Oglasno sporočilo

Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš

Čas branja: 4 min
19.03.2019  03:00
Predstavljamo uspešno serijo naprav za ogrevanje in prezračevanje novih hiš nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki s svojimi visokokakovostnimi in učinkovitimi izdelki premika meje na trgu. Njihovi sistemi so zasnovani na podlagi najnovejše tehnologije in so primerni tako za notranjo kot zunanjo postavitev.
Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš

Toplotna črpalka zrak/voda za notranjo postavitev

Toplotna črpalka zrak-voda WPL 9/17 ICS/IKCS classic je narejena za notranjo vgradnjo. Gre za elegantno in učinkovito sistemsko rešitev za novogradnje, zlasti enodružinske hiše. Naprava pripravi toplo sanitarno vodo, hladi in ogreva prostore.

Toplotna črpalka WPL 9/17 ICS/IKCS classic je v celoti postavljena v kotlovnici. Zrak, ki je vir energije, zajema in izpihuje prek dovodnih oziroma odvodnih cevi, napeljanih do rešetk, nameščenih na fasadi. Toplotna črpalka dosega visok razred energijske učinkovitosti (A++/A++).

Lep dizajn naprave omogoča umestitev toplotne črpalke v tako rekoč vsak prostor. Tudi v manjših prostorih odlična zvočna izolacija dovoda zraka preprečuje glasnost obratovanja. S funkcijo »silentmode« je delovanje še tišje.

Toplotno črpalko WPL 9/17 IKCS classic je mogoče povezati s kompaktno enoto HSBC 200L. Ta je opremljena s 180-litrskim emajliranim grelnikom za pripravo tople sanitarne vode in stolitrskim hranilnikom ogrevalne vode, tovarniško so vgrajeni vsi potrebni elementi ogrevalnega sistema.

Toplotna črpalka zrak/voda za zunanjo postavitev

Toplotna črpalka zrak voda WPL ACS classic je zelo atraktivna za graditelje novih hiš. Primerna je za eno- in dvodružinske hiše in prepriča s kvaliteto, učinkovitostjo kot tudi s ceno.

Osrednji del sistema je zunanja enota WPL ACS classic, notranja enota pa je na voljo v treh prilagodljivih izvedbah – setih. Izbirate lahko med setom, ki omogoča pripravo tople sanitarne vode ali ne oziroma vsebuje hranilnik ogrevalne vode ali ne. V notranjih enotah je velik del potrebne napeljave, s čimer je omogočena še hitrejša in čista montaža ter seveda prihranek prostora.

Toplotna črpalka dosega visok razred energijske učinkovitosti (A+/A++). Poleg tega kompaktna (hermetično zaprt hladilni krog) zunanja enota omogoča prihranek prostora in zelo tiho delovanje z brezstopenjskim prilagajanjem vrtljajev ventilatorja in kompresorja.

Premišljen in lep dizajn omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Njene vrhunske komponente pa zagotavljajo sodobno ogrevanje in hlajenje prostorov ter pripravo tople sanitarne vode.

Prezračevanje s centralno prezračevalno napravo

Investitorji danes gradijo dobro izolirane stavbe, saj se s tem precej zniža poraba energije in zmanjšajo stroški za ogrevanje. S kakovostno nizkoenergijsko in pasivno gradnjo se skuša v največji možni meri preprečiti toplotne izgube. Vendar močna zatesnjenost povzroča konflikt. Po eni strani sicer preprečuje uhajanje toplote, po drugi pa onemogoča zadostni količini svežega zraka vstop v prostor.

S centralno prezračevalno napravo Stiebel Eltron LWZ 180/280 v prostoru energetsko učinkovito zagotavljamo vedno čist in svež zrak. Iz kopalnic, kuhinje in drugih umazanih prostorov se odvaja umazan zrak, poln prašnih delcev, neprijetnih vonjav, ogljikovega dioksida in vlage, v bivalne prostore pa se prek rekuperatorja dovaja svež zrak iz okolice.

Centralna prezračevalna na prava LWZ 180/280 je primerna za zagotavljanje optimalne kakovosti zraka v stanovanjskih hišah in manjših poslovnih objektih. Odlično deluje v kombinaciji z opisanimi toplotnimi črpalkami zrak-voda.

Ogrevalno – prezračevalni sistem »4 v 1«

Kompaktne naprave Stiebel Eltron LWZ so namenjene za novogradnje, kjer ima osrednjo vlogo zdrava bivalna klima. LWZ 504 v zgolj eni napravi izjemno učinkovito opravlja štiri različne funkcije: ogrevanje prostorov, centralno prezračevanje, priprava tople sanitarne vode ter hlajenje prostorov v poletnih dneh.

Za ogrevanje hiše poskrbi toplotna črpalka zrak-voda, ki učinkovito uporablja toploto zunanjega zraka in tudi pri nizkih zunanjih temperaturah dosega visoke ogrevalne vrednosti. Sodoben centralni prezračevalni sistem poskrbi za visoko kakovost zraka in za to, da toplota ostaja v hiši. Izkoristi do 90 odstotkov toplote, ki bi se drugače izgubila skozi odprta okna. Del toplote, ki se odvzame zunanjemu zraku, se izkoristi tudi za pripravo tople sanitarne vode. Vgrajeni 235-litrski grelnik sanitarne vode skrbi za pokrivanje vseh potreb po njej. Hkrati ima naprava vgrajeno funkcijo energetsko učinkovitega hlajenja v poletnih dneh.

Ogrevalno - prezračevalni sistem LWZ 504 je nameščen v notranjosti hiše in preko dovodnih cevi zajema brezplačno energijo zunanjega zraka, s pomočjo katerega proizvaja zadostno količino toplote v zimskem času oziroma hladu v poletnem času. Vrhunska naprava dosega razred energijske učinkovitosti A++/A++.

Vse več vgradenj toplotnih črpalk Stiebel Eltron v večje objekte

Podjetje Veto d.o.o., ki je uvoznik in zastopnik ogrevalnih sistemov Stiebel Eltron, opaža tudi porast vgradenj in povpraševanj po sistemih za vgradnjo v večje objekte. Pozitivne trende in odzive s trga pripisujejo dobremu gospodarskemu stanju v Sloveniji, vse večjemu pomenu energetske učinkovitosti, ekološki ozaveščenosti investitorjev ter kvaliteti vgrajenih sistemov Stiebel Eltron, ki omogočajo dolgoročni prihranek pri ogrevanju objektov.

FINANCE
Članki
Članki OECD občutno poslabšal napovedi, Italiji letos napoveduje recesijo 4

OECD je tokrat izdal vmesno napoved – to pomeni, da je pripravil napovedi le za največje članice, so pa med njimi trije iz peterice...

FINANCE
Članki
Članki Računsko sodišče EU ima več pomislekov o učinkih Junckerjevega naložbenega sklada

Računsko sodišče EU priznava, da je evropski sklad za strateške naložbe EFSI, ki se ga je prijel naziv Junckerjev sklad, zagotovil...

TRANS-LOG
Novice
Novice V primeru trdega brexita bi VB ublažila carinski postopek, da se izogne kolonam

Na Otoku je kar nekaj strahu, da bi, če bi Velike Britanije iz Unije izstopila brez dogovora, prišlo do kaotičnih razmer na mejah in bi...

FINANCE
Članki
Članki Če bi prišlo do trdega brexita, bi z Easyjetom iz Ljubljane še lahko leteli tudi v Berlin? 2

Če bi morda prišlo do neurejenega britanskega izstopa iz EU – v Bruslju so v ponedeljek ta scenarij označili za vse verjetnejšega...

AVTO
PAL
PAL PAL – vaš vodnik po svetu službenih in poslovnih vozil

Avto je danes nuja in strošek. Kako visok bo in kako se boste vozili, pa je odvisno predvsem od vas, vaših želja, zahtev in okusa.