Oglasno sporočilo

Konec kriptovalut ali le trenutni upad?

Čas branja: 2 min
21.02.2018  00:37  Dopolnjeno: 26.02.2018 09:31
Konec kriptovalut ali le trenutni upad?

Trg kriptovalut je od začetka tega leta naglo upadel, zato so se nekateri spraševali, ali je to dokaz ekonomskega balona. Nekateri verjamejo, da se bo vrednost kriptovalut še zniževala, drugi pa trdijo, da je dobrodošel popravek na trgu ter da bodo kratko- in srednjeročne digitalne valute znova pridobile vrednost. Kdo ima prav?

Za tiste, ki jih zanima, kako ravnati s ceno kriptovalut (tako imenovane finančne pogodbe za razliko v ceni – CFD), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačen priročnik o trgovanju s ceno kriptovalut. Priročnik je prilagojen vsem stopnjam znanja in ga je mogoče prenesti prek spodnje povezave.

Brezplačni priročnik »Kako trgovati s ceno kriptovalut« prevzemite tukaj.

Obstajajo dobri razlogi, zakaj so kriptovalute v zadnjem času upadle. Najpomembnejši je ureditev, saj mnoge države, vključno s Kitajsko, Južno Korejo, Indijo, ZDA in drugimi, zastrašujejo vlagatelje z navedbo, da bodo uničile kriptovalute. Drug pomemben dejavnik – pritisk na digitalne valute – je varnost. Januarja je bilo 534 milijonov dolarjev ukradenih v napadu na Coincheck, japonsko borzo kriptovalut, kar je bila največja kraja digitalnih valut v zgodovini.

Nadaljnje negativne novice prihajajo s Facebooka, ki na svoji platformi ne sprejema več oglasov za kriptovalute. Poleg tega so se nekatere največje banke na svetu odločile, da s kreditnimi karticami ne dovolijo transakcij kriptovalut.

Vendar pa so nekateri analitiki optimistični in verjamejo, da bo uvedba regulacije na koncu pozitivna, saj bo vodila k širšemu sprejetju kriptovalut in tako zvišala cene. Trdijo, da bosta tudi tehnološki napredek in institucionalni kapital koristna.

Nasdaq je konec januarja napovedal, da bo »še razmišljal«, ali bi se pridružil borzam v Chicagu in izdal terminske pogodbe za bitcoin. Prejšnje leto je novica, da bo chicaška trgovska borza izdala terminske pogodbe za kriptovalute, povzročila spiralno rast cen. Odločitev Nasdaqa je pričakovati letos in verjetno bo podprla kriptovalute.

Brezplačni priročnik »Kako trgovati s ceno kriptovalut« prevzemite tukaj.

Bitcoin

Bitcoin je od začetka leta upadel za 41,4 odstotka. Na bitcoin precej vplivajo zgoraj omenjene novice.

Ethereum

Ta kriptovaluta je edina med glavnimi digitalnimi valutami, katere vrednost se od začetka leta ni znižala, ampak se je okrepila za 6,25 odstotka. Cena ethereuma ne spremlja cene bitcoina enako kot druge kriptovalute.

Dash

Dash je tudi doživel turbulenten začetek leta in izgubil 46 odstotkov svoje vrednosti.

Litecoin

Od začetka januarja je cena litecoina upadla za 34,02 odstotka. Kot pri drugih kriptovalutah na litecoin vplivajo regulatorna in varnostna vprašanja. Februarja je bilo objavljeno, da bo podjetje LitePay ponudilo tehnologijo za transakcije z litecoini.

Brezplačni priročnik »Kako trgovati s ceno kriptovalut« prevzemite tukaj.

Fortrade Ltd. je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970. Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo produkte, ki temeljijo na finančnem vzvodu in so visoko tvegani za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več od višine svojega depozita. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki se ravna po njih, to počne popolnoma na lastno odgovornost.
Več iz teme:  
kripto >
FINANCE
Serija slabih novic udarila v kriptosvet, bitcoin strmoglavil 12

Je to korekcija ali pok balona – vprašanje, ki si ga v teh dneh verjetno postavlja na tisoče vlagateljev po vsem svetu. Odgovora nima...

FINANCE
Hudič bo, če si bodo ljudje za bitcoine izposojali 14

Zakaj pravzaprav je vse tako divje, zakaj tečaji rastejo kot nori in zakaj se kriptoevforija širi kot virus?

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

PRO
Članki
Članki Kdaj je smiselno dati odpoved, četudi nimate dogovorjene druge službe?

Preden sprejmete tako pomembno odločitev, ki ima verjetno daljnosežne posledice, si iskreno odgovorite na pet vprašanj.