Oglasno sporočilo

Ste zaščiteni pred kibernetskimi napadi?

Čas branja: 1 min
09.05.2018  10:55
Ste zaščiteni pred kibernetskimi napadi?
Foto: Bannosuke

Analitiki kibernetska varnostna tveganja uvrščajo med največja operativna tveganja, takoj za naravnimi katastrofami. Telekom Slovenije podjetjem in podjetnikom s svojo storitvijo Operativnega centra za kibernetsko varnost omogoča bistveno višjo raven kibernetske varnosti ob veliko nižjem strošku, kot če bi tovrstni center vzpostavili sami.

Kibernetske grožnje, kot danes rečemo raznim virusom, črvom, zlonamernim programom, ki zlorabljajo funkcionalnosti v programski opremi, so danes prisotne povsod in neprestano. Imamo vedno več naprav in sistemov s kompleksno programsko opremo, ki za nas opravljajo vse pomembnejše funkcije. Vsaka programska oprema in sistem pa imata določene vrzeli oziroma ranljivosti, ki jih zlorabljajo nepridipravi.

Kibernetska obramba je zato nenehna tekma z izsiljevalci s kriptovirusi ali napadi DDoS (napadi onemogočanja storitev v internetu), ki želijo pridobiti in zlorabiti občutljive informacije, pokazati svojo premoč ali zgolj izraziti nestrinjanje z delovanjem organizacije. Ob tem napadena organizacija morda premore le delček znanja in opreme, s katerima razpolagajo napadalci. Kako se torej takšnim napadom lahko zoperstavimo?

Evropska komisija je že leta 2016 sprejela direktivo, ki članicam EU nalaga ukrepe za zvišanje kibernetske varnosti. V Sloveniji so ukrepi zajeti v Zakonu o informacijski varnosti, ki je bil sprejet pred kratkim.

V Telekomu Slovenije že vrsto let zagotavljamo storitve omrežnega in storitvenega nadzorno-operativnega centra, kjer skrbimo za proaktivno upravljanje omrežnih naprav in storitev naših uporabnikov. Večina storitev, ki jih center zagotavlja, poteka skladno z najstrožjimi dogovori o ravni storitve (SLA), procesi pa so certificirani skladno z mednarodnima standardoma ISO 22301:2012 za sistem upravljanja neprekinjenega poslovanja ter ISO/IEC 27001:2013 za sistem vodenja in varovanja informacij. Prek Operativnega centra za kibernetsko varnost pa zagotavljamo operativne zmogljivosti kibernetske zaščite. Ta ob soočanju s kibernetskimi varnostnimi tveganji poleg visoke ravni tehnološke zaščite vključuje tudi kompetentne strokovnjake s področja varnosti, ki iščejo morebitne vrzeli v sistemih, spremljajo in analizirajo varnostno pomembne dogodke ter se nanje ustrezno odzivajo. Tako se lahko kadarkoli hitro in učinkovito odzovejo na zaznano grožnjo ali ranljivost.

Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije z vpetostjo v mednarodno operatersko okolje ter v sodelovanju z mednarodnimi organizacijami s področja kibernetske varnosti predstavlja enega izmed najbolj pomembnih centrov kibernetske obrambe v Sloveniji.

Za več informacij pokličite svojega svetovalca ali pišite na poslovna.prodaja@telekom.si.

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

AVTO
Novice
Novice (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko...

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

PRO
Članki
Članki Izgorelost kot sindrom kroničnega stresa

Kdaj lahko govorimo o sindromu izgorelosti in kdaj o delovni izčrpanosti ter zakaj menedžerji na delo hodijo bolni?