Oglasno sporočilo

Najprej se moramo sprijazniti s tem, da 100 % varnosti ni

Čas branja: 2 min
28.05.2019  03:25  Dopolnjeno: 28.06.2019 03:25
Poleg skladnosti z različnimi zakoni je ena izmed najpomembnejših dilem skrbnikov informacijske varnosti vprašanje, kaj še lahko storimo za večjo varnost naših podatkov.
Najprej se moramo sprijazniti s tem, da 100 % varnosti ni

Najprej se moramo sprijazniti s tem, da 100 % varnosti ni. Večjo vrednost imajo naši podatki, več bodo napadalci pripravljeni investirati, da se dokopljejo do njih. Vendar pa tudi napadalci (praviloma) nimajo neomejenih sredstev. Če bomo pravilno ocenili varnostna tveganja in sredstva za povečanje informacijske varnosti pravilno porazdelili med njih, lahko napadalce precej uspešno zaustavimo.

Vendar pa ta naloga še zdaleč ni lahka. Mi moramo namreč zakrpati vse ranljivosti, napadalcem pa je dovolj, če najdejo zgolj eno, ki smo jo spregledali.

Kje so torej skrivajo tista tveganja, ki jih skrbniki običajno pregledajo?

Odgovor na vprašanje nam bo podal Tadej Hren (SI-CERT), izkušeni strokovnjak s področja omrežne in informacijske varnosti, z več kot 15 letnimi izkušnjami, ki bo nastopil na konferenci INFOSEC New Technologies (INT 2019). Več na int.palsit.com.

Kakorkoli že obrnemo, naše največje bogastvo so podatki. Vse kar drugi vedo o našem podjetju, to je naše zrcalo. Vse kar drugi vedo o naših osebnih podatkih, to lahko bistveno vpliva na naše življenje - lahko nam naše življenje popolnoma obrne na glavo.

Katere podatke je nujno nekomu zaupati in katere ne?

Kdaj smatramo, da je »reklamacija produkta« zaključena? – Ko se ugodno reši naša reklamacija ali ko popolnoma zahtevamo izbris naših osebnih podatkov?

Kdaj je pred uvedbo nove tehnologije nujna presoja vplivov na varstvo osebnih podatkov?

Kako varno spletno nakupovati in kaj je močna avtentikacija?

Po eni strani nam je že kar samoumevno, da puščamo vsepovsod podatke, po katerih nas – pač – vprašajo, ker enostavno verjamemo, da če že vprašajo, je pa že nujno. Verjemite, da temu ni tako.

Kljub temu pa lahko ravno mi sami, tako posamezniki, kot podjetja, v največji meri poskrbimo, da so naši podatki občutno varnejši.

Palsit d.o.o., vas vabi, da se pridružite konferenci INFOSEC New Technologies (INT 2019), ki bo potekala od 12. – 14. junija 2019, v Novi Gorici (HIT hotel Perla).

Z nami bodo svoje znanje in izkušnje delili Tadej Hren (SI-CERT), Mojca Prelesnik (IPRS), Boris Turk (Mastercard), Denis Čaleta (ICS-Ljubljana) in številni drugi domači in tuji strokovnjaki. Na eni konferenci boste, v treh dneh, v več (vzporednih) sekcijah, dobili informacije, ki jih nikjer drugje ne boste. Teme niso tehnično naravnane in so primerne za različne profile zaposlenih.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci