Oglasno sporočilo

Kako posodobiti ogrevanje z najnovejšo tehnologijo toplotnih črpalk Stiebel Eltron

Čas branja: 4 min
06.03.2018  23:59
Kako posodobiti ogrevanje z najnovejšo tehnologijo toplotnih črpalk Stiebel Eltron
Foto: Veto

Od leta 1924 nemško podjetje Stiebel Eltron razvija visoko učinkovite električne naprave. Tudi danes z 2.900 zaposlenimi razvijajo odlične posamične izdelke na področjih obnovljivih energij, priprave tople vode in ogrevanja prostorov. Njihova mapa dosežkov z več kot dva tisoč izdelki omogoča prek 30 tisoč sistemskih rešitev, ki domovom po svetu že danes izpolnijo zahteve prihodnosti.

Skoraj 80 odstotkov energije gospodinjstvo porabi za ogrevanje in pripravo tople vode. Stiebel Eltron odlično izkorišča priložnosti, ki jih omogočajo obnovljivi viri energije. Letos tudi na slovenskem trgu predstavljamo še eno uspešno serijo naprav za posodobitev ogrevanja, ki so zasnovane z najnovejšo tehniko in so primerne tako za notranjo kot zunanjo postavitev.

Toplotna črpalka zrak/voda za notranjo postavitev

Nov inverterski stroj, toplotna črpalka zrak voda WPL 19/24 I(K), prinese prvorazredno energijsko učinkovitost. S sodobno tehnologijo – vmesni vbrizg hladiva – doseže inverterska toplotna črpalka izjemno učinkovitost v celoletnem obdobju, tudi če zunanje temperature dosežejo dvomestne negativne številke (razred energijske učinkovitosti: A++/A++). Visoko udobje oskrbe s toplo vodo je zagotovljeno, saj naprava dosega visoke temperature predtoka (do 65 stopinj Celzija), po drugi strani pa z nižanjem zunanje temperature narašča potencialna toplotna moč. Skratka, toplotna črpalka prilagaja moč toplotnim potrebam hiše.

Toplotna črpalka WPL 19/24 I(K) je edinstvena tudi zaradi postavitve. Vgradi se namreč v izbrani prostor v hiši. Zunaj hiše torej ni naprave, vrt ostaja nedotaknjen, toplotna črpalka ne moti ne vas ne vaših sosedov.

Ogrevalna toplotna črpalka deluje zelo tiho, obenem pa omogoča tudi zmanjšanje glasnosti delovanja na skoraj neslišno raven (funkcija »silentmode«), ki se uporabi denimo ponoči.

Dodatni prihranek prostora v kotlovnici je mogoč z izvedbo WPL IK, ki vsebuje kompaktni modul z regulatorjem, hidravličnimi komponentami ter predinštaliranimi zračnimi cevmi za dovod in odvod zraka. S tem je omogočena preprosta in čista montaža povsem v kotu prostora.

Toplotna črpalka zrak/voda za zunanjo postavitev

Tudi različica toplotne črpalke zrak voda za zunanjo postavitev WPL 19/24 A/SR prepriča s svojo učinkovitostjo in zmogljivostjo (razred energijske učinkovitosti: A++/A++). Za prenovo je zlasti pomembna visoka temperatura predtoka (do 65 stopinj Celzija), ki omogoča izvrstno ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode.

Zunanja postavitev inverterske toplotne črpalke skrbi tudi za medsosedske odnose, saj poleg že tako tihega delovanja omogoča tudi zmanjšanje glasnosti delovanja na skoraj neslišno raven (funkcija »silentmode«), denimo ponoči.

Ogrevalna toplotna črpalka WPL 19/24 A/SR je na voljo v dveh barvah, beli in srebrni. Poleg tega je z zaščitnim gobastim ohišjem nadvse primerna za zunanjo postavitev na območjih, kjer pogosto sneži.

Toplotna črpalka zrak/voda za zunanjo postavitev s funkcijo hlajenja

Že v preteklosti smo namenili nekaj besed toplotni črpalki zrak/voda WPL 15/20/25 AC(S), ki je sicer primerna tako za prenove kot novogradnje, saj poleg ogrevanja učinkovito tudi hladi prostore in s tem poskrbi za prijetno temperaturo v vašem domu prek vsega leta. Zaradi kakovostnih sestavnih elementov ter posebne tehnologije inverter 3.0 tudi pri temperaturah, ki se spustijo precej pod ledišče, dosega prvorazredno učinkovitost. Tudi ta naprava pri temperaturah predtoka 55 in 35 stopinj Celzija dosega energijsko učinkovitost A++.

Pri študiji zveznega švicarskega urada za energijo FAWA je bila ocenjena kot najboljša toplotna črpalka za posodobitev ogrevalnega sistema.

Moderen in lep dizajn naprave omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Nameščena je zunaj in zavzame malo prostora. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev ter priklop toplotne črpalke zelo preprosta. Njene vrhunske komponente zagotavljajo tiho delovanje.

Prihranek prostora ter kotlovnica prihodnosti

Idealna rešitev za shranjevanje toplote navadno zahteva kombinacijo hranilnika ogrevalne vode in grelnika sanitarne vode. Vendar pa v hiši vedno ni na voljo dovolj prostora za postavitev dveh enot. Stiebel Eltron s kombiniranim hranilnikom HSBC ponuja prostorsko varčno rešitev, pri kateri sta hranilnik in grelnik nameščena drug nad drugim v eni sami napravi. Poraba prostora se zmanjša tako rekoč za polovico, preostali del kotlovnice pa se lahko uporabi za povsem druge namene.

Kompakten, zanesljiv in energijsko varčen HSBC je natančno prilagojen za kombinacijo s toplotnimi črpalkami WPL I, WPL A/SR in WPL 15/20/25 AC(S) in pokriva vse potrebe po toploti in sanitarni vodi v enodružinski hiši.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kaj morate vedeti, preden kupite toplotno črpalko 24

Osem vprašanj in odgovorov o toplotnih črpalkah

OK & EN
Novice
Novice Na Dunaju gradijo največjo toplotno črpalko v srednji Evropi 21

V avstrijski prestolnici bodo do konca leta zgradili najzmogljivejšo toplotno črpalko v srednji Evropi. Ogrevala bo 25 tisoč...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Pri toplotnih črpalkah vse več izpadov iz omrežja. Kaj se dogaja? 47

Gospodinjski odjemalci se neredko pritožujejo zaradi izpadov toplotnih črpalk, so nam povedali v Elektro Maribor in pojasnili razmere....

OGLAS
FINANCE
Članki
Članki Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš

Predstavljamo uspešno serijo naprav za ogrevanje in prezračevanje novih hiš nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki s svojimi...

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

OGLAS
FINANCE
Prekmurje v turističnem razcvetu – preverite, kako jim uspeva

S kulinariko in gostoljubnostjo bogata pokrajina ob Muri končno prihaja na svoj račun tudi pri najzahtevnejših – poslovnih gostih....