(video in galerija) Preverite najboljše sklade in upravljavce premoženja

Čas branja: 3 min
14.03.2018  16:00
Včerajšnjega dogodka 7. dan mojih financ, na katerem je revija Moje finance že osmo leto zapored razglasila naj upravljavca premoženja in najbolje upravljane sklade, se je udeležilo prek 250 ljudi.

Podelitve nagrad na tradicionalnem osmem marčevskem srečanju upravljavcev premoženja, analitikov, predsednikov uprav, članov uprav ter drugih predstavnikov finančne industrije se je letos udeležilo prek 250 ljudi. Prišli so tudi gostje iz tujine.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Na okrogli mizi Kako bomo v prihodnje financirali ideje in investirali denar smo slišali mnenja vidnih predstavnikov kriptosveta – Damiana Merlaka, soustanovitelja Bitstampa, Mateja Tomažina iz Iconomija in Jureta Sokliča iz Hive Projecta – ter »fiat« sveta – Luka Podlogarja iz KD Skladov in Alenke Čok Pangršič iz Modre zavarovalnice.

Že osmo leto zapored je revija Moje finance ocenila vzajemne sklade in jim podelila zvezdice od ena do pet. Letos so ocenili 241 skladov v tri- in petletnem obdobju ter v 15 kategorijah. Dobili so 30 zmagovalnih skladov in še dva po donosu na enoto tveganja (Sharpov kazalnik). Kako uspešni pa so bili preostali skladi, preverite v članku Kam z nekaj desetaki na mesec?

Zvezdice vseh skladov so objavljene tudi tu.

Naj upravljavec premoženja je Primož Cencelj iz KD Skladov, tesno za petami sta mu sledila Aleš Grbić iz KBM Infonda in Gašper Dovč iz Triglava Skladov.

Največ kristalnih kipcev, kar devet, za najboljše sklade je prejela družba KBM Infond, sedem kipcev so dobili na Raiffeisen Capital Managementu, pet kipcev pa KD Skladi, vključno z najprestižnejšim za naj upravljavca premoženja.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

AVTO
Posel
Posel Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki –...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice