Čas branja: 4 min
14.05.2019  03:01
Na Ptuj po počitek za nov polet!

Plavanje in sproščanje v blagodejni termalni vodi. Golf in savnanje. Jutranji tek in sproščujoča masaža. Kolesarjenje in poživljajoče kopeli. Pomlajevalni tretmaji in zdrava prehrana.

V najstarejšem mestu v Sloveniji, ki je polno presežkov, se nahaja popoln kraj za aktivno regeneracijo - Terme Ptuj kjer sta na prvem mestu skrb za telesno pripravljenost in razvajanje. Vrsto aktivnosti in načinov sprostitve za aktivno regeneracijo po novem dopolnjuje še vadba joge, s katero se gostje Grand Hotela Primus v sobi že pred zajtrkom dodobra prebudijo in polni energije podajo v nov dan. 40-minutni program joge, ki ga je sestavila certificirana vaditeljice joge Polona Kolar, je vsako jutro na voljo na televizijah v hotelskih sobah. Predznanja joge za vadbo ne potrebujete, slediti morate le vaditeljičinim navodilom. Za opremo je poskrbljeno - podloge za vadbo so ponekod na voljo v sobah ali pa si jih izposodite na recepciji hotela.

Aktivno dopoldne

Po zdravem zajtrku v Grand Hotelu Primus imate obilo možnosti za aktiven, a še vedno sproščujoč dan. V notranjem termalnem parku lahko na toboganu prebudite otroka v sebi, nabirate plavalne kilometre v plavalnem bazenu, se udeležite vodenih aktivnostih ob bazenih, regeneracijo pa si privoščite na ležalniku in v družbi dobre knjige. Če vam vodni živžav ne ustreza, boste bolj uživali na bazenu Grand Hotela Primus: iz notranjega bazena zaplavate v zunanjega, po plavanju sprostite mišice v katerem izmed džakuzijev, nato pa na ležalniku uživate v družbi dobre knjige.

Ljubitelji golfa lahko na lep jesenski dan odigrate igro na bližnjem golf igrišču ali najamete kolo in se odpeljete okoli Ptujskega jezera, do Krajinskega parka Šturmovci z več kot 230 vrstami ptic. Bolje telesno pripravljeni se lahko zapeljete tudi na Ptujsko Goro ali do gradu Vurberk.

Sproščujoče popoldne v dvoje

Po aktivnostih bo prijala sprostitev v Wellnessu Valens Augusta, denimo savnanje ali odlične masaže, po katerih se boste počutili kot prerojeni. Po wellness tretmajih je priporočljivo kopanje v termo-mineralni vodi, saj poveča njihov učinek. V wellnessu se lahko nagradite tudi z lepotnimi tretmaji, in sicer prisegajo na najnovejše naravne metode za pomlajevanje in lep videz.

S tretmajem Med Contour boste že po prvem tretmaju izgubili do 2,5 cm na najbolj problematičnih delih telesa, medtem ko metoda Med Visage vašemu obrazu vrača svežino in mladost. Obe metodi sta po učinkovitosti primerljivi z liftingom, a brez invazivnih posegov in potrebnega okrevanja.

Prehrana za dobro počutje

Pomemben del aktivne regeneracije je tudi zdrava prehrana, na katero stavijo v Grand Hotelu Primus. Tako vas ob vsakem obroku v hotelski restavraciji pričaka program Bodimo fit – obrok za dobro počutje si lahko sestavite sami, bistvo pa ni v tem, da bi jedli manj, temveč v tem, da jeste bolje. Vendar pa se vam za zdravo prehranjevanje ni treba odreči vsem malim razvadam, zato nikar ne oklevajte pri izbiri najslajšega trenutka v dnevu – takrat si privoščite božansko Primusovo ali Avgustino tortico.

Poskrbite za svoje zdravje in odlično počutje!

Potopite se v ptujsko termalno vodo in začutite toplino, ki pronica vse do najglobljih tkiv v vašem telesu. Blagodejna termo-mineralna voda iz Term Ptuj namreč olajša marsikatero zdravstveno težavo in okrepi imunski sistem. Še posebej ugodno vpliva na odpravljanje težav gibalnega sistema.

Ob njej in predvsem zaradi nje smo razvili številne zdravstvene in wellness programe, ki se osredotočajo ravno na lajšanje lokomotornih težav. Terapije s ptujsko termo-mineralno vodo priporočamo pri: poškodbah in operacijah lokomotornih organov, degenerativnih boleznih, revmatičnih boleznih, boleznih presnove ter estetski in športni medicini.

Naj vas napolnijo zmage preteklosti! – Znamenitosti v okolici Ptuja

Ptuj je najstarejše slovensko mesto. Pred 2.000 leti, v obdobju Rimljanov, je bil Poetovio mogočno mesto, ki je štelo približno 30.000 prebivalcev in je brbotalo od življenja. Tako kot brbota današnja termalna voda, odkrita na desnem bregu Drave, ki objema mesto Ptuj. Posebne energije so bile od nekdaj del življenja tukajšnjih prebivalcev – Dravus, energija reke Drave, je odnašala vse negativno; v svetiščih boga Mitre si našel notranje ravnovesje; kurent pa je zavetnik življenjske vedrine. Prav to potrebujejo tudi sodobni bojevniki, ki dnevno premagujejo izzive v službi in doma.

Polet za nove zmage dobijo v edinstveni sprostitvi ob ptujskih termalnih vrelcih, rekreaciji in uživanju v odličnih vinih z lokalnih goric. Priporočamo ogled najstarejšega mesta Ptuj, ptujskega gradu, Ptujske kleti, Puhovega muzeja, skok v vinorodne Haloze ali Slovenske gorice, obisk Kurentove delavnice, za aktivne je obvezen obisk športno-rekreacijskega centra Ranca, do katerega se lahko odpravite kar peš ali s kolesom, ali pa vzpon na Ptujsko goro.

Preverite paket Wine & Wellness v Grand Hotelu Primus

V paketu Wine & Wellness smo za vas združili bogato vinsko tradicijo Ptuja in programe aktivne regeneracije, ki jih za vas ponujamo v Grand Hotelu Primus.

Paket smo oblikovali z mislijo na ljubitelje dobre žlahtne kapljice in tudi ljubitelje razvajanja vseh čutil, telesa, duha in uma. Oblikovanje majhnih, a zelo pomembnih podrobnosti tega paketa smo prepustili svojim strokovnjakom – chefom, sommelierem, wellness terapevtom in animatorjem. Za vas so oblikovali zares edinstven paket, ki vas bo navdušil.

V treh dneh vam bomo v Grand Hotelu Primus predstavili avtentične okuse, edinstvena lokalna vinska doživetja, ki pobožajo in presenetijo vaše brbončice, božanska razvajanja in poživljajoče aktivnosti. Poudarek dajemo kulinariki, vinu, wellnessu in aktivnostim.

FINANCE
Članki
Članki Vnovični odlog brexita: za nekatere olajšanje, za evropske volitve pa velik stres 5

Odgovarjamo na 13 žgočih vprašanj, med drugim: bodo Britanci sploh volili, katere države si bodo razdelile njihove sedeže v primeru...

FINANCE
Članki
Članki EU odobrila pogojni odlog brexita ... britanska vojska v pripravljenost na kaotičen brexit ... peticija za preklic brexita 6

Škotska razmišlja o vnovičnem razpisu referendum za neodvisnost ... britanski poslovnež prodaja brexitovske pakete s hrano za mesec dni...

FINANCE
Članki
Članki Šef parlamenta: Premierka Mayeva ne more še enkrat pred parlament z istim dogovorom 4

Theresa May bi šla še v tretje prosit parlament, naj podpre izstopni dogovor – in to deset dni pred uradnim datumom za brexit. Vendar...

OGLAS
IKT
Članki
Članki Z inovativnimi podatkovnimi skladišči do hitrejšega razvoja

Podjetje In516ht pomaga pri hitrejši preobrazbi v podatkovno vodene organizacije