Oglasno sporočilo

Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš

Čas branja: 4 min
16.04.2018  00:13
Predstavljamo uspešno serijo naprav za ogrevanje in prezračevanje novih hiš nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki s svojimi visokokakovostnimi in učinkovitimi izdelki premika meje na trgu. Njihovi sistemi so zasnovani na podlagi najnovejše tehnologije in so primerni tako za notranjo kot zunanjo postavitev.
Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš

Toplotna črpalka zrak/voda za notranjo postavitev

Toplotna črpalka zrak-voda WPL 9/17 ICS/IKCS classic je narejena za notranjo vgradnjo. Gre za elegantno in učinkovito sistemsko rešitev za novogradnje, zlasti enodružinske hiše. Naprava pripravi toplo sanitarno vodo, hladi in ogreva prostore.

Toplotna črpalka WPL 9/17 ICS/IKCS classic je v celoti postavljena v kotlovnici. Zrak, ki je vir energije, zajema in izpihuje prek dovodnih oziroma odvodnih cevi, napeljanih do rešetk, nameščenih na fasadi. Toplotna črpalka dosega visok razred energijske učinkovitosti (A++/A++).

Lep dizajn naprave omogoča umestitev toplotne črpalke v tako rekoč vsak prostor. Tudi v manjših prostorih odlična zvočna izolacija dovoda zraka preprečuje glasnost obratovanja. S funkcijo »silentmode« je delovanje še tišje.

Toplotno črpalko WPL 9/17 IKCS classic je mogoče povezati s kompaktno enoto HSBC 200L. Ta je opremljena s 180-litrskim emajliranim grelnikom za pripravo tople sanitarne vode in stolitrskim hranilnikom ogrevalne vode, tovarniško so vgrajeni vsi potrebni elementi ogrevalnega sistema.

Toplotna črpalka zrak/voda za zunanjo postavitev

Toplotna črpalka zrak voda WPL ACS classic je zelo atraktivna za graditelje novih hiš. Primerna je za eno- in dvodružinske hiše in prepriča s kvaliteto, učinkovitostjo kot tudi s ceno.

Osrednji del sistema je zunanja enota WPL ACS classic, notranja enota pa je na voljo v treh prilagodljivih izvedbah – setih. Izbirate lahko med setom, ki omogoča pripravo tople sanitarne vode ali ne oziroma vsebuje hranilnik ogrevalne vode ali ne. V notranjih enotah je velik del potrebne napeljave, s čimer je omogočena še hitrejša in čista montaža ter seveda prihranek prostora.

Toplotna črpalka dosega visok razred energijske učinkovitosti (A+/A++). Poleg tega kompaktna (hermetično zaprt hladilni krog) zunanja enota omogoča prihranek prostora in zelo tiho delovanje z brezstopenjskim prilagajanjem vrtljajev ventilatorja in kompresorja.

Premišljen in lep dizajn omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Njene vrhunske komponente pa zagotavljajo sodobno ogrevanje in hlajenje prostorov ter pripravo tople sanitarne vode.

Prezračevanje s centralno prezračevalno napravo

Investitorji danes gradijo dobro izolirane stavbe, saj se s tem precej zniža poraba energije in zmanjšajo stroški za ogrevanje. S kakovostno nizkoenergijsko in pasivno gradnjo se skuša v največji možni meri preprečiti toplotne izgube. Vendar močna zatesnjenost povzroča konflikt. Po eni strani sicer preprečuje uhajanje toplote, po drugi pa onemogoča zadostni količini svežega zraka vstop v prostor.

S centralno prezračevalno napravo Stiebel Eltron LWZ 180/280 v prostoru energetsko učinkovito zagotavljamo vedno čist in svež zrak. Iz kopalnic, kuhinje in drugih umazanih prostorov se odvaja umazan zrak, poln prašnih delcev, neprijetnih vonjav, ogljikovega dioksida in vlage, v bivalne prostore pa se prek rekuperatorja dovaja svež zrak iz okolice.

Centralna prezračevalna na prava LWZ 180/280 je primerna za zagotavljanje optimalne kakovosti zraka v stanovanjskih hišah in manjših poslovnih objektih. Odlično deluje v kombinaciji z opisanimi toplotnimi črpalkami zrak-voda.

Ogrevalno – prezračevalni sistem »4 v 1«

Kompaktne naprave Stiebel Eltron LWZ so namenjene za novogradnje, kjer ima osrednjo vlogo zdrava bivalna klima. LWZ 504 v zgolj eni napravi izjemno učinkovito opravlja štiri različne funkcije: ogrevanje prostorov, centralno prezračevanje, priprava tople sanitarne vode ter hlajenje prostorov v poletnih dneh.

Za ogrevanje hiše poskrbi toplotna črpalka zrak-voda, ki učinkovito uporablja toploto zunanjega zraka in tudi pri nizkih zunanjih temperaturah dosega visoke ogrevalne vrednosti. Sodoben centralni prezračevalni sistem poskrbi za visoko kakovost zraka in za to, da toplota ostaja v hiši. Izkoristi do 90 odstotkov toplote, ki bi se drugače izgubila skozi odprta okna. Del toplote, ki se odvzame zunanjemu zraku, se izkoristi tudi za pripravo tople sanitarne vode. Vgrajeni 235-litrski grelnik sanitarne vode skrbi za pokrivanje vseh potreb po njej. Hkrati ima naprava vgrajeno funkcijo energetsko učinkovitega hlajenja v poletnih dneh.

Ogrevalno - prezračevalni sistem LWZ 504 je nameščen v notranjosti hiše in preko dovodnih cevi zajema brezplačno energijo zunanjega zraka, s pomočjo katerega proizvaja zadostno količino toplote v zimskem času oziroma hladu v poletnem času. Vrhunska naprava dosega razred energijske učinkovitosti A++/A++.

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...

PRO
Članki
Članki Ali morate spet doplačati dohodnino?

Če ste eden izmed 307.570 Slovencev, ki ste v minulih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, po katerem boste to morali spet...