Oglasno sporočilo

Sanjska jesen: Preživite jo v idiličnih hiškah na vzhodu Slovenije

Čas branja: 6 min
15.10.2018  00:00
Slikovito, romantično in prežeto s tradicijo: to je Prekmurje. V pokrajini onstran Mure boste brez dvoma našli mir, ki ga iščete po napornih delovnih dnevih, hkrati pa boste lahko uživali v lepotah, ki jih ponuja ta idilična pokrajina. Ne čakajte, odkrijte enega najbolj nostalgičnih kotičkov v Sloveniji!
Sanjska jesen: Preživite jo v idiličnih hiškah na vzhodu Slovenije
Foto: Sava Hotels & Resorts

Prekmurje nudi odlično zatočišče pred divjim vsakdanjikom, hkrati pa ponuja obilje možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, bodisi v dvoje, s prijatelji ali za vso družino. Če še nimate ideje za naslednje počitnice ali za krajši oddih za podaljšan konec tedna, je čas, da obiščete očarljivo vasico hišk, kritih s trstiko, ki vas bo spodbudila k raziskovanju pokrajine onkraj Mure.

Oddih pod streho iz trstike

Če želite občutiti pristno domačnost Prekmurja, a na sodoben način, se morate nastaniti v kateri izmed romantičnih hišk v Prekmurski vasi Ajda v Termah 3000 – Moravske Toplice. Nastanitev v edinstvenih lesenih hiškah je posebno doživetje, saj se boste v njih počutili zelo domače, hkrati pa že na izletu v preteklost. Hiške so namreč navdihnile cimprače, tipične prekmurske hiške, krite s slamo. Nove hiške so krite s trstiko, za razliko od cimprač, ki so imele črno kuhinjo in majhna okna, pa je v njih veliko svetlobe in udobja.

Prekmursko vas Ajda boste hitro posvojili za vaše idealno zatočišče, kjer se odlično prepletata pomirjujoča tradicija in sodobna udobnost. Zasnovane so tako, da vam ponujajo vse, kar potrebujete za pravi oddih od ponorelega sveta: prostorni in svetli dnevni prostor s teraso, kjer lahko uživate pri jutranji kavici, preživljate čudovite skupne trenutke ob igranju zabavnih družinskih iger, ali pa zvečer berete knjigo in srkate vino. Sodobno urejena notranjost hišk je prava paša za oči. Les jim daje toplino in zračnost, zato se boste v njih hitro počutili udobno in domače. Gostje v hiškah s kuhinjsko nišo svoje bivanje običajno kombinirajo s polpenzionom v hotelu, če imate voljo in željo, da tudi na oddihu sami poskrbite za svojo prehrano, pa lahko najamete katero izmed hišk s polno opremljeno kuhinjo. Po aktivnosti polnem dnevu boste legli na vzglavnike, polnjene z ajdovimi luščinami, ki bodo poskrbele, da bo vaš spanec še prijetnejši. Ajdove luščine namreč pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto.

Idilična vasica je oddaljena samo lučaj stran od notranjega termalnega parka Terme 3000, v katerem bo – eni na toboganih, drugi v savnah - uživala vsa družina. Obdane so z zelenjem in ponujajo popolno sprostitev v naravi, sredi prekmurskih travnikov z zelišči in rastlinami, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje.

Naužijte se Prekmurja: potopite se v dobrodejno termo-mineralno vodo

Terme 3000 – Moravske Toplice ponujajo odlično možnost oddiha vsem vrstam gostov. Z inovativnimi idejami, ki so plod dolgoletne tradicije, vedno znova skrbijo za zanimive novosti, ki bodo vaše počitnice povzdignile na popolnoma novo raven sprostitve.

Tako vas že od lani navdušuje prenovljeno notranje termalno kopališče, ki je postalo moderen, svež, svetel in gostom prijazen prostor. Spodnji del je z dvema pokritima zavitima toboganoma namenjen živahnim in aktivnim, v njem se odlično počutijo družine: manjši otroški bazenček z igrali razveseljuje najmlajše, okrog bazena pa je na voljo veliko obbazenskih površin, od koder lahko starši brezskrbno opazujete svoje otroke. Na velikih družinskih počivalnikih se lahko odpočije ali zabava vsa družina. Če si boste želeli oddahniti od živžava, se lahko umaknete v natur bazen in se potopite v črno termo-mineralno vodo, ki pomaga pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni, zmanjšuje živčno napetost in izboljšuje splošno počutje. Pred tem se lahko sprehodite še po bosonogi poti, ki bo s štirimi različnimi podlagami, ki delujejo kot akupresurna masaža stopal, blagodejno in sproščujoče vplivala na vaše telo.

Zgornji del notranjega kopališča je s številnimi kotički za sproščanje, ki ponujajo pogled na naravo, namenjen predvsem počitku in sprostitvi. Ljubiteljem savn so na voljo finska savna z lesom iz bora cemprina, parna savna s programi z eteričnimi olji in slanico, infrardeča savna s steno iz himalajske soli ter ledeni vodnjak z bazenom za osvežitev in sprostitev. V Ajdovi počivalnici vas čaka edinstven počitek na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto. V kotičku kromoterapije pa vas štiri osnovne barve – bela, modra, zelena in rdeča – očistijo, sprostijo, harmonizirajo in poživijo.

Do prenovljenega termalnega kopališča po novem iz Hotela Termal dostopate po pokritem in ogrevanem hodniku Prekmurski most, v katerem še pred kopanjem spoznate Prekmurje v malem: reko Muro, prekmurska žita in zelišča ter prekmurski med.

Popolnoma novo kopališče v Hotelu Ajda: Še več vodnih doživetij in sprostitve

Jeseni v največjih termah v Pomurju se lahko še posebej veselite tisti, ki v naslednjih mesecih načrtujete oddih v Prekmurski vasi Ajda ali v Hotelu Ajda. Razveselilo vas bo popolnoma prenovljeno notranje hotelsko kopališče v Hotelu Ajda, katerega novo podobo bo – tako kot podobo hotela – zaznamovala ajda, ki v Prekmurju uspeva že več kot 500 let. Velikemu bazenu se bodo pridružili nov otroški bazen z igrali za najmlajše, bazen z znamenito in blagodejno črno termo-mineralno vodo ter dva masažna bazena. Odpočili si boste v počivalnici z aromaterapijo ali v Ajdovi počivalnici na vzglavnikih, polnjenih z ajdovimi luščinami. V savnah vas bosta pričakali dve novi finski savni, med savnanjem pa si boste lahko odpočili v zatemnjeni ali svetli počivalnici.

Raziščite in spoznajte Prekmurje!

V okolici Prekmurske vasi Ajda in Term 3000 – Moravske Toplice imate obilje možnosti za raziskovanje skrivnostnega Prekmurja. Na tamkajšnjih ravnicah in v tamkajšnjih goricah se vselej kaj dogaja. Odpravite se na sprehod po okolici term in občudujte jesensko obleko mati narave ali izkoristite priložnost za izlet.

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 3

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 2

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...

FINANCE
Članki
Članki Rast slovenskega BDP v drugem četrtletju najskromnejša od konca leta 2016 4

Medtem ko je v prvem četrtletju Slovenija zaznala petodstotno gospodarsko rast, je bila v drugem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

PRO
Članki
Članki SID banka ponuja 400 milijonov za financiranje raziskav in razvoja

SID banka prek Sklada skladov podjetjem ponuja 400 milijonov evrov v obliki posojil, lastniškega financiranja in garancij za naložbe v...