Oglasno sporočilo

Napredna brezžična omrežja kot orodje za tržno komuniciranje s strankami

Čas branja: 2 min
26.04.2018  00:05  Dopolnjeno: 30.04.2018 11:11
Uporaba naprednih tehnologij pri oblikovanju novih poslovnih modelov in digitalizaciji poslovanja
Napredna brezžična omrežja kot orodje za tržno komuniciranje s strankami

Brezžično omrežje danes lahko ponudi bistveno več, kot zgolj internetni dostop zaposlenim, obiskovalcem ali gostom. Kvalitetno brezžično omrežje je v zadnjih letih postalo nuja. Vedno več ljudi se obenem zaveda, da je za izgradnjo dobrega brezžičnega omrežja potrebno ustrezno načrtovanje infrastrukture. Poleg klasične povezljivosti se na podlagi naprednih tehnologij uveljavljajo novi poslovni modeli, ki naprednim podjetjem omogočajo dostop do večjega nabora strank, novih metod tržnega komuniciranja in posledično večje tržne prepoznavnosti in boljših poslovnih rezultatov.

Gartner, vodilno svetovno raziskovalno in svetovalno podjetje ocenjuje, da bo do leta 2020 več kot 70 milijard naprav imelo dostop do interneta. Zato je pomembno, da podjetja izkoristijo vse potenciale, ki jih ponuja napredno Wi-Fi omrežje. HPE/Aruba je po Gartnerju že leta med vodilnimi proizvajalci brezžične opreme. Brezžično omrežje danes lahko nadgradite z naprednimi storitvami ClearPass, Meridian in SkyFii, ki poleg napredne varnosti omogočajo tudi natančen vpogled v omrežje in lociranje uporabnika v prostoru.

ClearPass je varnostna rešitev, ki omogoča natančni pregled nad napravami, priključenimi na omrežje. Možnost zaznavanja vseh naprav v omrežju je predpogoj za uspešno varnostno politiko. Z naprednim samodejnim profiliranjem naprav in prednastavljenimi politikami zagotovimo, da se v omrežje lahko povežejo zgolj avtorizirane naprave, ali pa se jim glede na status odobri ustrezen dostop do omrežja.

Rešitev SkyFii omogoča edinstveno uporabo podatkov, pridobljenih s strani uporabnikov omrežja. Napredna analitika nudi dober vpogled v različne vidike uporabe omrežja in omogoča vizualizacijo pridobljenih podatkov. Med drugim je možno enostavno razbrati lokacije, na katerih se uporabniki pogosto zadržujejo. Takšni anonimizirani podatki lahko služijo kot podlaga za učinkovito razvrščanje blaga po trgovini, izboljšavo uporabniške izkušnje, pa tudi ustrezno pripravo in prilagoditev varnostnih načrtov objekta. Integracija z zalednimi sistemi pa omogoča boljše razumevanje uporabniških navad, gibanja v prostoru, na podlagi česar je možno izvajati ciljno usmerjene komercialne aktivnosti s pomočjo potisnih sporočil, SMS-ov ali elektronske pošte. Vse to pa je izvedeno v realnem času.

Meridian je posebej zanimiv v primerih, ko je pomembno natančno lociranje. Z uporabo rešitve je enostavno pretvoriti obstoječe načrte objekta za uporabo na mobilnih napravah, natančno pozicioniranje pa omogoča hitro vodenje do točno željene točke. Premikanje uporabnika po prostoru je namreč v realnem času označeno s kurzorjem na mobilnem načrtu objekta. To je še posebej uporabno npr. v zdravstvenih ustanovah, industrijskih objektih ipd, kjer se različne vredne naprave premikajo iz prostora v prostor. Z uporabo te rešitve jih je mogoče najti v nekaj sekundah.

ADD d.o.o. ima 25 let izkušenj pri načrtovanju infrastrukturnih rešitev in kompleksnih omrežij. Kot vodilni HPE / Aruba partner v regiji ima ustrezno usposobljeno in certificirano osebje najvišjega nivoja za upravljanje in konfiguracijo omrežij. Ekipa ADD-jevih strokovnjakov vam lahko z bogatimi izkušnjami pomaga pri uresničevanju zastavljenih ciljev in implementaciji novih poslovnih modelov.

Novosti so vodilo razvoja, zato je vpeljava novih rešitev nujna za nadaljnjo rast, hkrati pa nudi konkurenčno prednost. A le z ustreznim načrtovanjem projekta, strokovno namestitvijo strojne in programske opreme ter rednim vzdrževanjem lahko dosežete največji učinek.

V podjetju ADD naročnikom omogočamo integracijo lokacijske analitike z zalednimi sistemi, kot so CRM in ERP. To omogoča izjemno personalizacijo in novo uporabniško izkušnjo. Poskrbimo tudi za primerno implemetacijo, skladno z regulativo GDPR in zakonom o varovanju osebnih podatkov.

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

OGLAS
FINANCE
Zlato je najdražje v zadnjih 6 letih + Brezplačen vodič “Kako trgovati online s ceno zlata”

Cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih. Od konca predhodnjega leta do danes je zrasla za neverjetnih 15%.