Oglasno sporočilo

Novo podjetje Corteva Agriscience

Čas branja: 4 min
03.06.2019  15:15
Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) je uspešno zaključila odcepitev od družbe DowDuPont in postala vodilno globalno kmetijsko podjetje, ki kmetovalcem ponuja celovite rešitve za povečanje donosa in rentabilnosti. Družba Corteva Agriscience danes pričenja s poslovanjem v globalnem merilu in z uravnoteženo ponudbo izdelkov za zaščito semen in rastlin, ki je podprto s širitvijo digitalnih zmogljivosti in najbogatejšo inovativno oskrbovalno verigo v panogi.
Novo podjetje Corteva Agriscience

Emisija navadnih delnic družbe Corteva je bila zaključena 1. junija, pri čemer je vsak vpisan delničar družbe DowDuPont prejel 1 navadno delnico družbe Corteva na 3 navadne delnice družbe DowDuPont, ki jih je imel ob zaključku poslovanja, dne 24. maja 2019. Delničarji družbe DowDuPont so prejeli tudi gotovino namesto manjših deležev delnic družbe Corteva. Navadne delnice družbe Corteva pričnejo danes kotirati na newyorški borzi (NYSE) pod novo oznako “CTVA”.

“Danes se ustanavlja nova oblika kmetijskega podjetja z edinstveno pozicijo, ki mu omogoča, da konkurira in zmaga, saj kmetovalcem zagotavlja celovite rešitve, ki jih potrebujejo za trajnostno in dolgoročno rast ter izboljšano donosnost,” je dejal Jim Collins, izvršni direktor družbe Corteva Agriscience.

“Kot globalno vodilno podjetje na kombiniranem tržišču semen in izdelkov za varstvo rastlin v vrednosti 100 milijard ameriških dolarjev ima družba Corteva Agriscience eno najmočnejših oskrbovalnih verig v industriji, prvorazredno inovativno gonilo v kombinaciji z ugodnimi potmi za uvajanje svojih proizvodov, ki ji omogočajo edinstven dostop do strank. Vse navedeno bo spodbudilo rast naše družbe kot samostojnega podjetja in povečalo njeno vrednost za delničarje. Več kot 21.000 predanih sodelavcev si prizadeva doseči njen namen, namreč obogatiti življenja proizvajalcev in potrošnikov ter zagotoviti napredek za prihodnje generacije.”

“Kot novo, neodvisno kmetijsko podjetje se zavestno osredotočamo na disciplinirane naložbe v inovacije, da tako zagotovimo tržišču lastno organsko rast prodaje in izboljšamo donosnost vloženega kapitala,” je dejal Greg Friedman, izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor družbe Corteva Agriscience.

“Uresničujemo našo zavezanost, da bomo do leta 2021 znižali povezane stroške v višini 1,2 milijarde ameriških dolarjev, in prepričani smo, da bomo na tak način povečali marže. Prav tako pomembno je naše prizadevanje za vračanje znatnega obsega kapitala delničarjem s kombinacijo dividend in ponovnim odkupom delnic.”

Naziv nove družbe Corteva Agriscience (kohr-'teh-vah), je izpeljan iz besed, ki pomenijo “srce” in “narava.” Z blagovno znamko smo se poklonili zgodovini podjetja in se veselimo prihodnjih aktivnosti za povečanje produktivnosti kmetovalcev ter izboljšanje zdravja in dobrega počutja potrošnikov. Glavni sedež družbe se sicer nahaja v Wilmingtonu, Delaware, globalni poslovni centri družbe pa delujejo v Johnstonu, Iowa ter Indianapolisu, Indiana, pet regionalnih pisarn pa še v Calgaryu, Kanada, v Johannesburgu, Južnoafriška republika, v Ženevi, Švica, v Singapurju ter v Alphavillu, Brazilija.

O družbi Corteva Agriscience™

FINANCE
Članki
Članki Kakšna tveganja prežijo na slovenske banke 8

Banke v precej primerih ne upoštevajo priporočil Banke Slovenije glede kreditnih standardov, pravi Tomaž Košak iz Banke Slovenije....

FINANCE
Članki
Članki (kadrovski boj) Vemo, koga bi na čelu evropske komisije Slovenija, skrivnost ostaja, kdo bo res predlagan 2

Glede postopka izbire načelno ni pričakovati maratona, šprinta pa tudi ne. Voditelji članic EU so danes opravili prvo razpravo o tem,...

FINANCE
Članki
Članki Takoj po izvolitvi evropskega parlamenta bo sledil boj za top položaje v ustanovah EU 1

Junija je pričakovati zabeljeno kadrovsko razpravo o tem, kdo naj zasede vodilne položaje v štirih evropskih ustanovah.

OGLAS
IKT
Članki
Članki E-pošta: Odprite jo previdno

Kako se zaščititi pred lažnim predstavljanjem, spletnimi goljufijami in drugimi prevarami