Oglasno sporočilo

Paladij je dražji od zlata!

Čas branja: 1 min
12.06.2019  03:00
Paladij je dražji od zlata!

Paladij je bil pred nedavnim v središču pozornosti investitorjev, saj so podatki prikazovali strukturni primanjkljaj te kovine, ki ga je povzročilo rastoče povpraševanje v avtomobilski industriji.

Te nepričakovane in redke razmere so vodile v rast cene paladija nad mejo 1200 dolarjev za unčo, s čimer je paladij postal enakovreden zlatu.

Fortrade je za vse, ki jih zanima, kako trgovati s ceno paladija, in za tiste, ki vlagajo vase in želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzamete tukaj.

Paladij se v avtomobilski industriji uporablja za proizvodnjo katalizatorja, katerega funkcija je zmanjšanje izpustov škodljivih plinov.

Vse strožja regulacija glede zaščite okolja povečuje potrebo po tej kovini. Povpraševanje po paladiju je doseglo nove rekorde vzporedno z rastjo proizvodnje katalizatorjev za bencinske avtomobile po aferi Dieselgate, ki jo je povzročilo podjetje Volkswagen in po kateri je povpraševanje po dizelskih vozilih močno upadlo.

Po mnenju mnogih analitikov primanjkljaj paladija zdaj, v letu 2019, traja že deset let, pri čem je eden od razlogov rastočega primanjkljaja protest delavcev v južnoafriških rudnikih. Po drugi strani se še naprej pričakuje, da bo povpraševanje po paladiju na Kitajskem ostalo zelo veliko.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority) regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Kar 81 odstotkov drobnoprodajnih računov vlagateljev pri trgovanju s temi instrumenti izgubi denar. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, no, ne več, kot imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Članki
Članki Slovenija kot ujeta v časovni stroj - iz Bruslja je dobila enaka priporočila kot lani 5

Letos prvič evropska komisija članicam EU ne namenja zgolj proračunskih in reformnih napotkov, ampak tudi naložbena priporočila

TRANS-LOG
Novice
Novice Bruselj Sloveniji: Vaša odvisnost od cestnega prometa je težava 5

V prihodnjem evropskem proračunu 2021–2027 Bruselj Sloveniji priporoča, naj se več ukvarja z naložbami v železnice in s trajnostnim...

FINANCE
Članki
Članki Kdo zares plača ceno višjih carin - država, proti kateri so uvedene, ali domači porabniki? 2

To vprašanje postaja vse bolj pereče, saj so ZDA zdaj napovedale povračilne ukrepe proti kitajskim povračilnim ukrepom v trgovinskem...

IZVOZNIKI
Novice
Novice S kakšno gospodarsko rastjo so leto začeli največji slovenski izvozni trgi

Objavljamo še sveže napovedi, kaj so analitiki iz Bloombergove ankete napovedali Nemčiji, Franciji in Italiji do konca leta

FINANCE
Članki
Članki Več demokracije, ne kakistokracije

Evropske volitve štejejo, ker izbiramo ljudi, ki bodo soodločali o zakonodaji, ki je temelj za večinski del nacionalnih predpisov.

PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zaradi katerih boste letošnje poletje znova preživeli na hrvaški obali

Zakaj ne bi letošnje poletje raziskali najbolj zanimive hrvaške destinacije in ob tem bivali v enem izmed petih izbranih hotelov?