Komentar

Obsodba: Cerar je kradel. In to ponavljal. Cerarja ni več. Kraja ostaja.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
14.03.2018  17:48

Obveščaj me o novih člankih:  

Miro Cerar, predsednik vlade, je odstopil. Po Cerarjevi fake-resnici je odstopil, ker ne misli sodelovati s tistimi, ki hočejo Sloveniji slabo, ki rušijo in dajejo v nič vse, kar je Cerar za Slovenijo naredil dobrega. V resnici pa je Cerar za Slovenijo delal slabo, z javnim denarjem - denarjem volivcev - je ravnal nepošteno.

Vrhovno sodišče je odločilo. Vladna kampanja za drugi tir je bila nedopustno enostranska. Vladala nam je vlada Mira Cerarja, v njej pa so bili še SD Dejana Židana in Desus, stranka upokojencev, ki jo vodi Karl Erjavec. Ti ljudje in te stranke so z namenom uporabili davkoplačevalski denar za svoje politične cilje. Z vašim denarjem so šli proti vam, ki ste bili proti drugemu tiru. Pri tem početju vlada ni čutila nobene odgovornosti, nobenega sramu, ne obžalovanja. Kot zapiše vrhovno sodišče: pri predmetnem primeru ni bilo nobene zadržanosti akterjev vladne referendumske kampanje, ki so dajali samo argumente v korist uveljavitve zakona in v ta namen uporabili vsa namenjena proračunska sredstva. Cena 97 tisoč evrov.

Pa vlada z javnim denarjem ni ravnala nepošteno le enkrat. Vlada Mira Cerarja je za 133 tisoč evrov naročila, kupila in plačala maketo za drugi tir. Spet iz davkoplačevalskega denarja. Slovenci in mediji so ogorčeni, da kako ni bila izbrana cenejša ponudba za maketo in kako je bila maketa preplačana za 70 tisoč evrov. To je seveda zgrešeno. Ni bila ukradena le razlika. Vlada Mira Cerarja je za svoje politične interese – zato, da se Cerar pred volitvami lahko slika z maketo, če že ne s temeljnim kamnom – davkoplačevalcem ukradla vseh 133 tisoč evrov. Ni problem, da je maketa draga. Problem je, da makete tisti, ki so jo v celoti plačali, ne potrebujejo. Makete drugega tira ne potrebuje nihče. Maketa bi koristila le Miru Cerarju, da se z njo fotografira. Danes maketa škodi. Najbolj Miru Cerarju. In rešitev, ki jo je ponudila Cerarjeva vlada - maketo bodo skrili!

Za maketo, da se lahko Cerar slika, Cerarjeva vlada da sto tisoč evrov, medtem ko se pokojnine dvignejo za dva evra, kajne, šef Desusa Karl Erjavec?! Za maketo, da se lahko Cerar slika, Cerarjeva vlada da sto tisoč evrov, kajne, socialna ministrica in članica SD Anja Kopač Mrak, razlika med bruto in neto plačo pa je tudi zaradi »maket« takšna, da imamo revne, zgarane ljudi? Seveda, če je v bruto po ne vem kolikokrat sto tisoč evrov denarja za nekoristne projekte.

Primer razkriva temeljne sistemske napake Slovenije, ki delajo Slovence revne. In na žalost z odhodom Cerarja ta tveganja ne bodo nič manjša. Vpeta so namreč v sistem.

1. Iz javnega denarja nenehno financiramo drage, nekoristne stvari. Ni ne samoomejitve politikov pred pohlepom in ni učinkovitega nadzora, ki bi preprečeval, da se z javnim denarjem omastijo interesi.

2. Sistem javnih naročil ne ščiti javnega interesa. Po tem, ko je zmagalo, da cena ni ključni dejavnik pri javnem naročilu, so javna naročila tako zapletena, da »ne more noben pametnjakovič srat«, katera je najugodnejša ponudba. Če je več lučk in efektov, pa je najboljša maketa in kupimo tisto, ki stane sto tisoč! Z lahkoto! Oprostite, ko doma kupujete pralni stroj s svojim denarjem, je cena najpomembnejša. Stroja, ki ne bo pral, itak ne boste izbrali. In tistega, s katerim ne boste zadovoljni, več nikoli ne boste ne kupili ne povohali. Šel bo na črno listo. Takšna pa niso javna naročila. Vsi se hudo trudijo, da ne bi bila. In uspelo jim je, na vaš račun.

3. Slovenske rasti v pomembni meri ne poganja inventivnost, ampak k slovenski rasti pripomorejo projekti a la TEŠ 6 in drugi tir – ali pa maketa za sto tisoč evrov. K slovenski rasti ne pripomorejo koristni ustvarjalni projekti, ampak razdeljevanje javnega denarja. Od tega so odvisni podjetja, službe, zaposleni. Zmagovalci ne nastanejo, ker so dobri, ampak ker so prijateljski. Zmagovalce izbira oblast za svoje koristi z mojim denarjem proti mojim interesom.

Cerarja je ob drugem tiru zares spremljala nesreča. Božja kazen. Zato, ker je projekt drugega tira za 1,4 milijarde evrov točno tak kot maketa. Ni namenjen splošnim koristim, ampak razdeljevanju davkoplačevalskega denarja. Nismo proti razvoju Slovenije, smo pa proti temu, da razvoj Slovenije in gospodarsko rast poganja korupcija. Smo za to, da država, sistem in voditelji spoštujejo davkoplačevalski denar, ne pa, da nam ga kradejo. Ne Cerar ne tisti po njem.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kaj vam bo pred spanjem povedal Miro Cerar? 5

V poznih večernih urah je napovedana tiskovna konferenca predsednika slovenske vlade

FINANCE
Slovenija = maketa za drugi tir 16

Kdorkoli nam bo po maju vladal – iz žepov nam bodo preveč jemali še naprej. Ker pustimo.

FINANCE
Kako daleč bodo Cerarjevi zapeljali drugi tir? 10

Čeprav naj bi bil projekt na hladnem, se očitno zanj dela na polno

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

PRO
Članki
Članki Podcenjenost in stres srednjega menedžmenta: kako ublažiti operativni stres?

Pomembno je razumeti psihološke pritiske, s katerimi se srečuje srednji menedžment, in poznati strategije za lajšanje bremen, ki jih...