(Prikaz nasprotnih dejstev) »Glej, no, ustoličenje Urana spodletelo, pediatrično kliniko bo začasno vodil kar generalni direktor UKCL Šabeder«

Čas branja: 3 min
16.04.2018  15:42  Dopolnjeno: 16.04.2018 15:45

Spoštovani, ker nisem več zaposlena v UKCL, me ne zavezuje več pravilnik o komuniciranju in lahko sama navedem resnična dejstva, ki jih ni UKCL, kljub moji eksplicitni prošnji.

Generalni direktor me je obvestil, da je imenoval Bojana Urana za poslovnega direktorja Pediatrične klinike. Odločitve generalnega direktorja ne komentiram. V petek, 30. marca 2018 se je gospod Uran oglasil pri meni in mi to tudi sam povedal. Dogovorila sva se za primopredajo, ki sva jo začela v sredo, 4. aprila 2018. Ker sem imela že prej dogovorjen sestanek z glavnimi medicinskimi sestrami, je želel g. Uran iti z mano. Zato sem ga predstavila kot novega poslovnega direktorja, kar je dejansko na papirju bil, le mandat naj bi nastopil 13. 4. 2018, ko sem ga zaključila jaz.

Razpis za poslovnega direktorja/direktorico je bil objavljen kar štirikrat (zadnji izteče 18. aprila).

Zaradi neresnic, objavljenih v članku »Glej, no, ustoličenje Urana spodletelo, pediatrično kliniko bo začasno vodil kar generalni direktor UKCL Šabeder« (spletne Finance, 10. 4. 2018 ob 16.13 oziroma 16.14), avtorice Andreje Rednak, želim, da objavite naslednja dejstva:

Komunikacija z novinarko gospod Andrejo Rednak sega v leto 2013, 2014 in 2015, ko ste postavljali vprašanja v zvezi z mojim delom in sem vam obširno odgovorila na podlagi dejstev in dokazov. Kljub temu ste v prispevku 10. 4. 2018 ponavljali neresnice in ne dejstev iz že prej prejetih dokumentov.

  1. Neresnično je »mnenje kritikov« v zvezi z nakupom aparata za magnetno resonanco, da sem pridobila ponudbo samo enega dobavitelja.

Ustanova za novo pediatrično kliniko je pod mojim vodstvom delala javno in transparentno. O zbiranju in porabi denarja smo redno obveščali javnost. Tudi časnik Finance. Ob zaključku nakupa smo pripravili poročilo, ki ga je prejela tudi gospa Rednak, ko je ob otvoritvi (11. oktobra 2013) postavljala vprašanja na podlagi govoric. Torej bi lahko napisala resnična dejstva in ne, kaj »govorijo kritiki«. Povprašala bi lahko tudi koga izmed članovkomisije za nakup MR:

  • prof. dr. Tadej Battelino, dr. med., član uprave Ustanove
  • Jana Bole, univ. dipl. inž., članica Strokovnega sveta Ustanove
  • prof. dr. Ciril Kržišnik, dr. med., predsednik Strokovnega sveta Ustanove
  • Janez Lavre, dr. med., direktor SB Slovenj Gradec, predstavnik MZ
  • Biserka Marolt Meden, predsednica uprave Ustanove
  • doc. dr. Maja Podkrajšek, dr. med, specialistka radiologije PK
  • Robert Prelesnik. univ. dipl. prav., odvetnik
  • prof.dr. Dušan Šuput, dr. med., dekan MF

Celoten postopek nakupa MR aparata je bil v skladu z vsemi predpisi in javen. 12. avgusta 2011 smo začeli s postopkom iskanja informativnih ponudb za nakup aparata za magnetno resonanco in anestezijskega aparata. Vse informacije so bile na voljo na spletnih straneh UKCL kot tudi Ustanove. Do 12. septembra 2011 so na naslov Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani prispele informativne ponudbe:

1. Mark Medical d.o.o.: proizvajalec General Electric: Optima MR 450 w 1,5 T + Aestiva/5MRI v višini 2.033.024,40 evrov

2. Gorenje GTI, d.o.o.: Digitalni MRI aparat Philips Ingenia : tržna cena 2.090.000,00 evrov in cena s popustom 1.884.000,00 evrov

3. Gorenje GTI, d.o.o.: Philips Achiva 1.764.000,00 evrov

4. Siemens Magnetom Aera 2.194.013,37 evrov

V nadaljevanju postopka so bili vsi pozvani, da pošljejo dokončne ponudbe in 19. 10. 2011 smo prejeli štiri ponudbe

Sledila so pogajanja, na koncu z dvema ponudnikoma Gorenjem in Siemensom.V ponedeljek 12. 12. 2011 je Siemens posredoval zadnjo ponudbo za nakup aparata za magnetno resonanco in anestezijski aparat v višini 1.296.000,00 evrov. Nato je bilo sklenjeno pismo o nameri in nato pogodba.

Žal danes na spletni strani Ustanove najdem zelo malo stvari, ki se tičejo pomembnih dogajanj od leta 1994 dalje in je bolj pomembno, kar se dogaja zadnji dve leti, ko je v Ustanovi prvič zaposlena profesionalna moč in jo vodijo drugi. V svojem 20-letnem prostovoljnem delu v Ustanovi sem naredila eno napako, ki jo zelo obžalujem. Nisem naredila nobenega kaznivega dejanja, čeprav sem bila v kazenskem postopku in na koncu oproščena. Torej ovadba in postopek še ne pomenita, da je nekdo kriminalec. Nikakor nisem oškodovala Ustanove, sem pa bistveno pripomogla k dobrim stvarem v zvezi z njo.

Če sem vam zdi, da je iz mojega dvajsetletnega dela za novo Pediatrično kliniko vreden spomina samo ta dogodek, tudi prav.

Moja družina se bolj spomni vsega prostovoljnega dela po rednem delu v službi, v katerega so bili vpeti vsi. Rezultati so vidni tistim, ki jih želijo videti.

5. Ni res, da se je v času mojega mandata namesto varčevanja pretirano zapravljalo. Za zaposlene nismo nabavili nobenega iPhona in iPada (dokazi so v nabavni službi in v knjigovodskih evidencah)

6. Ko ste leta 2015 pisali o mojih bizarnih predlogih za varčevanje ste bistvene izpustili, čeprav ste očitno imeli gradiva; zakaj veste le vi. V gradivu, ki ga je sprejel Svet UKCL prejšnji teden, pa imate navedene vse bistvene sanacijske ukrepe za Pediatrično kliniko, ki so povzetek vseh sanacijskih ukrepov, ki sem jih pripravljala od leta 2011 dalje, ko smo se soočili s stroški nove stavbe, nove opreme in sredstvi za dejavnost, ki so bila »prenesena« z Vrazovega trga …

7. Nisem sodelovala pri radodarnem in pretiranem zaposlovanju. Zaposlovanje je rezultat nadomestitev upokojitev in novih programov, financiranih preko splošnih dogovorov. Res pa je, da nekaj zaposlitev nisem podpisala, a so bile kljub temu realizirane.

Biserka Marolt Meden l.r.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Glej no, ustoličenje Urana spodletelo, pediatrično kliniko bo začasno vodil kar generalni direktor UKCL Šabeder

UKCL: na pobudo odhajajoče Biserke Marolt Meden je odrejena revizija poslovanja pediatrične klinike

FINANCE
(mnenje) Kdo in zakaj laže v UKCL o imenovanju Urana na pediatrično kliniko? 8

Kaj sta povedala generalni direktor UKCL Aleš Šabeder in zdaj že upokojena poslovna direktorica pediatrične klinike Biserka Marolt...

FINANCE
Bojan Uran, osumljenec v aferi s stenti, v igri za poslovnega direktorja pediatrične klinike? 4

V UKCL ne komentirajo, pravijo samo, da bo javni razpis za to delovno mesto ponovljen

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 1

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Kako med dopustom pozabiti na Finance … 9

… a vseeno ne zamuditi nič pomembnega. Nastavite si Finance Fokus po svojem okusu.