Oglasno sporočilo

Kaj novega boste izvedeli na jubilejni 20. Tehnološki konferenci Smart Com

Čas branja: 4 min
13.03.2018  16:00
Premierno bo predstavljena nova varnostna rešitev, ki je v samem svetovnem vrhu, videli boste lahko hekerski napad in metode, kako se ga ubraniti, spoznali boste rešitev za nadzor omrežij SmartNIM, za katero se med drugim zanima Siemens, vrsto dobrih praks, kako urediti področje kibernetske varnosti v elektrogospodarstvu in še več drugih tehnoloških novosti.
Kaj novega boste izvedeli na jubilejni  20. Tehnološki konferenci Smart Com

Letošnja jubilejna Tehnološka konferenca Smart Com bo potekala pod sloganom »Rešitve prihodnosti«. Program bo razdeljen na tri vsebinske sklope, in sicer kibernetska varnost, rešitve za elektroenergetska podjetja in omrežne tehnologije.

Informacijska varnost mora biti celovita

Ceferin je izpostavil, da veliko težav podjetjem zadnja leta povzroča predvsem kibernetska varnost. »Ljudje pogosto vidijo samo škatle, mi pa želimo predstaviti, da je treba na varnost gledati celovito – tako na strojno in programsko raven kot na storitev. Podjetja se z varnostjo ukvarjajo zgolj reaktivno, torej se odzivajo na varnostne dogodke, mi pa jim želimo predstaviti, da je edini res učinkovit pristop k informacijski in kibernetski varnosti proaktivno delovanje.«

Na konferenci bo premierno predstavljena nova varnostna rešitev, ki je v samem svetovnem vrhu, saj uporablja tehnologije s področja umetne inteligence, je samoučljiva, učinkovitost pa ji zagotavlja tudi prepoznavanje vzorcev obnašanja uporabnikov v omrežjih, sistemih, aplikacijah in na napravah. Zato lahko hitro odkrije anomalije in varnostne strokovnjake opozori na potencialno težavo ali napadalca. Podrobneje bodo predstavljeni tudi hekerski napad na podjetje in metode za njegovo zaustavitev.

Udeležencem konference, med katerimi prevladujejo informatiki in tehnični strokovnjaki (CIO in CTO) iz gospodarstva in javne uprave, bo podrobneje predstavljena še storitev varnostnega pregleda, za katero skrbi ekipa certificiranih etičnih hekerjev, ki v podjetjih poišče varnostne ranljivosti in pomanjkljivosti ter oddelku IT pove, kako jih zakrpati.

Omrežje je hrbtenica IT-storitev

V drugem programskem sklopu bodo Smart Comovi strokovnjaki in partnerska podjetja udeležencem predstavili napredne rešitve programsko opredeljenih omrežij (SDN), virtualizacijo poslovnih in brezžičnih omrežij ter učinkovite nadzorne rešitve.

»Na področju nadzora omrežij smo razvili lastno rešitev SmartNIM, ki spremlja delovanje omrežja po različnih parametrih v zelo zahtevnih okoljih, na primer v razdelilnih postajah elektrodistribucije, kjer je prisotno močno elektromagnetno sevanje in bi komercialna oprema odpovedala. Odličnost naše rešitve je prepoznala tudi družba Siemens, s katero se dogovarjamo, da jo skupaj s svojo platformo trži na globalni ravni,« je povedal Ceferin.

Rešitev, ki je plod slovenskega znanja, si tako utira pot v svet. V Smart Comu si veliko obetajo predvsem od ameriškega trga, kjer so pametna omrežja bolj razvita. Se je pa SmartNIM že dokazal tudi na domačem trgu.

V energetiki je najbolj pomembna zanesljivost delovanja

Tretji sklop predavanj in predstavitev dobrih praks bo namenjena elektroenergetskim podjetjem, ki jih zelo skrbi kibernetska varnost. »Če je pri ponudnikih storitev, ko je govora o omrežjih, v ospredju zmogljivost, je v energetiki kraljica zanesljivost delovanja. A tudi na sicer relativno konzervativno področje skladno z razvojem pametnih omrežij prodirajo nove tehnologije in pristopi,« je pojasnil Ceferin.

Na konferenci bodo udeležencem predstavili nove tehnologije, kot so mobilna omrežja LTE Private, 5G, rešitve IPv6 in interneta stvari ter vrsto dobrih praks, kako urediti področje kibernetske varnosti v elektrogospodarstvu. Nobena država si namreč ne more privoščiti, da jo hekerski napad spravi na kolena, kot se je to na primer zgodilo v Ukrajini.

»Verjamem, da si bodo udeleženci letošnjo jubilejno konferenco zapomnili po praktičnih primerih, ki jim bodo dali nove ideje za lastne projekte in implementacije. Osredotočili smo se na pomenljive rešitve, zato verjamem, da bodo s seboj odnesli obilo uporabnih informacij. Razvoj v svetu IKT je resnično hiter, napredku je treba stalno slediti, a obvezo o stalnem napredovanju z veseljem sprejmemo, saj tako sebi in strankam vedno znova dokažemo, da zmoremo in znamo,« je še povedal Ceferin.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Velike spremembe v trgovini! Hofer prvič pred Tušem! Amazon pa napada vse! 5

"Klasični trgovci so pred leti podcenjevali diskontarje. Zdaj vsi podcenjujejo Amazon," opozarja raziskovalec tržnih trendov Zenel...

FINANCE
Odločitev politike, komu slovenski hoteli: ne Kostiću ne Jamniku, ampak državi 2

Novi politični obrazi, nova mantra: od nacionalnega interesa do zdravega nacionalnega interesa

TOP JOB
Delavci
AVTO
Novice
Novice Se bo bencin pocenil še petič zapored? 1

Silovit obrat razpoloženja na naftnem trgu je pri prejšnjih štirih izračunih močno pocenil bencin, dizel nekoliko manj izrazito; kaj o...

PRO
Članki
Članki Kaj lahko v podjetju storite za upravljanje kibernetskih tveganj?

Popolne zaščite ni. A tveganja lahko obvladujete. 

MANAGER
Manager
Manager Pogovor o družinskem nasledstvu je kot skupinska terapija 1

Tako pravi Maja Lotrič, najmlajša od treh odraslih otrok v družinskem podjetju Lotrič Meroslovje, kjer so predlanskim napisali...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Podnebni sporazum: ZDA konstruktivne pri izdelavi knjige pravil 2

Predstavniki 196 držav so se na podnebnem vrhu COP24 dogovorili, kako bodo zagnali delovanje pariškega podnebnega sporazuma.