(Intervju) Ditka Maučec, Telemach: »Odnosi so najpomembnejša osnova za uspeh«

Čas branja: 4 min
18.06.2019  13:37
Ditka Maučec je članica poslovodstva družbe Telemach, odgovorna za področji razvoja produktov in marketinga; z njo smo se pogovarjali o uspehu in poti do njega
(Intervju) Ditka Maučec, Telemach: »Odnosi so najpomembnejša osnova za uspeh«
»Ob sebi želim odprte ljudi, ki povejo, kaj si mislijo, in se znajo postaviti za svoj prav.«

Ste poslovna ženska na zelo odgovornem položaju v mednarodnem podjetju. Veliko ste na poti. Kaj v poslovnem svetu najbolj cenite?

Zavedati se moramo, da je poslovni svet poln izzivov, tako pozitivnih kot negativnih, njihovo reševanje pa temelji na odnosih. Zato so zame odnosi najpomembnejša osnova za uspeh in sodelovanje. Cenim odkritost, podporo in fair play. Ob sebi želim odprte ljudi, ki povejo, kaj si mislijo, in se znajo postaviti za svoj prav.

Pri Telemachu ste med drugim odgovorni za razvoj produktov. Vidimo, da je Telemach zelo prodoren tako v mobilnem svetu kot pri fiksnih storitvah – kaj vas poleg uspehov žene naprej?

Telemach je najhitreje rastoči mobilni operater. V štirih letih nam je uspelo tržni delež povečati s 14 na 21 odstotkov, kar si štejemo za velik uspeh. Na področju fiksnih storitev ohranjamo prvo mesto po tržnem deležu pri televiziji ter drugo mesto pri internetu in fiksni telefoniji. Nedavno smo predstavili GIGA omrežje, največje omrežje nove generacije v Sloveniji. Oktobra lani smo predstavili pakete EON in pametni sprejemnik EON Smart Box, ki vsako televizijo spremeni v pametno televizijo. Ponujamo storitve, ki so pisane na kožo uporabnikom. Ko vidimo, da naše produkte sprejemajo z veseljem in uživajo v njihovi uporabi, nas to žene naprej. Zanima nas, kaj lahko še naredimo oziroma ponudimo, da bo svet telekomunikacij v Sloveniji še boljši in uporabniku prijaznejši.

Na kaj ste najbolj ponosni pri svojem delu?

Ponosna sem, da mi je s svojim delom, odločnostjo in predanostjo uspelo ustvariti kariero v poslovnem svetu, ob tem pa sem ostala nasmejana in željna novih izzivov. Veseli me tudi, da imam ob sebi mlade in prodorne sodelavce, s katerimi nam je uspelo ustvariti ter ohraniti poslovni odnos, ki temelji na spoštovanju in dobri volji – skupaj smo močnejši.

Kateri je bil najboljši poslovni nasvet, ki ste ga dobili do zdaj?

Ostani pozitiven »and keep on rolling«.

Zakaj naj se uporabniki odločijo za Telemach?

Ker smo preprosto najboljši (smeh), združujemo kakovost in zabavo. Pri Telemachu uporabniki dobijo največ za svoj denar. Imamo enostavne, transparentne pakete, s katerimi zadovoljimo vse generacije. Le za 20 evrov na mesec ponujamo mobilni paket NAJVEČ z neomejenim prenosom podatkov. Ponujamo odlično televizijsko izkušnjo EON, ki je naročnikom na voljo na telefonu, tablici, računalniku ali kot aplikacija na pametni televiziji. EON v dnevne sobe prinaša prednosti, kot so ogled za sedem dni nazaj, več kot 14 tisoč vsebin v Video klubu, vstop v Googlov svet in uporabo spleta na televiziji; igranje igric, gledanje video posnetkov itd. Z omenjenim GIGA omrežjem zagotavljamo stabilnost storitev, kar je ključnega pomena za prvovrstno uporabniško izkušnjo.

Ste za uporabnike pred poletjem pripravili kaj posebnega? Kako bodo lahko tudi med počitnicami uživali v svojih najljubših vsebinah?

Pripravili smo ogromno novosti. Ravno smo predstavili mobilno ponudbo za otroke VEČ IMAM, da bodo tudi naši najmlajši uporabniki lahko uživali v storitvah, kot je YouTube, na družbenih omrežjih in v igranju igric, ne da bi starše bolela glava zaradi stroškov. (Smeh) Ponudba namreč vsebuje kar 15 gigabajtov prenosa podatkov v domačem omrežju, ob prekoračitvi pa dodatne porabe ni treba doplačati, temveč se hitrost interneta le upočasni. Obenem jim je na voljo 4,3 gigabajta prenosa podatkov v državah EU.

Potem je tu poletni Double deal, namenjen vsem, ki si želijo super telefon, ob katerem jih čaka še zabavno presenečenje. Da uporabnikom na dopustu ne bo preveč dolgčas, pri nakupu telefona prejmejo tudi EON vavčer, s katerim lahko gledajo več kot 160 televizijskih programov tudi do sedem dni nazaj, v videoteki pa jih čaka več kot 5.000 privlačnih vsebin.

FINANCE
Kdo in zakaj se boji družine Janković? 18

Zgodb s srečnim koncem, povezanih z družino Janković, je enostavno preveč, da bi vse skupaj lahko označili za »srečo«

FINANCE
Kam vložiti 50 jurjev, da vam jih banka ne požre 6

Damian Merlak, Blaž Hribar in Luka Flere svetujejo, kaj s prihranki, ki vam jih že načenja inflacija – boste čakali, da vas udarijo...

FINANCE
Bančniki postajajo vse glasnejši: Prihajajo negativne depozitne obrestne mere za množice? 7

V tujini so razprave o tem vse bolj vroče, preverili smo, kaj o možnosti uvedbe ležarin na depozite fizičnih oseb pravijo slovenski...

FINANCE
Kako namerava Šarčeva vlada jeseni spremeniti državo 8

To so predlogi zakonov, ki so na mizi za začetek drugega leta mandata zdajšnje vlade

FINANCE
Tako je Jan Bec povezan z družino Janković 6

Damijan Janković o povezavi z Janom Becem pravi: "To ne igra nobene vloge. Nisva v sorodu."

FINANCE
Na Furs prihajajo novi podatki o računih v tujini. Kaj to pomeni za proračun, davčne skrivače in vse druge imetnike računov? 3

Danes je prijavljenih 81.840 računov v tujini, pred avtomatično izmenjavo podatkov leta 2015 jih je bilo le okoli 25 tisoč

FINANCE
Jankovićeva vodna skulptura na Slovenski: samo ena zasoljena ponudba za 671 tisoč evrov 9

Tri leta po izbiri najboljše ideje za fontano prihaja draga izvedba; lastniki ponudnika so iz Banjaluke

FINANCE
Pa kdo je Marjan Šarec, da se ga je treba bati? 8

Kleptokracija Marjana Šarca & Co.