Oglasno sporočilo

5 nasvetov za trgovanje na svetovni borzi

Čas branja: 3 min
19.09.2018  00:05
5 nasvetov za trgovanje na svetovni borzi

Spletno trgovanje na svetovni borzi postaja vse bolj priljubljeno tudi v naši regiji. Ljudje trgujejo na svetovnih borzah, da bi ustvarili dodatni dohodek. Prek spleta lahko trgujejo s ceno valut, nafte in drugega blaga.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako trgovati na svetovni borzi, pripravil brezplačni priročnik. Primeren je za vse ravni znanja in si ga lahko brezplačno naložite prek spodnje spletne povezave.

Brezplačni priročnik »Kako trgovati na svetovni borzi« prevzemite tukaj.

Kadar trgujete na svetovni borzi, morate biti previdni. Borznoposredniška družba Fortrade svetuje, na kaj morate biti pozorni, preden vložite svoj denar:

1. Nikoli ne vlagajte več denarja, kot ste ga pripravljeni izgubiti

Kot pri vsaki drugi obliki vlaganja tudi vlaganje na svetovni borzi prinaša tveganje. Dokler ne boste popolnoma obvladali trgovanja, ne vlagajte več denarja, kot ste ga pripravljeni izgubiti.

2. Najprej trgujte prek brezplačnega demo računa

Če niste izkušen trgovec, najprej odprite brezplačni demo račun, prek katerega lahko vadite trgovanje v realnem času, po trenutnih cenah in ne tvegate svojega denarja. Šele ko boste obvladali platformo in osnovna pravila trgovanja, začnite trgovati s svojim denarjem.

3. Osredotočite se na trgovanje z največ tremi instrumenti

Trgujete lahko z več kot 300 instrumenti, vključujoč CFD valutnih parov, delnic največjih podjetij, zlata, nafte in drugega blaga. Izberite največ tri instrumente in se osredotočite nanje.

4. Zaščita pred izgubo

Pri vsaki transakciji lahko določite, kolikšen del denarja ste pripravljeni tvegati, če vaša napoved gibanja cen ne bo točna. Ne prezrite te možnosti in jo izkoristite, saj boste tako zaščitili preostali del svojega kapitala, če se cena instrumenta, s katerim trgujete, obrne drugače, kot ste predvidevali.

5. Določite želeni dobiček

Pohlep je eden najpogostejših dejavnikov, zaradi katerega trgovci izgubljajo denar na borzi. Tako kot se lahko zaščitite pred izgubo, imate tudi možnost določitve želenega dobička. Veliko trgovcev upa, da bodo zaslužili še več, zato čakajo in ne opustijo transakcije, kar je ena glavnih napak.

Kako se trguje na svetovni borzi?

Na svetovni borzi lahko trgujete za razliko v ceni (kratica CFD) valutnih parov, delnic največjih svetovnih podjetij Google, Facebook, Microsoft ... in blaga, kot so zlato, srebro, pšenica, kava, koruza in še veliko drugih instrumentov.

Ker trgujete s ceno instumentov, in ne s fizičnim lastništvom, lahko v vsakem trenutku kupite ali prodate instrument, odvisno od vaših predvidevanj.

Primer: trenutna cena delnice Tesle je 350 dolarjev. Pričakujete, da se bo zvišala, na primer zaradi napovedi novega modela 3, ki ga ljudje ocenjujejo pozitivno. Takrat na platformi odpirate nakupno pozicijo, s klikom na KUPI. Če se cena zviša nad 350 dolarjev, ste si zagotovili potencialni dobiček, če cena upade pod 350 dolarjev, imate izgubo.

Če pričakujete, da bo cena upadla pod 350 dolarjev, odpirate prodajno pozicijo, s klikom na PRODAJ. Če se cena zniža pod 350 dolarjev, ste si zagotovili potencialni dobiček, če se zviša nad 350 dolarjev, imate izgubo.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako se trguje na svetovni borzi, pripravil brezplačni priročnik. Primeren je za vse ravni znanja in ga lahko brezplačno naložite prek spodnje spletne povezave.

Brezplačni priročnik »Kako trgovati na svetovni borzi« prevzemite tukaj.

CFD so kompleksni instrumenti z visoko ravnijo tveganja, zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako tveganje izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, no, ne več, kot ga imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti ne za uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede točnosti ali popolnosti teh podatkov ni nobenega zagotovila, zato vsaka oseba, ki se ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

AVTO
Posel
Posel Bodo nove meritve izpustov avte podražile? Furs pravi, da ne nujno. Avtotrgovci pravijo, da ja

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih; pogledali smo, kaj lahko zaradi tega...

OGLAS
FINANCE
Članki
Članki MK Group napoveduje za pol milijarde evrov naložb

V skladu s svojo strateško usmeritvijo bodo nadaljevali z vlaganji v kmetijstvo, bančništvo in turizem v jugovzhodni Evropi; v...