Čas branja: 1 min
22.05.2019  03:00
Paladij je vreden toliko kot zlato!

Paladij je bil pred nedavnim v središču pozornosti investitorjev, saj so podatki prikazovali strukturni primanjkljaj te kovine, ki ga je povzročilo rastoče povpraševanje v avtomobilski industriji.

Te nepričakovane in redke razmere so vodile v rast cene paladija nad mejo 1200 dolarjev za unčo, s čimer je paladij postal enakovreden zlatu.

Fortrade je za vse, ki jih zanima, kako trgovati s ceno paladija, in za tiste, ki vlagajo vase in želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzamete tukaj.

Paladij se v avtomobilski industriji uporablja za proizvodnjo katalizatorja, katerega funkcija je zmanjšanje izpustov škodljivih plinov.

Vse strožja regulacija glede zaščite okolja povečuje potrebo po tej kovini. Povpraševanje po paladiju je doseglo nove rekorde vzporedno z rastjo proizvodnje katalizatorjev za bencinske avtomobile po aferi Dieselgate, ki jo je povzročilo podjetje Volkswagen in po kateri je povpraševanje po dizelskih vozilih močno upadlo.

Po mnenju mnogih analitikov primanjkljaj paladija zdaj, v letu 2019, traja že deset let, pri čem je eden od razlogov rastočega primanjkljaja protest delavcev v južnoafriških rudnikih. Po drugi strani se še naprej pričakuje, da bo povpraševanje po paladiju na Kitajskem ostalo zelo veliko.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority) regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Kar 81 odstotkov drobnoprodajnih računov vlagateljev pri trgovanju s temi instrumenti izgubi denar. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, no, ne več, kot imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Članki
Članki Britanski poslanci brez načrta, kak brexit bi radi. Mayeva bi šla, če potrdijo njen sporazum. So se možnosti za urejeni brexit povečale? 12

Premierka Theresa May je javno naznanila, "da je pripravljena storiti, kar je najboljše za državo in njeno stranko" -- odstopiti, da se...

AVTO
Novice
Novice Dobra vest in slaba vest o ameriških carinah na evropske avtomobile 3

Konec tedna se izteče rok, ko bi moral ameriški predsednik Trump sporočiti, kako bo ravnala ameriška administracija glede zagroženih...

FINANCE
Članki
Članki Če bi prišlo do trdega brexita, bi z Easyjetom iz Ljubljane še lahko leteli tudi v Berlin? 2

Če bi morda prišlo do neurejenega britanskega izstopa iz EU – v Bruslju so v ponedeljek ta scenarij označili za vse verjetnejšega...

PRO
Članki
Članki Ritmi čisto po evropskem okusu

Pri Toyoti so z novo generacijo priusa napovedali, da jih kupci ne bodo poznali več le po varnih in zanesljivih avtomobilih, ampak bo v...