Oglasno sporočilo

Novosti, ki v modernih analitičnih okoljih prinašajo večje zmogljivosti in omogočajo prihranke

Čas branja: 2 min
24.04.2018  12:00  Dopolnjeno: 24.04.2018 13:25
Novosti, ki v modernih analitičnih okoljih prinašajo večje zmogljivosti in omogočajo prihranke

Zahteve po implementaciji podatkovnih baz še vedno naraščajo. Hitrejše izvajanje transakcij, fleksibilnost in možnost nemotene rasti količine podatkov so potrebni za zadovoljevanje potreb današnjega poslovanja. Hkrati podjetja iščejo stroškovno učinkovite, odprte arhitekture ter industrijsko standardne rešitve.

Podjetje HPE je v preteklem letu predstavilo dve rešitvi, ki naslavljata omenjene izzive.

Prva rešitev je nedavno predstavljeni HPE Persistent Memory, ta prinaša izjemno zmogljiv podatkovni nosilec, ki zadosti vsem prej omenjenim zahtevam.

HPE Persistent Memory prinaša zmogljivost RAM pomnilnika z vztrajnostjo tradicionalnega podatkovnega nosilca (diska). Rešitev je tako idealna za izboljšanje hitrosti baznih in analitičnih operacij.

Microsoft je spremenil SQL Server ter razvil gonilnik za Windows Server operacijski sistem. S tem pa je omogočil uporabo HPE Persistent Memory modulov (NVDIMM).

Uporaba HPE PMM se lahko v okolju SQL Server 2016/2017 vzpostavi na več načinov:

  • Shranjevanje podatkov (datotek) v pomnilnik z uporabo tradicionalnega NTFS podatkovnega nosilca
  • Kot predpomnilnik za SSD podatkovne nosilce, z uporabo DAX (Direct Access) naprave
  • Pohitritev dnevniških zapisov (Log acceleration) z uporabo SQL Server 2016 Persistent memory Manager (PMM)

Testi so pokazali, da so z vpeljavo HPE Persistent Memory tehnologije prihranki sledeči:

  • prepustnost transakcijskih zapisov se poveča za 35%
  • prihranek pri procesorski moči 63% v primerjavi s tradicionalnim načinom
  • boljši odzivni časi
  • prihranek pri licencah

Druga rešitev je HPE SimpliVity, ki poleg pohitritve okolja naslavlja tudi konsolidacijo podatkovnega centra v enotni hiperkonvergenčni rešitvi.

  • Popolnoma integriran sistem; združuje procesorsko moč, diskovno polje in diskovno omrežje v enem samem hiperkonvergenčnem sistemu.
  • Najvišje in predvidljive hitrosti; t.i. »All-flash« rešitev predstavlja predvidljive in linearne hitrosti. Strojno podprta deduplikacija in kompresija zagotavlja zmanjšano količino I/O operacij in s tem višjo učinkovitost.
  • Fleksibilnost; enostavna razširitev ali krčenje okolja znotraj podatkovnega centra ali med podatkovnimi centri.

ADD d.o.o. s svojimi strokovnjaki in kompetencami na področju infrastrukture (HPE Platinum partner) in poslovne inteligence (Microsoft Data Analyitics Gold kompetenca), uspešno združuje znanje in izkušnje v pripravo optimalne implementacije in integracije v naročnikovo okolje.

ADD s svojim pristopom in metodologijo podjetjem pomaga pri oblikovanju moderne analitične rešitve na področju uporabe optimalne infrastrukturne in programske platforme. Hkrati pa vam lahko ekipa ADD-jevih strokovnjakov ponudi izvedbo načrta in implementacijo učinkovite CPM (Corporate Performance Management) ali BI rešitve.

Če se tudi v vašem podjetju soočate z vse večjimi količinami podatkov,njihovo ustrezno uporabo in deljenjem informacij (prave informacije ob pravem času), hkrati pa želite zadostiti novim trendom (IoT, big data,…) in vsebinskim ter regulatornim zahtevam (GDPR, …) vam ADD lahko pomaga.

V sodelovanju z vami, skozi pregled in analizo obstoječega stanja, pripravimo predlog ustrezne analitične rešitve, ki bo podprta s primerno infrastrukturno rešitvijo.

Za brezskrbno implementacijo, pa poskrbi kvaliteten vsebinski, tehnični in terminski načrt.

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 2

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

OGLAS
FINANCE
Zlato je najdražje v zadnjih šestih letih + brezplačni vodnik

Cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih. Od konca prejšnjega leta do danes je zrasla za neverjetnih 15 odstotkov.