Oglasno sporočilo

Cene zadnjih nepremičnin v soseski Zeleni gaj so še dodatno znižane

Čas branja: 3 min
19.03.2018  09:00  Dopolnjeno: 19.03.2018 09:20
Stanovanjski sklad RS je za do deset odstotkov znižal cene zadnjih neprodanih nepremičnin v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani. Prodaja bo potekala prek elektronske javne dražbe v njihovi novi spletni aplikaciji.
Cene zadnjih nepremičnin v soseski Zeleni gaj so še dodatno znižane

Naprodaj je še 13 vrstnih hiš in 15 stanovanj. Med slednjim je 12 takšnih, ki so v večstanovanjski stavbi zgrajena po inovativnem konceptu. Gre za energetsko učinkovito Vzorčno hišo (objekt F3), razdeljeno na štiri sklope (lamele A, B, C in D) ter zgrajeno v nizkoenergijskem in delno pasivnem standardu z vgrajenimi visokokakovostnimi materiali in tehnologijami.

Pri projektiranju in gradnji so sodelovali najuglednejši slovenski arhitekti in projektanti, zato rešitve zagotavljajo najvišjo možno raven bivanja. Zunanja ureditev stanovanjske soseske je zasnovana kot zelena, javno dostopna površina s parkirno ploščadjo na vzhodni strani objekta.

Razred energijske učinkovitosti A2

Stanovanja v objektu, ki je uvrščen v razred energijske učinkovitosti A2 in izpolnjuje kriterije skoraj ničenergijske stavbe, so centralno ogrevana prek skupne kotlovnice v kleti objekta, ki za ogrevanje uporablja leseno biomaso, sončno energijo in toplotno črpalko.

Lamela A kot osnovni vir toplote za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode uporablja toplotno črpalko vrste zrak‐voda, ki jo po potrebi dopolnjuje z energijo iz skupnega zalogovnika.

Lamele B, C in D kot osnovni vir toplote za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode uporabljajo kotel na lesno biomaso, ki je vezan na večji skupni zalogovnik tople vode, v katerem se voda načrtovano prednostno ogreva že prek sprejemnikov sončne energije. V vseh lamelah je vgrajeno talno gretje.Stanovanja v lamelah A, B in D z rekuperatorskim načinom prezračevanja so zgrajena v pasivnem standardu. Za nakup teh enot lahko fizične osebe pridobijo tudi subvencijo Eko sklada. Ostala stanovanja v lamelah B, C in D imajo higrosenzibilni oziroma rekuperatorski način prezračevanja in so zgrajena v nizkoenergijskem standardu.

Hiše in tri stanovanja brez konkurence

Prav posebnih je 13 vrstnih hiš, ki trenutno nimajo konkurence, saj podobnih nepremičnin trenutno ni nikjer v Ljubljani. Vse hiše imajo slabih 132 kvadratnih metrov bivalnih površin. Zgrajene so za zahtevnejše kupce, ki si poleg ekskluzivne lokacije želijo bivanja v moderno zasnovani in funkcionalni hiši. Vsaki enoti pripada zasebni atrij in dve terasi. Notranjost je povsem izgotovljena, lastniki morajo nepremičnino le opremiti s pohištvom.

Vrstne hiše z garažo, atrijem in dvema terasama so umaknjene od hrupa, vendar blizu središča mesta, s čimer lahko stanovalci izkoristijo vse dobrobiti mirnega urbanega življenja.

Nasproti teh hiš so naprodaj tudi tri stanovanja. Dve imata okoli 72, tretje pa 119 kvadratnih metrov uporabnih površin. Njihove cene segajo od 284 tisoč do 437 tisoč evrov.

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Pozor, prihaja e-dražba nadstandardnih stanovanj stanovanjskega sklada

Prodajajo 15 stanovanj in 13 vrstnih hiš, izklicne cene so v povprečju za pet odstotkov nižje od prvotnih

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

OGLAS
FINANCE
Izjemna priložnost nakupa štiri- in petsobnih stanovanj samo do konca junija

Eko srebrna hiša stoji ob Dunajski cesti v Ljubljani in velja za edinstven večstanovanjski pasivni objekt v Sloveniji z najsodobnejšo...