Na dan mladosti bi se lahko vedelo, kako je s Petrolovim vstopom v Lon

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Hranilnica Lon dodaj
Banka Slovenije dodaj
Lon dodaj
Jaka Vadnjal dodaj
 
Čas branja: 1 min
03.05.2018  14:22  Dopolnjeno: 03.05.2018 14:48
Na dan mladosti bi se lahko vedelo, kako je s Petrolovim vstopom v Lon
Foto: Miha Kolar/LON banka

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Hranilnica Lon dodaj
Banka Slovenije dodaj
Lon dodaj
Jaka Vadnjal dodaj

Drugi krog dokapitalizacije Hranilnice Lon je podaljšan do 25. maja, so danes uradno sporočili iz Kranja. Kot smo razkrili, gre Petrol v skrbni pregled Lona. Iz Lona potrjujejo še, da so v prvem krogu obstoječi delničarji vpisali vse ponujene delnice, kar je približno 54 odstotkov celotne emisije, dodajajo, da so s tem zadostili (uradno za to potrebujejo sklep Banke Slovenije) regulatorjeve zahteve po kapitalski ustreznosti. To je Lon potreboval zaradi slabitve naložbe v svojo novo poslovno zgradbo – konec leta 2017 je hranilnica, ki čaka na preoblikovanje v banko, tako imela 2,5 milijona evrov izgube (brez slabitev bi imela 148 tisoč evrov dobička).

Lon je v prvem trimesečju letos ustvaril 270 tisoč evrov dobička iz poslovanja – pohvalili so se, da je to več kot polovica celoletnega načrta. Bilančna vsota na zadnji dan marca je znašala 256 milijonov evrov. Za 3,88 odstotka, na 147,94 milijona evrov, so se povečala posjila nebančnim strankam, največ, za pet odstotkov, v sektorju gospodinjstev. Čiste obresti so v primerjavi z istim obdobjem lani večje za 7,88 odstotka in so dosegle 2,07 milijona evrov, to pa je, dodajajo, za 5,66 odstotka pod načrti. »Prostor za nadaljnje izboljšanje je na področju neobrestnih prihodkov,« sporoča uprava, v kateri sedita Jaka Vadnjal in Bojan Mandič.

V hranilnici bo upravljavsko vroče spet prihodnji torek; na seji skupščine delničarjev bodo ti – na zahtevo največjega posamičnega delničarja Alee Iacte Sergeja Racmana – odločali o odpoklicu dveh nadzornikov, Janka Medje in Roberta Lična. Predlagatelj jima očita, da še nista zamenjala uprave, ki je na zadnji seji skupščine delničarjev dobila močno nezaupnico lastnikov. Za odpoklic nadzornikov je potrebna 75-odstotna večina na seji navzočih delničarjev. Racman ima sicer več težav z vodenjem Lona, preveril bi tudi Lonovo avanturo z bitcoini.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kdo je Kitajec, ki vstopa v hranilnico Lon 4

Predsednik uprave Lona je opisal svojega novega lastnika, Kitajca Kai Daia, in dodal nekaj izkušenj o poslovanju s Kitajci.

FINANCE
Senica: Ne povem vam, ali in zakaj sem dokapitaliziral Lon

Delo neuradno piše, da naj bi v banko Lon vstopil irski sklad Kylin Prime Fund

FINANCE
Slovenska prevzemna mrzlica: podjetij ne kupujejo več le na kredit, ampak prek partnerstev in s 'kešem' 4

Kdo prevzema, koga prevzema, koliko tvegajo, kaj jih še zanima in ali ponavljajo napake nesojenih tajkunov?

DRAŽBE
Članki
Članki Od igralništva in erotike do panamskih dokumentov. Kdo je novi kupec Pekove stavbe? 4

Dejan Šurbek, kupec Peka, prihaja iz sveta igralništva, erotike, bančništva in nepremičnin. Bo v Tržiču zrasla nova igralnica ali...