Oglasno sporočilo

Unior – od UNIverzalnega ORodja za kmetijstvo do specialističnega ročnega orodja za letalsko industrijo

Čas branja: 2 min
20.05.2019  02:01
Podjetje Unior s sedežem v Zrečah letos praznuje častitljiv jubilej, stoto obletnico obstoja. Vtkani v okolje bogato z naravnimi danostmi in zasnovani s poudarkom na tradiciji, pri Uniorju danes v Sloveniji zaposlujejo več kot 1850 ljudi. To jih uvršča med 10 največjih slovenskih podjetij.
Unior – od UNIverzalnega ORodja za kmetijstvo do specialističnega ročnega orodja za letalsko industrijo

V letih od nastanka so prehodili pot od preproste kovačnice do ene največjih skupin v Sloveniji, ob tem pa tlakovali pot in pustili pečat tudi na izredno zahtevnem mednarodnem trgu.

Unior sestavljajo trije proizvodni programi. Odkovki, kjer proizvajajo dele za avtomobilsko industrijo in se uvrščajo med tri največje kovačnice v Evropi; Strojna oprema – kjer proizvajajo namenske CNC stroje; ter Ročno orodje.

Prav slednji program je v Sloveniji najbolj prepoznaven Uniorjev program. Uvršča se med pet najpomembnejših proizvajalcev ročnega orodja v Evropi in predstavlja sinonim kvalitete, zanesljivosti in učinkovitosti, česar se zavedajo končni uporabniki – vzdrževalci, serviserji, mehaniki …

Kje torej tiči skrivnost uspeha podjetja?

Pri Uniorju prisegajo na tradicijo in uvajanje novih generacij, cenijo inovativnost in stalno stremijo k izboljšanju. Zavedajo se, da so zaposleni glavni steber podjetja in gonilo stoletnega razvoja. Vlaganje v kader je naložba, saj so prav zaposleni pravi obraz podjetja. S spodbudami začnejo zgodaj in mlade k izbiri poklica uspešno spodbujajo s štipendijami. V svojih vrstah zaposlujejo strokovnjake najrazličnejših področij, aktivno pa poskrbijo tudi za izobraževanje lastnega kadra. Veliko pozornosti namenijo inovativnim idejam svojih zaposlenih, poseben poudarek pa vseskozi posvečajo razvoju, prilagajanju, načrtovanju in napredku.

Po besedah gospoda Hrastnika, predsednika uprave družbe, danes skoraj celoten delež ustvarjenega izvozijo, kar dokazuje, da so uspešno zasidrani na tujih trgih.

Unior je pred stotimi leti svojo pot začel s kovanjem in proizvodnjo ročnih orodij in to tradicijo neguje še danes, kar je še posebej fascinantno. V tem času je njihovo orodje postalo sinonim za kvaliteto in trajnost. Program Ročnega orodja je s svojo ponudbo sledil potrebam, pojasnijo pri Uniorju. Osredotočili so se na specialistično orodje in tako izkoristil odlično tržno nišo.

S premišljeno in kvalitetno zasnovanim orodjem odgovarjajo najbolj zahtevnim uporabnikom iz kolesarske, motoristične, avtomobilske in električarske stroke.

Pri Uniorju pozornost namenjajo razvoju nove skupine orodij za varno delo na višini, orodja z varovalnim radio frekvenčnim sistemom (RFID) za letalsko industrijo in dovršeno kovinsko embalažo za urejenost delovnega mesta.

Prav zaradi prilagodljivosti in smiselnega specializiranega razvoja so danes prva izbira uporabnikov učinkovitega, ergonomsko oblikovanega in varnega orodja z zelo dolgo življenjsko dobo. Vse to zahteva vlaganja v razvoj, nove tehnologije, materiale in v tržišča.

Ko se ozremo k skromnim, a vizionarskim začetkom - ti so leta 1919 temeljili predvsem na kovanem orodju za kmetijstvo, rudarstvo in obrt - je skoraj nepredstavljivo, da Orodje Unior danes na leto izdela 8 milijonov kosov orodja in kovinske embalaže pod blagovno znamko Unior. Kot pove že ime podjetja, to predstavlja okrajšavo za besedno zvezo UNIverzalno ORodje, je prav univerzalnost v povezavi s tradicijo, jasno vizijo in sposobnostjo prilagajanja potrebam trga, ključ do stabilnega podjetja z mednarodnim uspehom.

FINANCE
Darko Hrastnik, Unior: ne v sedežnice, vlagati želi v tovarno v Braziliji 2

S predsednikom uprave Uniorja o grožnji avtomobilske krize, vodenju prezadolžene družbe, prodaji turističnih zmogljivosti na Rogli in v...

FINANCE
Članki
Članki Vnovični odlog brexita: za nekatere olajšanje, za evropske volitve pa velik stres 5

Odgovarjamo na 13 žgočih vprašanj, med drugim: bodo Britanci sploh volili, katere države si bodo razdelile njihove sedeže v primeru...

FINANCE
Članki
Članki Premierka Mayeva je šla pred poslance - in ti so njen dogovor že tretjič zavrnili. Kaj sledi 3

Poglejmo, kako so danes britanski poslanci glasovali o vladnem predlogu za brexit in kaj lahko zdaj sledi. Kot opozarjajo politični...

FINANCE
(časovnica) Britanski poslanci imajo še eno sejo o brexitu. Deja vu ali preboj? Šef Siemensa na Otoku opozarja, da se VB smeši pred svetom 2

Kot menijo politični analitiki, so zdaj načelno možne tri opcije in med njimi je še vedno tudi trdi brexit ...

FINANCE
Članki
Članki V nemški predelovalni industriji so se aktivnosti marca krčile bolj od prvih ocen

To je tudi pomemben razlog, zakaj se je vrednost indeksa nabavnih menedžerjev PMI v marcu znova znižala

PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zaradi katerih boste letošnje poletje znova preživeli na hrvaški obali

Zakaj ne bi letošnje poletje raziskali najbolj zanimive hrvaške destinacije in ob tem bivali v enem izmed petih izbranih hotelov?