Oglasno sporočilo

Paladij je vreden toliko kot zlato!

Čas branja: 1 min
22.05.2019  03:00
Paladij je vreden toliko kot zlato!

Paladij je bil pred nedavnim v središču pozornosti investitorjev, saj so podatki prikazovali strukturni primanjkljaj te kovine, ki ga je povzročilo rastoče povpraševanje v avtomobilski industriji.

Te nepričakovane in redke razmere so vodile v rast cene paladija nad mejo 1200 dolarjev za unčo, s čimer je paladij postal enakovreden zlatu.

Fortrade je za vse, ki jih zanima, kako trgovati s ceno paladija, in za tiste, ki vlagajo vase in želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzamete tukaj.

Paladij se v avtomobilski industriji uporablja za proizvodnjo katalizatorja, katerega funkcija je zmanjšanje izpustov škodljivih plinov.

Vse strožja regulacija glede zaščite okolja povečuje potrebo po tej kovini. Povpraševanje po paladiju je doseglo nove rekorde vzporedno z rastjo proizvodnje katalizatorjev za bencinske avtomobile po aferi Dieselgate, ki jo je povzročilo podjetje Volkswagen in po kateri je povpraševanje po dizelskih vozilih močno upadlo.

Po mnenju mnogih analitikov primanjkljaj paladija zdaj, v letu 2019, traja že deset let, pri čem je eden od razlogov rastočega primanjkljaja protest delavcev v južnoafriških rudnikih. Po drugi strani se še naprej pričakuje, da bo povpraševanje po paladiju na Kitajskem ostalo zelo veliko.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority) regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Kar 81 odstotkov drobnoprodajnih računov vlagateljev pri trgovanju s temi instrumenti izgubi denar. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, no, ne več, kot imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci