Oglasno sporočilo

Ali bo bitcoin znova zrasel?

Čas branja: 2 min
13.03.2019  02:00
Ali bo bitcoin znova zrasel?

V zadnjih dneh, natančneje od 4. marca do danes, je bitcoin zrasel za več kot štiri odstotke, tako da je njegova vrednost zdaj nad mejo 3.800 dolarjev. Ali se bo ponovila vrtoglava rast, ki jo je bitcoin dosegal konec leta 2017, bo pokazal čas.

Fortrade je za vse, ki se želijo naučiti trgovanja z bitcoinom, ali za vse tiste, ki enostavno želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno bitcoina" (tako imenovani CFD). Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Kaj je bitcoin?

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta). Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja, je to, da ga ne kontrolira nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne kontrolira vašega denarja. Aprila leta 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 dolarja, medtem ko je bitcoin rekordno ceno dosegel decembra leta 2017, ko je bila vrednost več kot 17 tisoč dolarjev.

Medtem je veliko držav razglasilo bitcoin za legalno valuto, kar je pozitivno vplivalo na njegovo ceno. Bitcoin ni pod vplivom državnih vlad. Bitcoin se spremlja prek spletne javne evidence, znane kot blockchain. Končno število bitcoinov se oblikuje v procesu, imenovanem rudarjenje in ki pomeni reševanje kompleksnih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd. je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD so kompleksni instrumenti, visoko tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Kar 84 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, no, ne več, kot imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite neodvisen nasvet. To ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede točnosti ali popolnosti teh podatkov ni nobenega zagotovila, zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Bitcoin: ohranjevalec vrednosti očitno ni, plačilno sredstvo pa še manj 35

Kljub pomanjkanju splošno sprejete definicije, kaj je ohranjevalec vrednosti, je vse bolj jasno, da bitcoin to ni. Še jasneje je, da...

FINANCE
Članki
Članki Tajni načrt britanske vlade za primer trdega brexita 13

Ker je le še 37 dni do datuma za britanski izstop iz EU, načrta, kako naj bi potekal, pa še ni, se vsi pripravljajo na brexit. Britanski...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (grafi) Naš največji izvozni trg je Nemčija - kateri pa so njeni?

In kako pomembni trgovinski partnerji Nemčije, ki je za Slovenijo največji izvozni trg, so ZDA, Kitajska in Velika Britanija?

FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo 4

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

TRANS-LOG
Novice
Novice V primeru trdega brexita bi VB ublažila carinski postopek, da se izogne kolonam

Na Otoku je kar nekaj strahu, da bi, če bi Velike Britanije iz Unije izstopila brez dogovora, prišlo do kaotičnih razmer na mejah in bi...

OGLAS
FINANCE
Poročanje o odpadkih le še do konca marca: katere podatke morate sporočiti podjetja?

Podjetja morate v letošnjem letu prvič poročati o letnih količinah in vrstah embalaže – skrajni rok za poročanje je 31. 3. 2019!