Oglasno sporočilo

Ali želite izvedeti, kako trgovati s ceno delnic na svetovni borzi? Tukaj je odgovor

Čas branja: 2 min
26.06.2018  09:39  Dopolnjeno: 26.06.2018 10:21
Ali želite izvedeti, kako trgovati s ceno delnic na svetovni borzi? Tukaj je odgovor

Kaj je svetovna borza?

Svetovna borza je največji finančni trg, na katerem na milijone ljudi po vsem svetu trguje na spletu, prek svojih računalnikov ali mobilnih telefonov.

Svetovna borza je odprta za trgovanje 24 ur na dan, pet dni na teden.

S čim se trguje na svetovni borzi?

S ceno.

Ja, tako je, s ceno. Na svetovni borzi ne trgujete s fizičnimi delnicami, ampak z njihovo ceno. To vam omogoča, v nasprotju z drugimi trgi, trgovanje tudi takrat, ko cena raste ali upada, z enostavnim odpiranjem nakupne ali prodajne pozicije.

Kako se pravzaprav trguje?

Preprosto! Na primer: če je trenutna cena delnic Appla 185 dolarjev in pričakujemo, da bo zrasla zaradi novega modela iphona, ki ga ljudje pozitivno ocenijo, na platformi za trgovanje odpremo nakupno pozicijo, s klikom na KUPI. Če cena zraste čez 185 dolarjev, smo zagotovili potencialni dobiček, če pa cena upade pod 185 dolarjev, imamo izgubo.

Če pričakujemo, da bo cena upadla pod 185 dolarjev, odpiramo prodajno pozicijo, s klikom na PRODAJ. Če cena upade pod 185 dolarjev, smo zagotovili potencialni dobiček, če pa zraste čez 185 dolarjev, imamo izgubo.

Kaj potrebujete, da bi začeli trgovanje?

Osnovno znanje. Ni vam treba biti finančni izvedenec, da bi trgovali na svetovni borzi, vsekakor pa morate poznati tehnične stvari, kot je način dostopa do platforme za trgovanje, izbira delnice, s katero želite trgovati, kako odpreti pozicijo za trgovanje ter na koncu kako nastaviti želeni dobiček in se zaščititi pred izgubo.

Vsa ta vprašanja in odgovore je za vas zbrala borznoposredniška družba Fortrade v brezplačnem priročniku Trgovanje s ceno delnic za začetnike, ki ga lahko prevzamete tukaj.

Priročnik je primeren za popolne začetnike in namenjen vsem, ki bi radi brezplačno poskusili trgovati na svetovni borzi, ali tistim, ki želijo le obogatiti svoje znanje.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) pomenijo produkte, ki temeljijo na finančnem vzvodu in so visoko tvegani, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več od višine vašega depozita. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali

FINANCE
Članki
Članki Novi finančni minister Italije Giovanni Tria - iz evra ne bi izstopil, zvišal bi DDV

Po pričakovanju analitikov bo težavno prihodnje obdobje ne le v Italiji, ampak tudi za vse tiste, ki z Italijo sodelujejo – in takih je...

FINANCE
Članki
Članki EU bo omejila tudi ceno mednarodnih telefonskih klicev v druge članice 4

Po novem boste precej kmalu lahko malo bolj sproščeni glede stroškov, če boste od doma s svoje mobilne (ali fiksne) številke...

AVTO
Posel
Posel Elon Musk bo odpustil devet odstotkov zaposlenih v poskusu, da Tesla doseže dobiček 6

V pismu zaposlenim je Elon Musk, razvpiti šef ameriške družbe za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla, zapisal, da glavni motiv...

PRO
Članki
Članki Rekordno število zaposlenih v drugem pokojninskem stebru

Konec leta 2018 je po zadnjih podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve za dodatno pokojnino varčevalo že 548.189...