Oglasno sporočilo

Kaj novega boste izvedeli na jubilejni 20. Tehnološki konferenci Smart Com

Čas branja: 4 min
13.03.2018  16:00
Premierno bo predstavljena nova varnostna rešitev, ki je v samem svetovnem vrhu, videli boste lahko hekerski napad in metode, kako se ga ubraniti, spoznali boste rešitev za nadzor omrežij SmartNIM, za katero se med drugim zanima Siemens, vrsto dobrih praks, kako urediti področje kibernetske varnosti v elektrogospodarstvu in še več drugih tehnoloških novosti.
Kaj novega boste izvedeli na jubilejni  20. Tehnološki konferenci Smart Com

Letošnja jubilejna Tehnološka konferenca Smart Com bo potekala pod sloganom »Rešitve prihodnosti«. Program bo razdeljen na tri vsebinske sklope, in sicer kibernetska varnost, rešitve za elektroenergetska podjetja in omrežne tehnologije.

Informacijska varnost mora biti celovita

Ceferin je izpostavil, da veliko težav podjetjem zadnja leta povzroča predvsem kibernetska varnost. »Ljudje pogosto vidijo samo škatle, mi pa želimo predstaviti, da je treba na varnost gledati celovito – tako na strojno in programsko raven kot na storitev. Podjetja se z varnostjo ukvarjajo zgolj reaktivno, torej se odzivajo na varnostne dogodke, mi pa jim želimo predstaviti, da je edini res učinkovit pristop k informacijski in kibernetski varnosti proaktivno delovanje.«

Na konferenci bo premierno predstavljena nova varnostna rešitev, ki je v samem svetovnem vrhu, saj uporablja tehnologije s področja umetne inteligence, je samoučljiva, učinkovitost pa ji zagotavlja tudi prepoznavanje vzorcev obnašanja uporabnikov v omrežjih, sistemih, aplikacijah in na napravah. Zato lahko hitro odkrije anomalije in varnostne strokovnjake opozori na potencialno težavo ali napadalca. Podrobneje bodo predstavljeni tudi hekerski napad na podjetje in metode za njegovo zaustavitev.

Udeležencem konference, med katerimi prevladujejo informatiki in tehnični strokovnjaki (CIO in CTO) iz gospodarstva in javne uprave, bo podrobneje predstavljena še storitev varnostnega pregleda, za katero skrbi ekipa certificiranih etičnih hekerjev, ki v podjetjih poišče varnostne ranljivosti in pomanjkljivosti ter oddelku IT pove, kako jih zakrpati.

Omrežje je hrbtenica IT-storitev

V drugem programskem sklopu bodo Smart Comovi strokovnjaki in partnerska podjetja udeležencem predstavili napredne rešitve programsko opredeljenih omrežij (SDN), virtualizacijo poslovnih in brezžičnih omrežij ter učinkovite nadzorne rešitve.

»Na področju nadzora omrežij smo razvili lastno rešitev SmartNIM, ki spremlja delovanje omrežja po različnih parametrih v zelo zahtevnih okoljih, na primer v razdelilnih postajah elektrodistribucije, kjer je prisotno močno elektromagnetno sevanje in bi komercialna oprema odpovedala. Odličnost naše rešitve je prepoznala tudi družba Siemens, s katero se dogovarjamo, da jo skupaj s svojo platformo trži na globalni ravni,« je povedal Ceferin.

Rešitev, ki je plod slovenskega znanja, si tako utira pot v svet. V Smart Comu si veliko obetajo predvsem od ameriškega trga, kjer so pametna omrežja bolj razvita. Se je pa SmartNIM že dokazal tudi na domačem trgu.

V energetiki je najbolj pomembna zanesljivost delovanja

Tretji sklop predavanj in predstavitev dobrih praks bo namenjena elektroenergetskim podjetjem, ki jih zelo skrbi kibernetska varnost. »Če je pri ponudnikih storitev, ko je govora o omrežjih, v ospredju zmogljivost, je v energetiki kraljica zanesljivost delovanja. A tudi na sicer relativno konzervativno področje skladno z razvojem pametnih omrežij prodirajo nove tehnologije in pristopi,« je pojasnil Ceferin.

Na konferenci bodo udeležencem predstavili nove tehnologije, kot so mobilna omrežja LTE Private, 5G, rešitve IPv6 in interneta stvari ter vrsto dobrih praks, kako urediti področje kibernetske varnosti v elektrogospodarstvu. Nobena država si namreč ne more privoščiti, da jo hekerski napad spravi na kolena, kot se je to na primer zgodilo v Ukrajini.

»Verjamem, da si bodo udeleženci letošnjo jubilejno konferenco zapomnili po praktičnih primerih, ki jim bodo dali nove ideje za lastne projekte in implementacije. Osredotočili smo se na pomenljive rešitve, zato verjamem, da bodo s seboj odnesli obilo uporabnih informacij. Razvoj v svetu IKT je resnično hiter, napredku je treba stalno slediti, a obvezo o stalnem napredovanju z veseljem sprejmemo, saj tako sebi in strankam vedno znova dokažemo, da zmoremo in znamo,« je še povedal Ceferin.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Alta Invest prodana BKS, Alta Skladi do konca tedna Triglavu

Lastniki skupine, Dean Čendak, Zvone Taljat, Ivo Pušnik in Bojan Papič, bodo po neuradnih podatkih dobili okoli 30 milijonov evrov

PRO
Članki
Članki Nedokončani nepremičninski projekti namesto čakanja na novogradnje 

Novih neprodanih stanovanj skoraj ni več, novogradenj primanjkuje, saj jih je veliko v začetnih fazah. Nedokončani projekti omogočajo...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Avto je naš kralj: Slovenija na repu lestvice pri uporabi javnega prevoza 5

V letošnjem evropskem tednu mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra, je osrednja tema multimodalnost - po domače, koliko različnih...

AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? 12

Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV

TOP JOB
Delavci
Delavci V javnem sektorju v dobrih štirih letih plače višje za desetino 18

Povprečna bruto plača v javni upravi in obrambi julija spet čez dva tisočaka, od začetka leta 2014 je višja za petino