Oglasno sporočilo

V Prekmurje na počitnice, ki jih zlepa ne boste pozabili

Čas branja: 4 min
18.06.2019  02:19
Poletnih počitnic brez osvežujočih užitkov v vodi si skorajda ne znamo predstavljati, za slednje pa, verjeli ali ne, ne potrebujete nujno morja.
V Prekmurje na počitnice, ki jih zlepa ne boste pozabili

Nešteto priložnosti za vodne vragolije z vašimi najmlajšimi vas čaka že v Prekmurju! Nekateri pravijo, da je dežela ob reki Muri mistična in ob tem pripomnijo, da najprej mi hodimo k njej, potem pa jo za vselej nosimo s sabo. Kdor je že kdaj obiskal Prekmurje, ve, da je to res. Kdor ga še ni, pa je dobrodošel, da odkrije to njegovo čarobnost. Da se boste lažje odločili, smo za vas zbrali 8 razlogov, da obiščete deželo, kamor se ne vračajo rade le štorklje.

Eden največjih vodnih parkov v Evropi

Ste vedeli, da se v Termah 3000 – Moravske Toplice skriva eden največjih vodnih parkov v Evropi, z 31 bazeni na več kot 5.200 m2 površine, kjer se lahko osvežite, zabavate, čofotate, nabirate plavalne zamahe, se prepustite brzicam, gejzirjem in slapovom, se preizkusite v plavanju proti toku ali uživate in vreščite na toboganih. Če vam zveni kot popoln kraj za počitniški oddih, se ne motite.

Tobogana in zipline, ki bodo potešili najbolj zahtevne ljubitelje adrenalinske zabave

Na svoj račun v prekmurskem vodnem raju ne bodo prišli le ljubitelji sproščanja, ampak tudi adrenalinski navdušenci. Ti se bodo razveselili tobogana AquaLoop, ki ga je ameriška revija Architectural Digest zaradi 360-stopinjskega obrata uvrstila med osem najstrašnejših vodnih toboganov na svetu. Če vas to ni prepričalo, naj vam predstavimo še eno zvezdo vodnega parka Terme 3000, tobogan Kamikaza s prostim padom, kjer se z 22 metrov poženete v globino s pospeškom 9,8 m/s. Za adrenalinski finale pa si lahko privoščite še 140 metrov dolg štrkov let na zip linu 10 metrov nad tobogani in bazeni.

Zabava neodvisna od vremena

Dolgčas vam zagotovo ne bo in tudi slabo vreme vam ne bo pokvarilo počitnic, saj je vodna zabava v termalnem parku Terme 3000 omogoča v vseh vremenskih razmerah. V prenovljenem notranjem termalnem parku sta na voljo dva zavita tobogana in veliko prostora za sprostitev v novih savnah in počivalnicah, kjer se boste lahko sprostili na vzglavnikih polnjenih z ajdovimi luščinami, medtem ko bo vaše najmlajše zabaval Štrk Viki, maskota term.

Znamenitosti Prekmurja

V okolici Term 3000 najdete kar dva doživljajska parka – pustolovski park Bukovniško jezero in Vulkanijo. Veliko kmetij odpira vrata v domovanja svojih živali, obiščete lahko nasad orhidej Ocean Orchids, ki so zrasle s pomočjo termalne vode, pogledate, kje so doma štorklje in obiščete Evropsko vas štorkelj Veliko Polano, si ogledate pripravo pravega prekmurskega bučnega olja in se ustavite na otoku ljubezni, naravnem otoku na Muri.

Idealna priložnost za kolesarjenje

Ljubitelji aktivnega oddiha ne smete zamuditi možnosti za kolesarjenje v idiličnem prekmurskem okolju. Delček čarobnosti Prekmurja boste ko se s kolesom odpeljete v Krajinski park Goričko med mogočne zidove največjega gradu na Slovenskem, ali si privoščite sproščujoč izlet ob številnih Murinih rečnih rokavih.

Številne možnosti za aktivni oddih

Športni duh lahko med oddihom v Prekmurju razvajate tudi na igriščih za nogomet, košarko in odbojko, uživate v nordijski hoji ali tečete na trim stezi v objemu narave. Kak adrenalinski navdušenec bi nas opomnil še na pustolovski park ob Bukovniškem jezeru.

Ko zadiši po Prekmurju

Seveda ne smemo pozabiti tudi na to, da se v Prekmurju odlično jé in pije. Prekmurska kulinarika je preprosta, a polnega okusa in iz sestavin, ki jih ponuja lokalno okolje. Tipične sestavine so ajda, bučno olje in zaseka, v sladicah pa pogosto tudi mak. Chefi Term 3000 – Moravske Toplice so si zadali, da bo prav vsak obiskovalec poskusil in vzljubil prekmursko kulinariko. Prekmurje njihovi gosti tako lahko okusijo skozi lokalne sestavine ali tipične lokalne jedi.

Najdaljša golf luknja v Sloveniji

Ste navdušeni golfist in iščete vedno nove golf podvige? Potem imamo za vas prav poseben izziv – najdaljšo golf luknjo v Sloveniji na Golf igrišču Livada.

FINANCE
Članki
Članki Kdo zares plača ceno višjih carin - država, proti kateri so uvedene, ali domači porabniki? 2

To vprašanje postaja vse bolj pereče, saj so ZDA zdaj napovedale povračilne ukrepe proti kitajskim povračilnim ukrepom v trgovinskem...

IZVOZNIKI
Novice
Novice S kakšno gospodarsko rastjo so leto začeli največji slovenski izvozni trgi

Objavljamo še sveže napovedi, kaj so analitiki iz Bloombergove ankete napovedali Nemčiji, Franciji in Italiji do konca leta

AVTO
Posel
Posel Trump usekal proti Kitajski ... konec tedna bo predvidoma znano, kaj bo s carinami na avtomobile 3

Strokovnjaki opozarjajo, da bodo višje carine za kitajsko blago bolele tudi Američane, saj jih ne bo plačevala Kitajska, temveč...

NEP&GRAD
Gradnja in bivanje
Gradnja in bivanje Boste gradili? (brezplačna priloga Gradnja in bivanje)

V tokratni številki priloge Financ Gradnja in bivanje smo se v osrednji temi ukvarjali z vprašanjem, koliko časa mine od podpisa pogodbe...