega
(Intervju) Ditka Maučec, Telemach: »Odnosi so najpomembnejša osnova za uspeh«
»Ob sebi želim odprte ljudi, ki povejo, kaj si mislijo, in se znajo postaviti za svoj prav.«

Ste poslovna ženska na zelo odgovornem položaju v mednarodnem podjetju. Veliko ste na poti. Kaj v poslovnem svetu najbolj cenite?

Zavedati se moramo, da je poslovni svet poln izzivov, tako pozitivnih kot negativnih, njihovo reševanje pa temelji na odnosih. Zato so zame odnosi najpomembnejša osnova za uspeh in sodelovanje. Cenim odkritost, podporo in fair play. Ob sebi želim odprte ljudi, ki povejo, kaj si mislijo, in se znajo postaviti za svoj prav.

Pri Telemachu ste med drugim odgovorni za razvoj produktov. Vidimo, da je Telemach zelo prodoren tako v mobilnem svetu kot pri fiksnih storitvah – kaj vas poleg uspehov žene naprej?

Telemach je najhitreje rastoči mobilni operater. V štirih letih nam je uspelo tržni delež povečati s 14 na 21 odstotkov, kar si štejemo za velik uspeh. Na področju fiksnih storitev ohranjamo prvo mesto po tržnem deležu pri televiziji ter drugo mesto pri internetu in fiksni telefoniji. Nedavno smo predstavili GIGA omrežje, največje omrežje nove generacije v Sloveniji. Oktobra lani smo predstavili pakete EON in pametni sprejemnik EON Smart Box, ki vsako televizijo spremeni v pametno televizijo. Ponujamo storitve, ki so pisane na kožo uporabnikom. Ko vidimo, da naše produkte sprejemajo z veseljem in uživajo v njihovi uporabi, nas to žene naprej. Zanima nas, kaj lahko še naredimo oziroma ponudimo, da bo svet telekomunikacij v Sloveniji še boljši in uporabniku prijaznejši.

Na kaj ste najbolj ponosni pri svojem delu?

Ponosna sem, da mi je s svojim delom, odločnostjo in predanostjo uspelo ustvariti kariero v poslovnem svetu, ob tem pa sem ostala nasmejana in željna novih izzivov. Veseli me tudi, da imam ob sebi mlade in prodorne sodelavce, s katerimi nam je uspelo ustvariti ter ohraniti poslovni odnos, ki temelji na spoštovanju in dobri volji – skupaj smo močnejši.

Kateri je bil najboljši poslovni nasvet, ki ste ga dobili do zdaj?

Ostani pozitiven »and keep on rolling«.

Zakaj naj se uporabniki odločijo za Telemach?

Ker smo preprosto najboljši (smeh), združujemo kakovost in zabavo. Pri Telemachu uporabniki dobijo največ za svoj denar. Imamo enostavne, transparentne pakete, s katerimi zadovoljimo vse generacije. Le za 20 evrov na mesec ponujamo mobilni paket NAJVEČ z neomejenim prenosom podatkov. Ponujamo odlično televizijsko izkušnjo EON, ki je naročnikom na voljo na telefonu, tablici, računalniku ali kot aplikacija na pametni televiziji. EON v dnevne sobe prinaša prednosti, kot so ogled za sedem dni nazaj, več kot 14 tisoč vsebin v Video klubu, vstop v Googlov svet in uporabo spleta na televiziji; igranje igric, gledanje video posnetkov itd. Z omenjenim GIGA omrežjem zagotavljamo stabilnost storitev, kar je ključnega pomena za prvovrstno uporabniško izkušnjo.

Ste za uporabnike pred poletjem pripravili kaj posebnega? Kako bodo lahko tudi med počitnicami uživali v svojih najljubših vsebinah?

Pripravili smo ogromno novosti. Ravno smo predstavili mobilno ponudbo za otroke VEČ IMAM, da bodo tudi naši najmlajši uporabniki lahko uživali v storitvah, kot je YouTube, na družbenih omrežjih in v igranju igric, ne da bi starše bolela glava zaradi stroškov. (Smeh) Ponudba namreč vsebuje kar 15 gigabajtov prenosa podatkov v domačem omrežju, ob prekoračitvi pa dodatne porabe ni treba doplačati, temveč se hitrost interneta le upočasni. Obenem jim je na voljo 4,3 gigabajta prenosa podatkov v državah EU.

Potem je tu poletni Double deal, namenjen vsem, ki si želijo super telefon, ob katerem jih čaka še zabavno presenečenje. Da uporabnikom na dopustu ne bo preveč dolgčas, pri nakupu telefona prejmejo tudi EON vavčer, s katerim lahko gledajo več kot 160 televizijskih programov tudi do sedem dni nazaj, v videoteki pa jih čaka več kot 5.000 privlačnih vsebin.

FINANCE
Kje po svetu živijo slovenski upokojenci in kje lahko s povprečno pokojnino živite kot kralj 4

Približno 82 tisoč pokojnin Zpiz vsak mesec nakaže v tujino

FINANCE
Vsaj 13 tisoč Slovencev bančnikom povzroča sive lase. Zakaj? 18

Ob prihodu aplikacije Apple Pay smo pogledali, koliko so Slovenci nagnjeni k uporabi plačilnih računov pri fintech družbah

FINANCE
Življenje brez Adrie: kam in s kom bi lahko leteli z Brnika? 5

Je propad letalskega prevoznika politična zagata? Je. Bi morala država zato kupiti letalskega prevoznika? Ne!

FINANCE
Kdo je novi lastnik štirih Tuševih centrov in kaj ima s tem nekdanji finančni minister Čufer 1

Novega lastnika imajo mariborski Planet Tuš ter supermarketi v Laškem, Slovenskih Konjicah in Rogaški Slatini.

FINANCE
Zakaj je Furs zaračunal sto tisočakov kriptozaslužkarju 7

Plačati je moral sto tisoč evrov davka, ker je po mnenju Fursa delal na črno

FINANCE
Zdaj je najvišja pokojnina dobrih 2.800 evrov, koliko pa bodo z reformo višje povprečne? 13

Cilj ministrstva za delo ostaja uveljavitev sprememb pokojninske zakonodaje z letom 2020, neuradno umaknjen predlog zvišanja upokojitvene...

FINANCE
Krka presenetila s polletnim dobičkom, delnica najdražja po januarju 2016 5

V prvem polletju je skupina Krka prihodke povečala za 12 odstotkov; ob nespremenjenih okoliščinah bodo letošnji dobiček in prihodki...