Oglasno sporočilo

Z GIGA hitrostmi do najboljše uporabniške izkušnje

Čas branja: 2 min
27.05.2019  11:24  Dopolnjeno: 28.05.2019 12:19
Brez interneta ni življenja. Vsaj zdi se, da je uporaba interneta skoraj tako bistvena kot zrak in pitje vode. Z razvojem digitalnih tehnologij in s tem vse večjimi zahtevami za višje hitrosti interneta pa se pogosto sprašujemo, kako bodo trendom sledili operaterji? Bomo lahko brez težav uporabljali inovacije, kot so pametni domovi, mesta, pametne televizije in tako naprej?
Z GIGA hitrostmi do najboljše uporabniške izkušnje
Predpogoj za hitro delovanje interneta je ustrezna infrastruktura.

Predpogoj za uporabo obstoječih tehnologij in tehnologij prihodnosti je ustrezna infrastruktura. To pomeni zmogljivo internetno omrežje, od katerega je odvisno, kako hitre povezave bomo imeli v domači dnevni sobi. Vsak uporabnik si lahko seveda v množici ponudbe izbere tisto, ki najbolj odraža njegove potrebe, a dejstvo ostaja, da so pričakovanja in zahteve vse večje. Zato velja pozdraviti prizadevanja Telemacha, operaterja, ki pa v zadnjih letih z več milijonskimi naložbami razvija svoje GIGA omrežje.

Z GIGA omrežjem – največjim omrežjem v Sloveniji – so že lani zagotovili hitrost interneta kar do 1 Gbps. Nov korak k doseganju tega cilja so storili z zadnjim povišanjem hitrosti v svojih paketih EON, ki sedaj dosegajo tudi do 500 Mbps. Poleg višjih hitrosti GIGA omrežje omogoča tudi najsodobnejše funkcionalnosti, kot so ogled nazaj 7 dni na vseh programih, več kot 14.000 vsebin iz Video kluba, programi v visoki ločljivosti 4K in podobno.

Kakšna je skrivnost hitrega interneta?

Hitro delovanje interneta zagotavlja infrastruktura – fiksno omrežje in njegova razvejanost po Sloveniji, ki povezavo pripelje v vaš dom. »Poleg finančnih investicij smo v zadnjem obdobju pospešeno menjali starejšo opremo, ob tem pa s spremembo digitalnih in analognih programskih mest sprostili frekvence, ki jih lahko zdaj uporabimo za zagotavljanje višjih internetnih hitrosti,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.

Trenutno že več kot 80 odstotkov Telemachovega omrežja omogoča GIGA hitrosti interneta, kar pomeni, da je vzpostavljena infrastruktura za prihajajoče telekomunikacijske trende in storitve.

Pri tem velja opozoriti, da v paketih EON hitrost že v osnovi dosega do 500 Mbps, uporabniki pa lahko hitrost 1 Gbps dokupijo in si s tem zagotovijo najvišjo možno zmogljivost. »Želimo biti najboljši, najbolj zanesljivi in napredni. Zavedati se moramo, da živimo v spreminjajočem se svetu, ki nas vseskozi sili k inovacijam. Vsak dan smo priča novim tehnološkim napredkom, ki prinašajo nove možnosti za naše uporabnike. Zato so naše naložbe še naprej usmerjene v nadgradnjo GIGA omrežja, ki je pripravljeno, da podpre vsa pričakovanja,« zagotavlja Ježina.

Kakšno ceno bomo plačali za višje hitrosti?

Odgovor je v primeru zadnje nadgradnje Telemachovih paketov preprost: prav nič višjo kot doslej. Telemach namreč ob vsebinski nadgradnji in zagotavljanju višjih hitrosti ni spremenil cen svojih treh paketov – EON Premium, EON Full in EON Light.

V paketu EON Premium je hitrost interneta povečana s 300 na 500 Mbps, v paketu EON Full s 150 na 250 Mbps in v paketu EON Light s 75 na 100 Mbps. »Uporabnikom ponujamo največjo vrednost za vloženi denar. Naši paketi so pregledni, vsebujejo najbolj zaželene vsebine, pri čemer uporabniki izberejo tisti paket, ki zadovolji njihove potrebe. S hitrostjo interneta najmanj 100 Mbps v osnovnem paketu dvigujemo hitrost interneta v Sloveniji na še višjo raven in uporabniki, tako obstoječi kot novi, bodo v tem prepoznali prednosti. Nenazadnje sledimo trendu bogatenja vsebine paketov brez dodatnih doplačil za uporabnike,« pravi Ditka Maučec, članica poslovodstva odgovorna za marketing in razvoj produktov.

Ker pri Telemachu nikoli ne pozabijo na obstoječe uporabnike, so te že v začetku leta razveselili z višjimi hitrostmi interneta v ostalih paketih.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci